Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum sa previi infectarea autoturismului cu soareci si sobolani


Cand deschideti compartimentul torpedoului pentru a lua o harta, o bricheta sau o pereche de ochelari de soare, ultimul lucru pe care doriti sa-l vedeti sau simtiti este un soarece viu sau mort. Exista anumite zone de parcare si circumstante unde prevenirea infectarii cu soareci a vehiculului nu poate fi 100% garantata, dar urmatoarele sfaturi pot reduce sansele de infectare cu soareci a masinii:

Pastrati masina curata, soarecii iubesc mizeria. Daca masina este plina cu gunoi - hartie, servetele, pahare, pungi de mancare - poate fi un magnet pentru soareci. Intr-un fel, masina dumneavoastra a fost folosita ca un cos de gunoi, care este intotdeauna locul ideal pentru soareci sa se ascunda, sa cuibareasca, sa doarma si sa gaseasca hrana.

Nu permiteti ca umiditatea sa se acumuleze in interiorul vehiculului. Soarecii savureaza apa si prin urmare, sunt atrasi de zonele umede. Este important sa preveniti condensul in autovehiculul dumneavoastra. Umiditatea poate fi cauzata multe lucruri, cum ar fi un filtru de polen infundat sau o scurgere a incalzitorului. Imbracamintea din vinyl sau alte materiale poate contribui la aceasta problema. Daca condensul persista de-a lungul noptilor, verificati-va masina pentru a localiza cauza problemei.

Tineti frunzisul departe de masina. Toamna, cand frunzele cad, soarecii au destule locuri pentru a căuta adăpost de ploaie. O masina, totusi, este un loc si mai placut pentru soareci. Cand frunzisul inconjoara masina, o cale de acces este formata direct spre autoturism. In comparatie, este mai putin probabil ca soarecii sa intre in masina atunci cand nu se pot apropia de aceasta.

Nu lasati usile sau geamurile masinii deschise. Daca una dintre usile masinii nu se inchide perfect sau daca trapa sau una dintre ferestre nu se va inchide complet, maaina ar putea deveni cu usurință un paradis pentru soareci.

Cum verificati masina de stricaciuni provocate de soareci

capota roasa de soareciRozatoarele pot provoca deteriorarea numeroaselor parti ale autoturismului, de la firele de aprindere si orificiile de ventilatie si pana la izolatia tapiteriei interioare si a capotei. Soarecii pot fi deosebit de daunatori, deoarece smaltul dintilor lor este suficient de puternic pentru roade tot felul de componente interioare ale autoturismului. Semnele comune pe care rozatoarele active le-au lasat intr-un vehicul includ:

 • Cabluri roase in jurul motorului
 • Duza sfarmata in orificiul de aerisire
 • Roaderea izolatiei si a tapiteriei
 • Roaderea componentelor nemetalice ale motorului
 • Urme de gheare si excremente

In unele cazuri, daunele pot deveni atat de mari incat o masina nu va porni. Chiar daca soarecii nu invadeaza zona pasagerilor, o lumina intermitenta a motorului de control ar putea indica deteriorarea sub capota a masinii. Controlul soarecilor din vehicule este mai mult decat o preocupare pentru igienizare - protectia impotriva soarecilor este esentiala pentru functionarea motorului.

Cum sa preveniti infectarea cu soareci a motorului

soarece sub capota 2Parcarea masinii in interior este intotdeauna ideala, deoarece stabileste o zona tampon intre autoturism si exterior. Exista mai multi pasi pe care ii puteti lua pentru a va proteja masina, in cazul in care soarecii isi fac drum in interiorul garajului. Daca aveti o pisica, asezati litiera in garaj si lasati pisica in garaj pentru cateva ore in fiecare noapte. Pisicile pot fi unul dintre cele mai bune resurse din acest punct de vedere, deoarece sunt pradatorii naturali ai soarecilor. Un alt mod de a sperie soarecii este sa plasati un sarpe de cauciuc sub masina.

Daca nu reusiti parcarea intr-un garaj sigur si inaccesibil, soarecii vor fi mai predispusi sa infecteze masina daca sunt prin zona. Daca nu puteti oferi masinii dumneavoastra protectia externa a unui loc de parcare in interior, este esential sa transformati masina in sine intr-un loc neatractiv pentru soareci, sau chiar respingator.

Exista soareci in aerisire sau in aparatul de aer conditionat?

Putine mirosuri sunt mai dezgustatoare decat mirosul unui soarece mort si putrezit din interiorul unui autoturism. Cand un soarece moare in interiorul unei masini, acesta se afla de obicei in apropierea unui orificiu de ventilatie si de multe ori acest lucru devine extrem de evident atunci cand masina este pornita iar ventilatoarele sau incalzitorul sunt activate. In astfel de cazuri, soarecii sunt adesea localizati in interiorul carcasei de la baza parbrizului. Unii soareci reusesc sa penetreze aceasta zona prin crapaturile dintre jgheabul de protectie si carcasa. Cand se intampla acest lucru, soarecii trebuie indepartati, de preferinta de catre un specialist in mentenanta autoturismelor.

Infectarea cu soareci, o problema des intalnita

Infectarea cu soareci este una dintre cele mai enervante probleme cu care se poate confrunta un proprietar. Nu doar ca soarecii sunt murdari si posibili vectori de boli, dar pot provoaca si distrugerea mobilierului sau a cablajului. Problema nu se opreste in cazul gospodariilor - soarecii infesteaza masini si pot deteriora vehiculul daca nu actionati.

In interiorul vehiculelor, soarecii se tarasc in orificii, unde pot muri cu usurinta lasand in urma un miros insuportabil. De asemenea, soarecii rod diferite cabluri, componente, tuburi si circuite sub capota. In consecinta, daca nu faceti nimic pentru a lupta impotriva infestarii cu soareci in masina dumneavoastra, riscati sa aveti probleme tehnice greu si deloc ieftine de rezolvat.

Oamenii se intreaba adesea cum previna infestarea cu soareci din vehicule. Cand cautati pe Google fraza "cum sa scapi de soarecii din masina", apar zeci de pagini care ofera sfaturi deloc practice, cum ar fi stropirea usilor mașinii cu sos picant. Problema infestarii cu soareci a masinii nu este un subiect de gluma. Acest articol se refera la elementele de baza a strategiei eliminare a soarecilor din masina, precum si la prevenirea infestarii motorului masinii, filtrulului de aer, a orificiilor de aerisire si a spatiul destinat pasagerilor.

Cum infecteaza soarecii masinile?

Desi masina dumneavoastra pare protejata atunci cand o incuiati si activati alarma, soarecii au o modalitate de a intra in toate tipurile de vehicule. Datorita dimensiunilor reduse, soarecilor le este foarte usor sa se strecoare prin deschiderile mai mici decat o moneda. In cele mai multe cazuri, se vor tara sub motor si se vor indrepta spre alte zone din interior. Urmatoarele exemple sunt printre cele mai des intalnite puncte de intrare pe care soarecii le vor folosi pentru a penetra o mașina:

 • Aerisiri
 • Gauri din jurul cablurilor
 • Arborele pedalier
 • Coloanele de directie

De asemenea, soarecii se pot infiltra intr-o masina daca lasati ferestrele crapate. Prin urmare, este important sa pastrati o masina inaccesibila si neatractiva soarecilor.

Care este perioada cand soarecii cauta adapost in masini?

Soarecii sunt activi pe tot parcursul anului, dar comportamentele lor variaza in functie de sezon. In timpul verii, adesea intra si ies din cladiri in căutarea unor materiale, hrană, apa sau spatii pentru cuibarit. In timpul iernii, este mai probabil sa petreaca mai mult timp in interior din cauza frigului. Creatura nocturna, soarecii sunt activi in primul rand de la apus si pana in zori, cand putini oameni sau animale ii pot vedea.

Deoarece este in natura soarecilor sa caute adapost impotriva frigului si a ploii, este mai probabil sa se cuibareasca in interiorul masinilor pe timpul iernii. Autoturismele parcate in aer liber sunt deosebit de vulnerabile, desi șoarecii vor infesta si masinile din garaje, cu conditia ca garajul propriu-zis sa fie accesibil micutilor. Repelentii va vor ajuta sa pastrati soarecii la departare de masina dumneavoastra in timpul lunilor calde si reci. Puteti plasa repelenti in interiorul si in exteriorul masinii pentru a va asigura ca zona ramane fara rozatoare.

Capcane mecanice recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Capcanele mecanice pentru sobolani sunt dispozitive rezistente, fabricate din metal si / sau plastic dur. Se pot utiliza in interiorul cladirilor dar si la exterior. Sunt variantele recomandate pentru deratizarea la interior, in defavoarea variantei cu raticide, rodenticide. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de raspandirii lesurile in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. Se foloseste impreuna cu un atractant sau orice alt aliment cu aroma, miros puternic care sa atraga, ademeneasca sobolanul. Atractantul se pune pe clapeta ce face declansarea capcanei iar cand sobolanul va veni sa manance se produce declansarea. Exista variante de capcane care blocheaza daunatorul in interior si modele care il omoara pe loc. In ambele cazuri sobolanii sunt indepartati intr-un mod controlat, mult mai bine decat in cazul folosirii raticidelor. Capcanele mecanice sub forma de clesti, care omoara daunatorul imediat, sunt mai periculoase si se recomanda a se folosi in zone unde nu au acces alte animale, copii sau oameni neinstruiti. Acestea pot cauza accidente daca sunt utilizate fara sa se respecte instructiunile. Daca utilizati capcane mecanice care nu omoara sobolanii va recomandam sa cititi si articolul despre cum sa elibati un sobolan capturat intr-o capcana autoblocanta 

Capcane adezive recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Capcanele adezive sunt produse pentru combaterea sobolanilor ce se folosesc in special la interior cladirilor deoarece trebuie protejate de praf si umiditate. In compozitia adezivului este inclus atractantul. Se recomanda utilizarea capcanelor in statii de intoxicare care sa ajute la pastrarea proprietatilor adezivului dar si copii sau alte animale sa se accidenteze. Sunt ideale pentru utilizarea in zone neperturbate cum ar fi automatele de snack-uri si bauturi, dulapuri, standuri comerciale, mansarde, gospodarie, restaurante, baruri, birouri etc.

Rodenticide, raticide recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Raticidele, denumite si rodenticide sunt produse formulat sub forma de pasta, blocuri parafinate, peleti sau grau decorticat de diverse culori. Acestea au la baza o compozitie alimentara otravita cu diverse substante active coumatetralyl, bromadiolon, brodifacoum, flocoumafen. In functie de substanta activa din interiorul rodenticidului si concentratia acesteia, este necesara o anumita cantitate pentru a omora un sobolan. Pentru mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul aceasta. O greseala foarte des intalnita este alegerea produsului in functie de culoare.
Este obligatorie utilizarea rodenticidelor in statii de intoxicare pentru a proteja animalele nevizate si copii de intoxicari accidentale. 

Statii de intoxicare recomandate pentru combaterea soarecilor sobolanilor:

Statiile de intoxicare sunt echipamentele in care se pastreaza in sigurata si bune conditii raticidele, rodenticidele, capcanele mecanice si adezive, pentru a oferi rezultate pe termen indelungat. Sunt foarte utile pentru ca protejeaza si  animalele ce nu sunt vizate sa intre in contact cu produsele de combatere a daunatorilor din interior. Sunt prevazute cu mai multe intrari pentru a incuraja rozatoarele, care sunt foarte circumspecte cand vine vorba de incaperi cu o singura intrare. Materialele din care se fabrica sunt: carton, metalic, plastic si lemn. Modelele in care se utilizeaza rodenticide, raticide trebuie sa fie obligatoriu prevazute cu cheie de siguranta.
Unele modele de statii de intoxicare sunt fabricate partial sau total din materiale transparente, pentru a permite monitorizarea mai usoara, fara a fi necesara deschiderea lor.

Odorizante pentru indepartarea mirosului de lesuri de soareci si sobolani:

Neutralizatoarele de mirosuri neplacute sunt folosite in subsoluri, spatii de depozitare, debarale, camere unde se afla cosuri de gunoi, dulap, in masina sau chiar si atunci cand plecati o lunga perioada de acasa. Daca din cauza unui tratament de deratizare nepotrivit aveti lesuri de sobolani in pereti, mirosul din incaperi va fi extrem de puternic si neplacut. Iar daca accesul dificil nu va permite sa interveniti pentru indepartarea sobolanilor morti din pereti, in aceasta situatie se recomanda utilizare acestor produse care vor absorbi mirosurile neplacute precum un burete. Ofera rezultate optime in orice climat unde se afla o umiditate ridicata sau detinatorilor de animale de companie.
Pentru a elimina mirosurile neplacute nu este nevoie ca produsul sa intre in contact cu sursa mirosului, doar plasati-l in camera aproape de sursa iar mirosul neplacut va disparea in 24 de ore.

Repelenti pentru blocarea accesului soarecilor si sobolanilor:

Blocarea accesului sobolanilor din exteriorul cladirilor se facea foarte greu deoarece daunatorii fac gauri in pereti, rozand si zgariind. Recomandam pentru alungarea sobolanilor si etansarea gaurilor deja facute utilizarea pastei MouseStop care le blocheaza accesul. Proprietatile unice ale pastei MouseStop ii permit sa fie folosita pe scara larga in toate industriile, chiar si alimentara: bucatarii, brutarii, centre de distributie, companii de productie si firme cu spatii supuse igienei publice si cerintelor de mediu, deoarece nu este toxica si este inofensiva pentru animale. Are in compozitie amestec de uleiuri vegetale, materiale de umplutura si granule de polistiren. Actioneaza prin etansarea zonelor de acces, fisuri, rosturi sau gauri, blocand accesul sobolanilor dar si altor daunatori.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături