Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scăpă de Cosasi, Lăcuste din grădină - Cum identifici si combati


Lăcustele sunt consumatori feroce de plante verzi, iar apetitul lor poate provoca un adevărat coșmar pentru grădinari și fermieri. Se știe că roiurile de lăcuste migratoare pot devora cu o viteză uimitoare tot ce întâlnesc în cale, însă din fericire, aceste roiuri sunt mai frecvente în zonele cu climă tropicală și subtropicală și mai puțin întâlnite în România. Cu toate acestea nu trebuie ignorată prezența acestor insecte în grădina dumneavoastră întrucât aceste insecte pot fi devastatoare chiar și în număr mai mic. Vor produce daune considerabile în timp dacă nu luați măsurile necesare pentru eliminarea lor.

cum scapam de lacuste, cosasiÎnsă pentru a putea lupta eficient împotriva acestor dăunători e bine să știți câteva lucuri cu privire la reproducerea, ciclul de viață, și sursele de hrană ale acestora. Lăcustele își depun ouăle în pământ toamna, iar primăvara devreme acestea eclozează.

Reproducerea și dezvoltarea lăcustelor are loc prin metamorfoză incompletă larvele fiind copii în miniatură ale adulților. În dezvoltarea lor parcurg trei etape: etapa embrionară, etapa postembrionară(larvă), dezvoltarea postmetabola (adult). Durata etapei embrionare (incubația) variază foarte mult în functie de specie și de condițiile de mediu, de la câteva ore la un an și chiar mai mult. În etapa postembrionară numărul de stadii larvare variază de la o specie la altă. Larvele năpârlesc de mai multe ori, aproximativ de 4-5 ori până să devină adulti. Larvele apar primavara, spre sfârșitul lunii aprilie – începutul lunii mai, apariția lor eșalonându-se pe o perioadă de 20 - 40 zile. Etapa postmetabola sau longevitatea adulților variază în funcție de specie, de la câteva luni pâna la 2-3 ani.
cum scapam de cosasi - lacuste

Ce trebuie să știți este că atât nimfele (larvele proaspăt eclozate) cât și adulții se hrănesc cu plante, astfel că aceste insecte sunt periculoase încă din fază incipientă.
Întrucât nimfele nu se pot deplasa foarte departe ele trebuie să se hrănească cu plantele pe care le găsesc în jurul lor, preferând totuși plantele mici și moi, pe care le pot digera ușor, cum ar fi trifoiul , iarba sau lăstarii tineri .Pe măsură ce se dezvoltă și se transformă în adulți, lăcustele își schimbă și obiceiurile culinare, preferând cerealele și ierburile înalte, fiind un musafir nepoftit în lanurile de porumb, grâu, orz sau lucernă. Cu toate aceste lăcustele nu sunt mofturoase ele hrănindu-se cu orice plantă verde au la îndemână. Acestea sunt capabile să digere chiar și cele mai uscate plante datorită unor substanțe chimice speciale din stomacul și saliva lor, cu ajutorul cărora pot descompune carbohidrații pe care îi transformă mai apoi în energie. Și tocmai de energie au nevoie aceste insecte lacome, care pot mânca într-o zi o cantitate de plante egală cu greutatea corpului lor.

Atunci când le observați în gradina dumneavoastră și începeți să observați frunze găurite, e timpul să luați măsuri. Vă vom prezenta câteva metode eficiente în lupta cu lăcustele:

1. Prădători ai lăcustelor
Cea mai simplă și mai naturală metodă de a lupta cu lăcustele sunt păsarile. Găinile, rațele pot consuma chiar peste 800 g de lăcuste pe zi. Dacă nu intenționați să crești păsari în acest scop, puți încerca să atrageți în grădină păsări ca mierla, ciocarlia, cotofana, cioara, șoimul, vrabia.
De asemenea, vă enumerăm și alte animale care consideră lăcustele un deliciu culinar, astfel încât rămâne la latitudinea dumneavoastră cum le veți folosi în încercarea de a scăpa de lăcuste: șerpii, broaștele, pisicile, sconcșii, porcușorii de guinea, șoarecii, păianjenii.

2. Barieră din plante
Puteți ține lăcustele departe de grădina și culturile dumneavoastră dacă le protejați cu plante al căror miros este neplăcut pentru acestea. În această categorie de plante se numără gălbenele, ungurașul (Marrubium vulgare), coriandrul, salvia, enupărul, iasomia, liliacul. Efectul este maxim dacă acestea sunt plantate ca un gard natural în jurul plantelor dumneavoastră.
În general, lăcustele sunt atrase de monoculturi și nu le plac culturile fixatoare de azot , cum ar fi mazărea sau trifoiul dulce și nici grădinile cu roșii .

3. Spray-uri cu uleiuri și ingrediente naturale
Aplicate primăvara pe plantele din grădina, unele uleiuri naturale resping lăcustele și le pot chiar afecta dezvoltarea. Cel mai eficient ulei care ține departe aceste insecte este uleiul de usturoi, pulverizat diluat pe plante. Mod de preparare: Amestecați 90 de grame de usturoi tocat cu 30 de grame de ulei mineral iar amestecul obținut se lasă la macerat timp de 24 de ore sau mai mult.Amestecați o linguriță de emulsie de pește și o linguriță de săpun lichid natural cu 500 ml apă. Adăugați în amestecul menționat, uleiul de usturoi și păstrați soluția astfel obținută într-un recipient de sticlă sigilat putând fi folosit mai multe luni. Utilizare: Se amesteca 2 linguri de ulei de usturoi cu 1 jumătate de litru de apă într-un atomizor și se pulverizează pe frunzele plantelor .

Uleiul de neem are un efect și mai puternic împotriva lăcustelor și se aplică pe frunzele plantelor tot diluat cu apă și prin pulverizare. Neem (Azadirachta indica) este un copac originar din India. Neem-ul a fost folosit de secole în India pentru a proteja cerealele depozitate. Fabricat din sămânța arborelui Neem, uleiul are multe efecte diferite asupra insectelor. Acesta poate opri sau perturba creșterea insectelor și chiar să sterilize unele specii. Componentele uleiului de neem sunt distruse de către microbi și lumină când ajung în sol, pe frunzele plantelor sau în apă, ceea ce recomandă uleiul de neem ca un pesticid ecologic foarte eficient (fiind biodegradabil). Acesta este aprobat pentru utilizare pe culturi alimentare.

Un alt ingredient natural care ajută în lupta cu lăcustele este ardeiul iute. Pisați o cantitate generoasă de ardei iute uscat, apoi adăugați un pic de ulei mineral și lăsați la macerat câteva zile. Apoi puneți în acest amestec apă, săpun lichid natural și soluția obținută pulverizați-o peste plante. Lăcustele nu pot suporta gustul de ardei iute și, prin urmare, nu vor mânânca frunzele!
Unii grădinari recomandă și pulverizarea pe frunzele plantelor de cafea dar făcută de 5 ori mai concentrată decât de obicei.
Ce trebuie să știți însă este faptul că în toate situațiile se impune o reaplicare periodică, pentru ca orice metodă aleasă să fie cu adevărat eficientă .
De asemenea, știind că lăcustelor le plac în special zonele cu iarbă înaltă, e de preferat să lăsați astfel de zone cu iarbă netăiată în grădina dumneavoastră, pentru a le oferi un refugiu și hrană. Apoi, puteți utiliza oricare din tratamentul pe care îl considerați cel mai potrivit în acea zonă unde aceste insecte s-au strâns laolaltă .

4. Montarea de capcane
Îngropați în grădină mai multe borcane din stilcă, marginea superioară a acestora fiind la nivelul solului. Apoi umpleți aceste recipiente, până la jumătate, cu un amestec de 10 părți apă și 1 parte melasă. Lăcustele vor fi atrase de mirosul dulce de melasă, se vor arunca cu capul înainte și se vor înece. Capcanele trebuie curățate periodic.

De asemenea, dacă aveți răbdare și vă oferă satisfacții “vânarea” lăcustele din propria grădină o puteți face înarmați cu un spray tot cu melasă. Amestecați 150 grame de melasă cu un litru de apă și soluția obținută pulverizați-o cu ajutorul unui atomizor direct peste insecte. Acestă substanță le va bloca porii, iar lipsa respirației va duce la moartea lor.

5. Aratul pământului toamna
Dacă arați pământul toamna, atunci când lăcustele își depun ouăle, acest lucru le va descuraja în a alege un astfel de teren, întrucât acest lucru ar însemna să-și expună ouăle la vremea rea și vor evita acest lucru.

6. Insecticide naturale
Deși există mai multe insecticide naturale disponibile împotriva lăcustelor, cele mai multe au doar un efect limitat și trebuie reaplicate de multe ori. Iar pentru cei care doresc să aplice produse organice în grădina lor, fără să recurgă la produse chimice, acest lucru poate fi descurajator, de vreme ce eliminarea lăcustelor nu e imediată, ci necesită timp. Cu toate acestea, folosirea de produse botanice și biologice pentru a ucide lăcustele este o alternativă eficientă și trebuie luată în calcul, mai ales în cazul în care nu vă confruntați cu o populație numeroasă de lăcuste.
“Nosema locustae” este un microb natural care ucide în mod eficient lăcustele prin infectarea lor cu boli. Aceasta este un parazit unicelular care infectează și ucide lăcustele atunci când este ingerat. Important este ca acest insecticid natural să fie aplicat imediat ce ouăle încep să eclozeze. sau asupra larvelor de lăcuste, când acestea se află în plin proces de dezvoltare. Când au ajuns la stadiul de nimfă sau de adult efectul nu mai e la fel de puternic. Aplicați între 500 gr – 1 kg de “Nosema locustae” la un ar de teren cultivat. Reaplicați după 4 săptămâni.

Pământul de diatomee aplicat sub formă de pudră poate fi un alt insecticid natural eficient împotriva lăcustelor.Însă ce este pământul de diatomee? În urmă cu 30 milioane de ani, cochiliile din siliciu ale algei unicelulare ( diatomee ) au format pe fundul oceanului depozite impresionante de diatomit. Aceste coji fosilizate sunt minate și măcinate în adevărate cioburi ascuțite de siliciu care sunt folosite cu succes ca un agent deshidratant .Pământul de diatomee arată ca pudra de talc, iar pentru o insectă este un praf letal care provoacă zgârieturi și absoarbe stratul de ceară de la suprafața insectelor, lăsându-le să moară prin deshidratare. Va produce același efect și atunci când este inhalat de insecte. Important de știut este faptul că acesta nu se descompune în mediu, așa că își produce efectele până ce este spălat sau transformat în sol (având un conținut ridicat de minerale va contribui la îmbunătățirea acestuia). Nu este toxic pentru mamifere însă le va irita mucoasele dacă îl inhalează. Din același motiv se recomandă purtatea de către cei ce îl aplică a unei măști protectoare .

7. Insecticide chimice
Atunci când se impune, în special când numărul de lăcuste a devenit deja considerabil și daunele din ce în ce mai mari, pot fi folosite momeli și insecticide chimice, însă numai cu respectarea instrucțiunilor recomandate de producător. De preferat ar fi totuși ca aceste soluții să fie aplicate cu precădere în zonele de depunere a ouălor, în perioada de dezvoltarea a lăcustelor și înainte ca acestea să devină adulți întrucât abilitatea de a controla lăcustele scade pe măsură ce se dezvoltă și migrează.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături