Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Ceata Rece / Calda, Termonebulizare / Pulverizarea ULV


Pentru ca se-ntalneste si se folosesc din ce in ce mai des si in tara noastra am decis sa clarificam si termenii "ceata calda" si "ceata rece".
Definitia clasica a cetei este: "fenomenul meteorologic, care consta dintr-o aglomeratie de particule de apa aflate in suspensie în atmosfera in apropierea suprafatei solului."

De la aceasta definitie porneste si denumirea folosita in cazul pulverizarilor ULV (Ultra Low Volum). Fiind particole foarte mici, de ordinul micronilor (20 - 50 microni) acestea plutesc in aer ocupand tot volumul incaperii. Daca pulverizarea se face cu un volum mare de solutie senzatia in incapere va fi de "ceata".

Ceata rece, ce-nseamna, cum se produce si unde se foloseste?

pulverizare_ULVCeata rece este denumirea pulverizarii ULV ce are la baza ca si solvent al solutiei de lucru apa. In principal acest tip de tratament se foloseste la interior, avand o cantitate foarte mica de produse iritante sau chiar deloc.
Echipamentele care genereaza ceata rece pot fi alimentate pe energie electrica sau pe benzina. Primul tip poate fi utilizat si la interior dar si la exterior, al doilea in schimb se adreseaza mai mult tratamentelor la exterior. Daca echipamentele functioneaza pe benzina si trebuie sa utilizate in incinte, tratamentele nu trebuie sa fie indelungate. Exista pericolul de intoxicare cu gazele de esapament, emanate de echipament.

Produsele recomandate pentru generarea de ceata calda:


Atunci cand vegetatia este abundenta, zonele ce se trateaza sunt greu accesibile, daunatorii stau ascunsi in crapaturi sau inaltimea spatiilor nu accesibila se recomanda utilizarea dezinsectia cu ceata. In majoritatea cazurilor, insa, nu este suficient doar acest tip de tratament atunci daunatorii vizati sunt insectele taratoare, rezistente la particole fine pulverizate de generatoarele ULV.

Ceata calda, ce-nseamna, cum se produce si unde se foloseste?

Ceata caldaAtunci cand pulverizarea se face cu echipamente care produc jetul de aer cald, prin arderea benzinei, substanta pulverizata va fi calda, de unde si denumirea tratamentului "cu ceata calda".

Ca si solvent la solutia de lucru la ceata calda avem doua posibilitati - apa cu glicol sau produs petrolier.

Aceste tipuri de aplicari se adreseaza mai mult tratamentelor impotriva insectelor zburatoare, la exterior. Se mai recomanda utilizarea tratamentelor cu ceata calda atunci cand suprafata este cuprinsa de vegetatie densa si singura modalitate de a patrunde sunt curentii de aer cald care se misca de la sol in sus.

12 Intrebari si Raspunsuri

 • Borcan Octavia
  06/06/2017 at 3:28 pm

  Buna ziua,
  As dori sa stiu, va rog, care este pretul de inchiriere al unui fogger cu ceata de tip cald sau rece ? Pentru exterior, care este varianta in care ceata persista cel mai mult in atmosfera ?
  Va multumesc,
  Octavia Borcan

  • PestControl Expert
   08/06/2017 at 1:31 pm

   Pentru tratamentele efectuate la exterior, cele mai indicate sunt aparatele de tip ceata calda. Pentru mai multe informatii legate de inchiriere cat si costurile, va rugam sa expedati un email cu cele necesare pe adresa vanzari@pce.ro .

 • Leoca Doru
  30/12/2017 at 8:32 pm

  Buna ziua , pot folosi un Fogger igeba tf35 împotriva dăunătorilor (omida păroasă ,fluturi,tripsi..)la cultura de legume(ardei)
  Va mulțumesc !
  Sarbatori fericite!

  • PestControl Expert
   19/01/2018 at 2:53 pm

   Fooger-ul nu este indicat pentru astfel de tratamente, deoarece ceata formata se ridica si scade timpul de contact cu daunatori. Cel mai indicat este sa se foloseasca un atomizor ca Solo 451
   (http://www.pestcontrol-expert.ro/atomizor-solo-451.html) sau un pulverizator manual ca Solo 435 (http://www.pestcontrol-expert.ro/solo-435-comfort-line.html).

 • victor rotaru
  28/09/2018 at 2:49 pm

  Buna ziua. Pentru dezinsectia unui apartament, de plosnite si gandaci, ce aparatura are eficienta/pret cea mai ridicata? Va multumesc.

  • PestControl Expert
   30/10/2018 at 12:14 pm

   Pentru inceput, va rugam sa ne specificati daca va referiti la plosnita de pat ori la plosnita de cereale.

 • Corina puscas
  29/03/2019 at 8:27 pm

  Bună ziua! Putem scăpa de plosnitele de pat prin tratamentul cu ceata rece?

  • PestControl Expert
   04/04/2019 at 1:47 pm

   Buna ziua, pentru combaterea plosnitelor de pat, se pot efectua tratamente cu Solfac EW 50 (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), se dilueaza 20 ml in 1 litru de apa si se aplica utilizand echipamentele specifice. Fiind vorba de un tratament efectuat in interior, este necesar ca echipamentele ce genereaza ceata rece sa fie alimentate pe energie electrica.
   De asemenea, este important sa efectuati minim 2-3 tratamente la interval de 7-10 zile pentru o combatere cat mai eficienta. Primul tratament elimina toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • Adriana
  09/08/2019 at 12:16 pm

  Buna ziua!Vreau sa stiu daca pot sa fac dezinsecția unui apartament cu ceață rece împotriva gandacilor de bucatarie in conditiile in care am animale de companie(pisica)?

  • PestControl Expert
   19/08/2019 at 5:35 pm

   Buna ziua, se poate face dezinsectia, insa, in momentul efectuarii tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore, animalele de comapnie nu trebuie sa se afle in incinta. Dupa aceea se patrunde si se aeriseste. De asemenea, deoarece aveti pisica, nu este recomandat ca la dezinsectie sa se utilizeze produse pe baza de cipermetrin.

 • Don ovidiu
  12/09/2019 at 2:24 pm

  In pomicultura se poate folosi?

  • PestControl Expert
   24/09/2019 at 11:22 am

   Tratamentul cu ceata rece se foloseste in special la interior (particula se pulverizeaza in aer sub forma unei cete reci, care ocupa tot volumul spatiului tratat, fiind foarte fina patrunde mai bine prin toate spatiile prin care se pot ascunde daunatorii, spre deosebire de tratamentele aplicate prin pulverizare, dupa care se aseaza pe toate suprafetele), pe cand cel cu ceata calda mai mult la exterior, impotriva insectelor zburatoare (atunci cand suprafata este cuprinsa de vegetatie densa si singura modalitate de a patrunde sunt curentii de aer cald, ce se misca de la sol in sus), solutia fiind pulverizata sub forma de particule foarte fine printr-un efect termic (fiind incalzite de aerul generat de motorul pe benzina si fiind foarte usoare acestea "plutesc"). Particulele de solutie sunt de dimensiuni foarte mici, de ordinul micronilor, astfel efectul de soc al acestui tip de pulverizare este foarte mare, dar remanenta se pierde de tot. De aceea, in functie de situatie, tratamentele cu ceata rece/calda sunt recomandate pentru dezinfectie, dezinsectie (in cazul insectelor taratoare doar suplimentar tratamentului prin pulverizare, pentru un efect de soc mai puternic, insectele sunt iritate si sunt scoase din zonele in care stau ascunse) nu sunt recomandate si in pomicultura.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături