Comanda din: 15-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum previi infestarea cu peștișorul de argint?


Peștișorul de argint este o insectă de mici dimesiuni, fără aripi, ce face parte din ordinul Thysanura. Denumirea acestei insecte derivă din aspectul fizic al acestora dat de culoarea gri metalic a solzilor de pe corp, combinat cu mișcările onduitoare asemănătoare cu cele ale peștilor. Pe de altă parte denumirea științifică a acestei insecte ( Lepisma saccharina ) care în latină înseamnă „ consumator de zahăr” face referire la dieta peștișorul de argint care este compusă din carbohidrați , cum ar fi zahăr sau amidon.
cum-previi-infestarea-cu-pestisorul-de-argint-1024x700

Peștișorul de argint este o insectă cosmopolită, fiind răspândită peste tot în lume, întâlnindu-se pe aproape toate continentele. Cu toate că se adaptează în orice mediu, putând supraviețui o perioadă mare de timp chiar și fără hrană, totuși peștișorul de argint preferă mediile cu umiditate și temperaturi ridicate. În mediul urban, aceste condiții favorabile de trai pentru aceste insecte se găsesc în baie, spălătorie, subsoluri şi în bucătărie. Întrucât evită lumina, pe timpul zilei ele se ascunde în găuri, crăpături întunecoase, după maşini de spălat sau tapet dezlipit. Fiind atrase și de materiale celulozice sau de îmbrăcăminte umedă le puteți găsi și în dulapuri sau cutii de depozitare, iar datorită preferințelor culinare le puteți găsi și în cutiile și pachetele cu alimente lăsate neînchise.

Produse recomandate pentru combaterea pestisorului de argint, capcane adezive:

Însă pentru a fi considerați adevărați dăunători aceste insecte trebuie să fie prezente în număr mare, dar întotdeauna apariția unui peștișor de argint în casa dumneavoastră indică faptul că mai sunt și alții undeva bine ascunși și implicit faptul că vă puteți confrunta cu o infestare cu aceste insecte. Vă prezentăm câteva măsuri preventive pe care le puteți lua pentru a evita o astfel de infestare:

Controlați umiditatea
Întrucât peștișorul de argint este o insectă care preferă locurile cu umiditate ridicată, încercați să țineți sub control nivelul de umiditate din casa dumneavoastră. În acest sens asigurați-vă că încăperile casei sunt constant încălzite şi aerisite prin deschiderea tuturor ferestrelor. De asemenea folosiți un dezumidificator, porniți aparatul de aer condiționat sau ventilatoarele când simțiți o umiditate ridicată în aer și în acest fel veți scade șansele de supraviețuire a acestor insecte.

Asigurați-vă că nu aveți scurgeri de apă la țevile și conductele din baie, bucătărie sau de la subsolul casei, care ar putea să mențină un nivel de umiditate ridicată în aceste zone. Reparați-le de îndată și nu amânați lucrările de întreținere.Asigurați-vă că nu aveți apă stătută nicăieri în casă, în special sub cadă, duș sau chiuvetă.

Eliminați sursele de hrană
Evitați să lăsați la îndemâna peștișorului de argint, în special pe podea, de orice fel de alimente sau de obiecte care ar putea constitui o sursă de hrană pentru acesta: cărți vechi, textile sau haine vechi murdare, alimente bogate în carbohidrați. Iată câteva reguli ce ar trebui respectate în legătură cu acestea:
-  obiectele valoroase, precum cărţile, tablourile etc. trebuie depozitate în locuri reci şi uscate;
- cutiile de carton și alte materiale celulozice (ziare, reviste) trebuie depozitate pe rafturi și nu pe podea, mai ales atunci când acestea se pot umezi;
-  păstrați alimentele în recipiente de plastic sigilate în loc de cutii de carton, în special făina și alimentele bogate în carbohidrați;
-  dacă aveți tapet pe pereți, e bine ca acesta să fie înlocuit o dată la câțiva ani;
-  nu lăsați hainele murdare prea mult până să le curățați, iar cele care nu le îmbrăcați pentru că nu sunt de sezon, depozitați-le în dulapuri sau spații bine închise și înveliți-le în pungi de plastic;

cum-previi-infestarea-cu-pestisorul-argint-1024x668

Păstrați curățenia
Aspirați casa des. În acest fel veți elimina sursele alimentare ce pot constitui hrană pentru peștișorul de argint și va îndepărta ouăle acestor insecte în cazul în care ele au fost depuse în covoare sau în zona plintelor. De asemenea, puteți peria covoarele cu bicarbonat de sodiu dizolvat în apă, întrucât aceastăî substanță va acționa asupra ouălor de insecte, apoi după ce se usucă aspirați din nou pentru a le îndepărta.

Păstrați-vă casa nu numai curată dar și ordonată întrucât acest lucru va descuraja peștișorul de argint. Cu cât casa dumneavoastră este mai puțin încărcată și aglomerată cu atât aceste insecte nu vor avea prea multe locuri în care să se ascundă, iar atunci când veți plasa o momeală, încurajându-i să-și părăsească adăposturile veți reuși să-i reperați cu mai multă ușurință .

Sigilați-vă locuința
Pentru ca nici o insectă să nu vă pătrundă în locuință nu trebuie să le lăsați nici o “portiță” de intrare. Cel mai adesea, mici crăpături, fisuri sau găuri apărute în jurul ferestrelor, a ușilor, a fundației sau în pereți sunt cele mai bune căi de acces pentru orice fel de insectă, nu numai pentru peștișorul de argint. Astfel, va trebui să vă comportați ca un bun administrator când e vorba de locuința dumneavoastră și de comfortul în propriul cămin și în acest fel, nu le veți permite insectelor nici să vă intre în casă, dar nici nu le veți oferi un loc ideal în care să se adăpostească. Așadar, nu amânați lucrările de reparație.

Produse recomandate pentru combaterea pestisorului de argint, insecticide:

Folosiți spray-uri naturale 

Pentru a nu permite peștișorului de argint să se apropie de anumite zone cum ar fi dulapurile, sertarele, sau alte zone din dormitor sau din casă unde nu doriți folosirea de insecticide apelați la o soluție naturală pe bază de lămâie și ulei de lavandă. Aceste substanțe se diluează cu apă se agită bine într-un pulverizator și se aplică din abundență având și un efect de împrospătare a casei cu un parfum răcoritor și plăcut mirositor.

Folosiți arome naturale
Peștișorii de argint detestă anumite mirosuri și vor evita zonele care degajă miros de scorșișoară, cuișoare, rozmarin, camfor, castravete sau cedru. Aroma puternică de scorțișoară și de cuișoare, precum și mirosul puternic de condimente va ține la distanță peștișorul de argint de casa dumneavoastră, astfel va fi suficient să plasați în zonele în care aceștia preferă să se ascundă săculeți cu astfel de arome pentru a preveni o eventuală infestare.

De asemenea, puteți folosi rumeguș de cedru în zonele în care bănuiți că s-ar putea ascunde peștișorii de argint. Întrucât acest rumeguș ar putea să vă facă un pic de mizerie, este indicat să îl folosiți mai ales în exteriorul casei dacă ați identificat acolo o populație de astfel de insecte. Pentru a-și menține efectul de repelent împotriva peștișorului de argint acest rumeguș trebuie aspirat săpămânal și înlocuit cu unul proaspăt.

Un alt miros neplăcut pentru peștișorul de argint este camforul. Acestă aromă se obține din rășina arborelui de camfor dar poate fi obținută și pe cale sintetică fiind găsită în magazinele de specialitate sub formă de rășină de culoare albă.

Rozmarinul este o plantă care ține la distanță peștișorul de argint. Plasați săculeți cu rozmarin proaspăt sau uscat în interiorul casei, în special în zonele preferate de aceste insecte sau puteți să cultivați planta în curtea casei pentru a crea o barieră naturală împotriva peștișorului de argint. De asemenea, puteți folosi și coji de castravete proaspăt plasate strategic în jurul casei dumneavoastră.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături