Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Previne infestarea plantelor cu tripși?


Întrucât tripșii se hrănesc cu plante deteriorând fructele, frunzele, mugurii și florile acestora aspectul cosmetic este vizibil afectat, lucru ce duce la scăderea calității de marketing a acestora. Plante ornamentale și anumite culturi de legume sunt mai predispuse la daune grave provocate de tripși, mai ales atunci când plantele sunt tinere. Tripșii pot ataca legumele (tomate, ardei, castraveți, ceapă, vinete), fructele (citrice, afine, avocado, prune, caise, piersici, pepeni), flori ornamentale (gerbere, mușcate, garoafe, crizanteme, violete de Parma, trandafiri), cerealele, tutunul, arborii și arbuști.
Hrănirea tripșilor cu plante poate să împiedice creșterea acestora, afectându-le prin transmiterea de viruși și prin reducerea productivității acestora. Frunzele atacate sunt deteriorate, pot cădea prematur și prezintă, de-a lungul nervurilor, pete mici de culoare galben-cenușiu sau castaniu închis. Plantele infestate se pot decolora și pot deveni laminate.
Este foarte important să se facă distincția între speciile de tripși în situația în care sunt utilizate metode de management integrat ale speciilor dăunătoare. În condiții adecvate, cum ar fi serele, solariile sau diverse spații închise pentru creșterea plantelor, multe specii de tripși se pot înmulți exponențial iar din cauza lipsei de prădători naturali formează roiuri mari, devenind o adevărată pacoste pentru grădinari și cultivatori.

informatii despre tripsiDeși daunele provocate de tripși sunt, de regulă, de ordin estetic acest lucru nu justifică neapărat utilizarea de insecticide biologice. Daunele provocate plantelor de către tripși ca urmare a hrănirii cu acestea sunt vizibile abia după ce țesuturile cresc și se dezvoltă și până în acel moment tripșii s-ar putea să nici nu mai fie prezenți pe plante. Aplicarea nici unui tip de insecticid nu va mai putea să repare țesuturile afectate. Iar atunci când problema plantelor sunt virușii pe care tripșii îi pot transmite, insecticidele nu reușesc de cele mai multe ori să ucidă suficient de rapid acești dăunători și astfel să se stopeze la timp transferul acestor viruși către plante.
Prin urmare, după principiul e mai bine să previi decât să tratezi vă prezentăm câteva metode de a ține departe tripșii de plantele din grădina sau sera dumneavoastră, evitând astfel infestarea lor și problemele ulterioare pe care acest lucru îl presupune.

Îngrijirea corespunzătoare a grădinii impotriva tripsilor
Măsurile de control ale acestui dăunător sunt în primul rând o chestiune de întreținere corespunzătoare a grădinii. Iată ce puteți face pentru a ține tripșii departe de plantele din grădina dumneavoastră:
- aveți grijă de solul din grădina dumneavoastră, udați-l regulat și aplicați pe el mulci. S-a constatat că tripșii sunt atrași de plantele care sunt deja bolnave sau nesănătoase și de multe ori tripșii pot fi observați pe plantele ce cresc în condiții vitrege, precum un pământ uscat, neirigat și fără mulci pe el;
- eliminați toate rezidurile vegetale (în special cojile de ceapă după recoltare), scoateți și aruncați florile uscate sau ofilite;
- nu fertilizați solul mai mult decât este recomandat, deoarece în acest fel veți încuraja creșterea de plante cărnoase și suculente, și în felul acesta veți atrage dăunătorii care preferă astfel de plante (tripși, afide, etc);
-  cultivați plante care sunt adaptate la condițiile de mediu din zona respectivă. Astfel, dacă veți cultiva plante care preferă soarele într-o zonă umbrită și răcoroasă, aceste plante vor fi “stresate” și sunt mai predispuse la infestarea cu tripși;
-   fiți vigilenți și să inspectați periodic plantele verificând dacă au fost atacate de tripși, în special pe părțile inferioare ale frunzelor și la locul de îmbinare dintre frunze și tulpini. Nu evitați să eliminați plantele infestate atunci când acest lucru se impune și tăiați iarba și buruienile din apropierea grădinii pentru exclude gazdele alternative;
-  nu tăiați cu foarfeca frunzele plantelor pe care tripșii le preferă întrucât acest lucru va determina creșterea de frunze noi și moi, pe placul acestor dăunători;
- dacă ați depistat prezența acestor mici insecte pe plantele din grădină vă recomandăm să folosiți aspiratoare speciale pentru a elimina fizic tripșii și a împiedica pătrunderea lor în structura interioară a plantelor.

Plase de protecție pentru plante impotriva Tripsilor
Această metodă presupune montarea de plase fine odată cu plantarea răsadurilor sau înainte ca plantele să iasă din pământ pentru a ține departe atât tripșii cât și alți dăunători de plantele erbacee tinere. Aceste plase de protecție se păstrează peste plante numai cât timp acestea sunt tinere și mai sensibile la daune. După ce plantele s-au dezvoltat suficient sau temperaturile devin tot mai ridicate, îndepărtați plasele de protecție pentru a oferi spațiu suficient de creștere și pentru a preveni supraîncălzirea.

În ceea ce privește tipurile de plase de protecție ce pot fi folosite, există o multitudine de variante dintre care puteți alege, singura condiție este ca acestea să permită pătrunderea luminii și penetrarea aerului. De regulă se folosesc plase din polietilenă, poliester sau polipropilenă, iar montarea lor depinde foarte mult de tipul de plante ce trebuie protejate. Astfel, pentru plantele robuste și care nu cresc mult în înălțime nu este nevoie ca aceste plase să fie montate pe rame sau cercuri, întrucât plasa este ridicată de plante pe măsură ce se dezvoltă. În schimb, la plantele care cresc vertical sau care au o structură delicată montarea plaselor de protecție pe astfel de structuri este obligatorie, în caz contrar acestea se vor deteriora pe măsură ce cresc. Rame din lemn, plastic sau sârmă, acoperite cu muselină, nylon sau alte materiale fine pot fi folosite pe termen îndelungat.Irigarea brazdelor sau rândurilor cu răsaduri este necesară atunci când apelați la această metodă.

Folii reflectorizante impotriva Tripsilor
Această metodă este folosită de asemenea ca măsură de a ține la distanță tripșii și alți dăunători de plantele tinere. Aceste folii reflectă lumina, astfel că blochează spectrul UV și influențează capacitatea insectelor de a localiza plantele (tripșii văd în spectrul UV). Se montează înainte ca plantele să iasă din pământ sau odată cu plantarea răsadurilor lăsând găuri suficient de mari care să permită plantelor să iasă afară când se dezvoltă. În cazul florilor și legumelor deosebit de sensibile la virușii transmiși de insecte, costul și efortul de a folosi folii reflectorizante se justifică întrucât aceastea sunt semnificativ mai eficace decât insecticidele în prevenirea sau întârzierea infecției la plantele mici. Trebuie însă avut în vedere faptul că aceste folii încetează să mai fie eficiente în respingerea insectelor în momentul în care bolta plantelor acoperă mai mult de jumătate din suprafața solului .

Foliile argintii sau gri sunt cele mai eficiente însă și cele de culoare albă funcționează destul de bine. De regulă se folosesc folii din polietilenă gri metalizat. Dacă sunt manipulate cu grijă, acestea pot fi folosite mai mult de un sezon. Foliile de aluminiu sunt, de asemenea, eficiente și sunt mai potrivite pentru o grădină de mici dimensiuni, însă este o variantă costisitoare și de unică folosință întrucât foliile nu mai pot fi reutilizate.

Un alt avantaj pe care îl au aceste folii reflectorizante, pe lângă acela că resping temporar tripșii și alte insecte zburătoare, este că îmbunătățesc creșterea anumitor culturi datorită faptului că aduc un aport sporit de lumină, păstrează solul mai cald peste noapte, reduc buruienile și mențin umiditatea solului. Cu toate acestea, foliile reflectorizante au și efecte negative. Unul dintre ele este susceptibilitatea apariției de boli la rădăcina plantelor, pentru că se evitând udarea plantelor de sus, irigarea lor se face la nivelul solului fără a se putea controla corespunzător umiditatea acestuia.

Prădătorii naturali ai Tripsilor
Se cunosc câteva specii de paraziți (Eulophidae si Trichogrammatidae) care pot parazita ouăle și larvele de tripși. Alți agenți naturali, consumatori de larve și adulți de tripși sunt viespile de afide, gândacii din familia Orius, unii acarieni și buburuzele. Pentru a încuraja în mod natural populațiile acestor prădători e bine să evitați depunerile de praf pe plante, folosirea insecticidelor sistematice persistente persistente și plantați o diversitate de specii de plante.

Cel mai eficient prădător însă este o specie de acarieni, Hypoaspis mile, care trăiește în sol, și se hrănește cu larvele de tripși din pământ care se pregătesc pentru stadiul de pupă. Pentru a fi eficienți la capacitate maximă, solul în care sunt introduși trebuie să fie umed și cald, deci e bine să îi folosiți mai ales în timpul verii și să vă asigurați că irigați corespunzător plantele. Întrucât se hrănesc cu tripși aflați doar în această etapă a dezvoltării lor e bine să știți că folosirea lor poate avea un impact mare asupra populației de tripși din anul viitor, deoarece le întrerupe ciclul de viață. Astfel îi puteți folosi ca o măsură preventivă mai degrabă decât ca o soluție împotriva tripșii care v-au atacat deja plantele, neputând să-i extermine în totalitate.

Capcane lipicioase impotriva Tripsilor
Utilizați capcane cu lipici, de preferat de culoare albastru sau galben. Această metodă se aplică de regulă în sere sau solarii și este indicată pentru a depista prezența tripșilor adulți, astfel încât veți ști cu siguranță care este cauza plantelor atacate din seră putând să vă canalizați corespunzător eforturile de prevenție și control al acestui dăunător. Atârnați aceste benzi deasupra plantelor astfel încât partea superioară să fie la o înălțime de cel mult 60 cm, iar cea inferioară la cel mult 25 mm deasupra celei mai înalte frunze.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături