Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Previne infestarea cu Viespi si Albine


In timpul primaverii dar chiar si pe timpul verii - toamnei se noteaza prezenta foarte deasa a viespilor in diferite locatii - case particulare, cladiri de birouri, gradini. Gasiti in acest document informatii foarte importante despre cum se indeparteaza cuiburile de viespi in siguranta pentru a minimaliza neplacerile. Recomandam totusi apelarea la personal calificat!

Cuiburile de viespi se pot gasi in foarte multe locuri unde nici nu va ganditi - in gaurile din pereti, in interiorul cosurilor de fum nefolosite, sub si in stresina casei, atarnand de copaci, de tavane. Acestea ar fi doar o particica din multele posibilitati.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea viespilor:

La combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concentratia maxima recomandata. Tratamentul de dezinsectie impotriva viespilor se face dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte nervoase!
Va recomandam sa faceti repede aplicare si apoi sa parasiti zona. Daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul.
Atunci cand cuiburile de viespi sunt ascunse si accesul este greu, trebuie sa faceti presiune mare in pulverizator si sa insistati cu un jet puternic in crapaturi. Cantitatea de solutie insecticida care ajunge in cuib trebuie sa fie cat mai mare.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea viespilor:

Dispozivitul perfect pentru pulverizarea solutiei insecticide este generatorul ULV sau atomizorul deoarece acestea au puterea de pulverizare mult mai mare. In cazul in care nu dispuneti de aceste echipamente se pot folosi si pulverizatoare mecanice dar e necesar sa va apropiati mult mai mult de cuib si sa pompati puternic.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Dacă roiul/cuibul e de mari dimensiuni atunci va trebuie să folosiți insecticid sub formă de pulbere pentru că acesta este mult mai efcient decât spray-ul cu aerosoli, întrucât poate pătrunde în “inima” cuibului. În timpul nopții sau dimineața devreme, echipați corespunzător, puneți insecticid pulbere într-un dispozitiv de aplicare special sau intr-un pahar de plastic de unică și aplicați-l din belșug la intrarea în cuib, apoi îndepărtați-vă imediat din acea zonă. Nu blocați și nu acoperiți cuibul pentru a le permite viespilor să intre și să iasă în mod liber. În momentul în care acestea vor trece prin deschiderea de la intrarea în cuib, picioarele și aripile lor se vor umple cu praful insecticid, ducându-l în interiorul cuibului, contaminând astfel și celelalte viespi. În cel mult două zile de la aplicare viespile ar trebui să moară, dar dacă o parte din acestea au reușit să supraviețuiască este necesară încă o repetare a procesului.

Aparatura aplicare insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Aplicatorul de pulbere permite introducerea pulberei insecticide in interiorul cuibului pentru un efect foarte rapid si de impact.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea viespilor:

Daca volumul de aer este etans puteti sa utilizati insecticidele aerosol. Verificati pe ambalajul insecticidului care este volumul incaperii ce poate trata cu o doza. Daca volum este mai mare puteti sa utilizati mai multe doze. Avantajul utilizarii acestui tip de tratapent este ca particolele pot penetra cu usurinta zonele greu accesibile, obtinandu-se astfel un efect rapid si bun la combaterea viespilor. Sa luati in calcul ca viespile nu mor imediat ci in 2 - 5 minute iar pana atunci sunt foarte agresive.
In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 - 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile. Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei. Daca exista curenti de aer care ar putea sa permita aerosoliilor sa iasa din incapere, tratamentul nu va avea efect.

Capcane cu atractanti recomandate pentru combaterea viespilor:

Se folosesc pentru capturarea viespilor care sunt in trecere sau daca doriti sa obtineti o combatere punctuala. Nu puteti sa folositi capcanele de viespi pentru a indeparta permanent un cuib de viespi. Pentru a obtine eficienta maxima, se recomanda indepartea oricaror alte surse de hrana din zona ce se doreste a fi tratata cu aceste capcane cu atractanti.

Repelenti recomandati pentru combaterea viespilor:

Pentru a preveni aparitia unui cui de viespi puteti sa tineti cont ca aceasta insecta este teritoriala. Daca exista un alt cuib de viespi acestea nu isi vor mai construit cuibul in apropiere.

Echipamente de protectie recomandate pentru combaterea viespilor:

Deaorece aceste insecte nu mor imediat ce ati facut aplicarea insecticidului este recomandat sa utilizati echipamente de protectie special concepute. 

Foarte multe persoane se intreaba cum sa previna ca albinele sau viespiile sa ii deranjeze / piste sau chiar sa-si faca cuiburi. Cateva sfaturi pe care putem sa vi le dam:

 • Limitati numarul de plante cu polen. Albinele si viespiile sunt atrase de nectarul gasit in flori.
 • Evitati resturile de mancare de la gratare, picnicuri afara, neacoperite.
 • Evitati consumul de mancaruri cu mult zahar in exterior.
 • Pastrati mancarea in vase cu capac.
 • Purtati incaltaminte completa, nu sandale.
 • Evitati sa va imbracati in haine de culori deschise sau de culoarea florilor.
 • Verificati zonele unde ar fi o aglomeratie de albine / viespi - ar putea fi vorba de fabricarea unui cuib.

cum eviti viespiile

Albinele au un rol foarte important in polenizare, principalul tip in ecosistemul platentelor. Albinele se concentreaza pe adunatul nectarului sau a polenului depinzand de cererea din aceas perioada de timp. Este estimat ca o treime din rezerva de hrana a oamenilor depinde de polenizarea insectelor, din care majoritatea este facuta de albine.

Din pacate o parte din populatia de albine, pe parcusul ultimilor ani, a decazut dramatic. Fara ajutorul albinelor foarte multe plantatii de camp care depind de ele vor deveni indisponibile daca aceasta descrestere continua.

Din acest motiv noi recomandam indepartarea albinelor fara chimicale, mai ales ca acestea sunt protejate de lege. Acest proces indeparteaza in siguranta albinele si stupul cu miere. Totusi, luati aminte ca deoarece orice indepartare este cat de cat diferita si ca abordarea depinde de circumstante diferite.

Indepartarea unui roi de albine

 • Roiurile de albine salbatice sunt adesea intalnite in copaci sau de garduri.
 • Se foloseste un aspirator special pregatit pentru aspirarea albinelor intr-un recipient de aproximativ si apoi se indeparteaza.
 • Albinele sunt transportate intr-o zona potrivita dezvoltarii lor.

aspirator de albine, fara chimicaleaspirator de albine, fara chimicaleaspirator de albine, fara chimicale

 

 

 

 

 

Indepartarea unei colonii de albine salbatice. Daca exista deja o colonie infiintata exista 2 modalitati de a o indeparta.

Metoda 1 - cu ajutorul unei capcane

Utilizarea capcanei este o metoda utilizata atunci cand nu este posibila realizarea fizica a unei deschideri catre colonie - structura este din caramida sau din piatra.

O capcana de forma conica cu sens unic se aseaza peste intrarea principala, restul cailor de acces secundare blocheaza (daca exista).

 • Albinele au posibilitatea sa iasa din cuib, dar nu mai pot intra
 • Rezerva de mancare se reduce
 • Colonia se reduce
 • Se amplaseaza in apropierea capcanei cu sens unic un cuib ce are o regina
 • Albinele incep sa se adune in apropierea noului cuib
 • Albinele accepta regina noua si realizeaza o noua colonie in noul cuib
 • Cuibul capcana incepe sa se dezvolte, colonia initiala din perete/stanca devine din ce in ce mai slaba
 • In acest moment, se indeparteaza capcana cu sens unic, conica. Albinele vor intra in vechiul stup si vor lua resturile de nectar si miere si le vor muta in stupul nou.
 • Imediat ce activitatea in cuibul vechi a incetat - rezervele au fost mutate, blocati/astupati caile de acces definitiv.

Beneficiile acestei metode sunt daunele minime pe care le sufera structura si rezervele stupului sunt indepartate. Acest proces poate sa dureze pana la 12 saptamani.

Metoda 2 – indepartatul cuibului / stupului

Aceasta metoda face referire la indepartarea fizica a albinelor/viespiilor si a cuibului. Este dovedit ca fiind cea mai buna varianta pentru a preveni reinfestarile ulterioare.

 • Se localizeaza cuibul, in zona respectiva este o activitate putin mai mare
 • Locul de acces trebuie marit pentru a se vedea si a avea acces la intregul cuib
 • Se foloseste un aspirator cu rezervor precum cel prezentat mai sus pentru a aspira toate insectele
 • Cuibul de ceara este scos afara in sectiuni si montat intr-un cadru de lemn
 • Cavitatea obtinuta se curata foarte bine
 • Se blocheaza accesul la cuib permanent
 • Se plaseaza cuibul intr-o noua zona unde se elibereaza si insectele din rezervor.

Beneficiile acestei metode sunt ca fiecare parte a coloniei este indepartata iar rezultatele sunt maxime. Timpul maxim de realizare a operatiunii este de 4 ore.

 

Tratamentul chimic de dezinsectie impotriva viespilor:

In circumstantele ca orice alt metoda nu este posibila si insecta cu care avem problema nu este albina ci este viespie puteti sa incercati varianta cu chimicale. Cuibul nu se indeparteaza in acest caz, deoarece viespiile se intorc tot timpul iar in contact cu chimicalele mor imediat ce ating suprafata tratata a cuibului.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • PINTEA CAMELIA
  06/04/2015 at 7:38 am

  Cu ce substante chimice pot indeparta viespii (de pe langa casa si pomi)care sa nu-i provoace rau cainelui din curte?Am fost intepata o data de viespe si am facut soc anafilactic.

  • PestControl Expert
   06/04/2015 at 10:24 am

   Va putem recomanda o capcana pentru viespi cum ar fi Waspro (http://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-wasp-pro-capcana-viespi.html). Aceasta contine un atractant pentru viespi si poate fi utilizata mai multe sezoane. Mai puteti utiliza si un insecticid ca K-Othrine WG250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html) 20g diluate in 5l de apa. Acesta nu este daunator pentru animale insa se recomanda evitarea accesului cainelui pentru o perioada de 2 ore dupa stropire.

 • Dinu Catalina
  12/06/2018 at 1:00 pm

  Am un vecin care are 20 de stupi lângă gardul meu.Ma înțepat albinele si pe mine si pe nepoată.Ce sa fac ca sa le alung?Vă rig da-ti o metuda,tratament etc .Vă mulțumesc anticipat.

  • PestControl Expert
   26/06/2018 at 2:06 pm

   Nu prea exista repelenti pentru albine. Exista cateva substante totusi care tin la distanta albinele, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, coji de castravete amar, scortisoara, menta sau usturoi.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături