Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum să previi infestarea cu urechelnițe - Cum identifici și controlezi?


Urechelnițele sunt insecte de mici dimensiuni, însă datorită aspectului lor agresiv dat de prezența unei perechi de clești în partea din spate a abdomenului lor și-au creat o reputație de insecte înfricoșătoare. Astfel, mulți oameni se tem de aceste insecte fiind alimentați și de mitul fals potrivit căruia ele intră în urechea omului în timpul somnului și îi sparg timpanul pentru a-și depune ouăle în creierul acestuia. În realitate, urechelnițele își folosesc perechea de clești din dotare în scop defensiv, pentru a se apăra de părdătorii lor sau pentru a se încleșta cu rivalii din aceiași specie.

Urechelnițele trăiesc de obicei în comunități mari, cercetătorii descoperind că un gen de feromon secretat de aceștia îi face să stea împreună în număr mare, motiv pentru care sunt considerați dăunători.

cum-sa-previi-infestarea-cu-urechelnite-1024x620

Există o serie de factori care are putea determina prezența unei infestări cu urechelnițe pe proprietatea dumneavoastră, și anume:
-  urechelnitele nu sunt insecte sociale, așa cum sunt albinele sau termitele însă vor trăi laolaltă într-un singur loc. Astfel, atunci când veți găsi, în special în exterior, câteva urechelnițe să fiți siguri că undeva, cu certitudine, se află mult mai multe și ar trebui să le căutați locurile în care se ascund; De regulă, preferă zonele întunecoase și umede, fiind mai des întâlnite sub frunze, pietre, stive de lemne, buturugi, etc;-
- urechelnițele sunt insecte de exterior și ele se vor muta de afară în interiorul locuinței dumneavoastră numai dacă găsește condiții excelente pentru a trăi. Spre exemplu la subsolul casei și în beciuri ați putea găsi urechelnițe în număr mare datorită umidității de acolo. De asemenea, condițiile meteo nefavorabile, în special pe timpul iernii, pot determina urechelnițele să caute adăpost în casa dumneavoastră. Un alt lucru care s-ar putea să determine urechelnițele să se mute din exterior în interior sunt și luminile de care aceste insecte sunt atrase. În alte condiții, prezența unei urechelnițe rătăcite în interior poate fi considerată accidentală și va trebui să vă concentrați eforturile pentru a găsi locurile din exteriorul casei în care stau ascunse;
- urechelnițele sunt insecte omnivore, însă de regulă speciile care se întâlnesc în preajma locuințelor sunt ierbivore și preferă să se hrănească cu plante, în special cele aflate în descompunere. Astfel, căutați semne ale infestării cu urechelnițe sub plantele, frunzele sau resturile vegetale aflate pe proprietatea dumneavoastră;

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea urechelnitelor:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea urechelnitelor:

Măsuri de prevenție împotriva urechelnițelor:

Eliminați umezeala și vegetația aflată în descompunere
Întrucât urechelnițele preferă zonele cu umiditate ridicată, în special cele din preajma vegetației aflată în descompunere, cea mai bună modalitate de control asupra urechelnițelor este de a înlătura acest mediu propice lor. Acest lucru poate fi realizat prin asigurarea unui drenaj corespunzător al apei, asigurându-vă că aceasta se scurge în afara proprietății dumneavoastră sau cât mai departe de aceasta.

O altă măsură ce poate fi luată pentru a reduce gradul de umezeală de pe proprietatea dumneavoastră este ca irigarea să nu se facă excesiv. Fie că este voie de un sistem de irigare automat sau manual al curții sau grădinei dumneavoastră trebuie să aveți grijă să nu suprasaturați solul cu apă (aproape de inundare lui) întrucât acest lucru nu este benefic nici pentru plantele dumneavoastră dar nici pentru dumneavoastră care creați singuri condiții optime pentru apariția unei infestări cu urechelnițe.

cum-sa-previi-infestarea-cu-urechelnite-cum-identifici-si-controlezi-1024x563

De asemenea, dacă curtea sau grădina dumneavoastră este o adevărată grădină botanică, aveți grijă ca materiile vegetale aflate în descompunere, în special frunzele copacilor căzute pe sol să fie strânse cu regularitate pentru a evita instalarea unei populații numeroase de urechelnițe sub acestea. De asemenea, umezeala trebuie eliminată și în interiorul locuinței dar și de pe lângă fundația casei, dacă nu vreți să le mutați adăpostul din exterior în interior. Pentru a evita acest lucru verificați toate țevile și conductele să nu prezinte scurgeri de apă, la fel trebuie procedat și cu burlanele și jgeaburile.

Sigilați-vă locuința
Pentru ca nici o insectă să nu vă pătrundă în locuință nu trebuie să le lăsați nici o “portiță” de intrare. Cel mai adesea, mici crăpături sau găuri apărute în jurul ferestrelor, a ușilor, a fundației sau în pereți sunt cele mai bune căi de acces pentru orice fel de insectă, nu numai pentru urechelnițe. Astfel, va trebui să vă comportați ca un bun administrator când e vorba de locuința dumneavoastră și de comfortul în propriul cămin. Iar dacă din lipsă de timp sau pur și simplu din nepricepere nu vă puteți ocupa corespunzător de administrarea casei, apelați la un specialist dar nu amânați lucrările de reparații mai ales atunci când acestea sunt vizibile. Nu vă expuneți invaziei insectelor.

Schimbați becurile
Urechelnițele, dar și alte insecte sunt atrase de lumina puternică, în special cea rece (albastră), de tip neon și cu led. Înlocuiți sursa de lumină din casa dumneavoastră, atât în interior cât și în exterior cu lumină caldă (galbenă) sau cu becuri colorate. Veți crea un ambient mai romantic în casa dumneavoastră și s-ar putea ca soția/soțul să aprecieze ideea.

Cultivați plante aromatice
O serie de plante aromatice precum busuiocul, cimbrul și menta țin la distanță urechelnițele de casa dumneavoastră. Plantate în grădina dumneavoastră vă vor aduce un dublu avantaj: pe de-o parte veți ține la distanță unii dăunători nu numai urechelnițele, iar pe de altă parte veți adăuga un plus de savoare mâncărilor gătite în bucătărie.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături