Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ce trebuie să știm despre înțepăturile de albină sau viespe?


cum tratezi muscatura de albinaDacă lecturați acest articol, deoarece tocmai ați fost înțepat de o albină/viespe și aveți probleme de respirație sau la înghițire, aveți grețuri, amețeli, sau zona înțepată s-a umflat excesiv și a apărut urticarie pe corp, nu mai pierdeți timpul și apelați de urgență la personal medical specializat în vederea primirii de tratament adecvat, întrucât faceți parte din procentul  de 5% a persoanelor care dezvoltă alergii la înțepătura de  albină/viespe.

Dacă ai ales să citești acest articol fie pentru că ai fost înțepat de o albina / viespe,  fie vrei să afli, preventiv ce trebuie să faci în cazul în care ești victima unei astfel de înțepături.  Iată câteva lucruri interesante pe care oricine ar trebui să le știe despre înțepătura de albine, simptome, efecte și tratament.
De ce înțeapă albinele?

Foamea poate determina atacuri din partea multor viețuitoare, însă albinele atacă, de obicei, pentru un alt motiv, și anume: apărarea stupului.
Albinele nu manifestă deloc amabilitate în a oferi altcuiva mierea lor obținută atât de greu. Un alt motiv care ar putea  determina o albină să înțepe este  mirosul parfumului cu feromoni lăsat de alte albine care au înțepat pentru a proteja stupul.
Dacă nu v-ați apropiat în mod intenționat de stup încercând să vă “înfruptați” cu miere, când atacul lor este cât se poate de previzibil, iată ce e bine să faceți pentru a evita înțepătura de albină/viespe:
- nu umblați desculți în iarba;
- nu vă îmbrăcați în culori foarte vii sau stridente;
- nu vă parfumați în exces;
- nu faceți mișcări bruște și nu agitați brațele în prezența lor;
- nu beți lichide dulci în spații deschise;

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea viespilor:

La combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concentratia maxima recomandata. Tratamentul de dezinsectie impotriva viespilor se face dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte nervoase!
Va recomandam sa faceti repede aplicare si apoi sa parasiti zona. Daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul.
Atunci cand cuiburile de viespi sunt ascunse si accesul este greu, trebuie sa faceti presiune mare in pulverizator si sa insistati cu un jet puternic in crapaturi. Cantitatea de solutie insecticida care ajunge in cuib trebuie sa fie cat mai mare.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea viespilor:

Dispozivitul perfect pentru pulverizarea solutiei insecticide este generatorul ULV sau atomizorul deoarece acestea au puterea de pulverizare mult mai mare. In cazul in care nu dispuneti de aceste echipamente se pot folosi si pulverizatoare mecanice dar e necesar sa va apropiati mult mai mult de cuib si sa pompati puternic.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Dacă roiul/cuibul e de mari dimensiuni atunci va trebuie să folosiți insecticid sub formă de pulbere pentru că acesta este mult mai efcient decât spray-ul cu aerosoli, întrucât poate pătrunde în “inima” cuibului. În timpul nopții sau dimineața devreme, echipați corespunzător, puneți insecticid pulbere într-un dispozitiv de aplicare special sau intr-un pahar de plastic de unică și aplicați-l din belșug la intrarea în cuib, apoi îndepărtați-vă imediat din acea zonă. Nu blocați și nu acoperiți cuibul pentru a le permite viespilor să intre și să iasă în mod liber. În momentul în care acestea vor trece prin deschiderea de la intrarea în cuib, picioarele și aripile lor se vor umple cu praful insecticid, ducându-l în interiorul cuibului, contaminând astfel și celelalte viespi. În cel mult două zile de la aplicare viespile ar trebui să moară, dar dacă o parte din acestea au reușit să supraviețuiască este necesară încă o repetare a procesului.

Aparatura aplicare insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Aplicatorul de pulbere permite introducerea pulberei insecticide in interiorul cuibului pentru un efect foarte rapid si de impact.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea viespilor:

Daca volumul de aer este etans puteti sa utilizati insecticidele aerosol. Verificati pe ambalajul insecticidului care este volumul incaperii ce poate trata cu o doza. Daca volum este mai mare puteti sa utilizati mai multe doze. Avantajul utilizarii acestui tip de tratapent este ca particolele pot penetra cu usurinta zonele greu accesibile, obtinandu-se astfel un efect rapid si bun la combaterea viespilor. Sa luati in calcul ca viespile nu mor imediat ci in 2 - 5 minute iar pana atunci sunt foarte agresive.
In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 - 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile. Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei. Daca exista curenti de aer care ar putea sa permita aerosoliilor sa iasa din incapere, tratamentul nu va avea efect.

Capcane cu atractanti recomandate pentru combaterea viespilor:

Se folosesc pentru capturarea viespilor care sunt in trecere sau daca doriti sa obtineti o combatere punctuala. Nu puteti sa folositi capcanele de viespi pentru a indeparta permanent un cuib de viespi. Pentru a obtine eficienta maxima, se recomanda indepartea oricaror alte surse de hrana din zona ce se doreste a fi tratata cu aceste capcane cu atractanti.

Repelenti recomandati pentru combaterea viespilor:

Pentru a preveni aparitia unui cui de viespi puteti sa tineti cont ca aceasta insecta este teritoriala. Daca exista un alt cuib de viespi acestea nu isi vor mai construit cuibul in apropiere.

Echipamente de protectie recomandate pentru combaterea viespilor:

Deaorece aceste insecte nu mor imediat ce ati facut aplicarea insecticidului este recomandat sa utilizati echipamente de protectie special concepute. 

cum tratezi o intepatura de albina - viespeAlbinele nu vor să te înțepe, dar o vor face. Atunci când înțeapă (dă acul),  coada albinei este violent ruptă de restul corpului și această leziune îi poate cauza moartea. La albine, instinctul de a proteja stupul este mai presus decât acela de a-și salva propria viață.

Cateva informatii despre ințepătura de albină sau viespe.
Reacția normală la o înțepătură de albina este un pic de durere temporară la locul de înțepătură, mâncărimi și umflături locale. Unele părți ale corpului sunt mai sensibile decât altele iar dacă ai avut ghinionul să fii înțepat în zona feței (ochi, nas, buze), află că aceasta se umfla întratât de tare încat fizionomia ta se va schimba radical, astfel că nici tu însuți nu te vei mai recunoaște uitându-te în oglină;
Înțepăturile de albine sunt o normalitate a vieții la țară și o obișnuință la persoanele care lucrează cu albinele. Pentru iubitorii de albine înțepăturile ocazionale ale acestora sunt considerate ca fiind prețul pe care îl plătesc pentru plăcerea de a fi în compania lor, un fel de tribut pentru rolul important pe care îl au în polenizarea plantelor și pentru însemnatele beneficii pe care le aduc vieții noastre cotidiene prin produsele pe care le oferă (miere, ceară, polen, etc). Cu toate acestea nu trebuie să tratăm cu indiferență o înțepătură de albină/viespe pentru că nu se știe niciodată cum va reacționa organismul nostru la aceasta;
Înțepăturile de albine sunt inofensive pentru majoritatea oamenilor. Deși înțepăturile sunt uneori dureroase, ele pot fi, de asemenea, benefice, fiind uneori administrate în mod deliberat în număr mare pentru a trata boli precum reumatismul și artrita cu rezultate terapeutice destul de bune;
Albinele și viespile sunt diferite din punct de vedere al  înțepăturii și al veninului pe care îl secretă. Viespile nu lăsa acul înfipt în pielea victimei, în timp ce albinele, de obicei, lasă acul vizibil în rană și acesta ar trebui eliminat cât mai rapid posibil, pentru a minimiza cantitatea de venin primită de organism și a reduce efectele provocate de acesta. Recent s-a dovedit că, în ciuda a ceea ce s-a crezut până în prezent, nu modalitatea de scoatere a acului (prin smulgere sau zgârâiere), ci viteza de scoatere a acestuia este cel mai important factor în minimizarea efectelor unei înțepături. Timpul pierdut cu încercarea de a scoate acul fără a-l smulge cu degetele afară, ar putea însemna o cantitate mai mare de venin introdusă în organism;
Păstrați-vă calmul, întrucât cele mai multe dintre efectele negative în astfel de situații sunt cauzate de panica în care intră persoana înțepată sau trecătorii. Nu uitați că panică și anxietatea multiplică durerea, și poate duce la accidente grave secundare.

Simptome pe care le puteti avea daca ati fost intepat de o viespe sau albina
Majoritatea oamenilor nu fac alergii la înțepătura de albine/viespe manifestând doar simptome minore în timpul și după înțepătură. Senzația inițială poate fi de durere ascuțită sau arsură locală în zona înțepată. De asemenea,  pielea se poate înroși ( un semn mic alb putând fi observat în mijlocul înțepăturii), se poate umfla ușor și pot apărea mâncărimi (prurit), însă acestea sunt reacții normale și dispar în câteva ore.
Un procent de aproximativ 5 % din oameni sunt alergici la ințepătura de albine/viespe, manifestând " reacții locale mari”  ce presupun o  înroșire (eritem) și umflare (edem) accentuată a zonei unde a avut loc înțepătura care persistă timp de două sau trei zile motiv pentru care, în acest caz, este indicată o vizită la medicul specialist, pentru a administra un tratament corespunzător.
Numai un foarte mic procent din cei 5% dintre oamenii alergici la înțepătura de albine/viespe dezvoltă reacții severe alergice numită științific " anafilaxie ". Anafilaxia apare atunci când corpul intră în stare de șoc, ca răspuns la veninul de albină/viespe, această stare intervenind foarte repede, în câteva minute practic. Este important ca în această situație să se apeleze la personal de specialitate cât mai repede, întrucât viața persoanei este pusă în pericol, un apel la 112 fiind absolut necesar.
Simptome ale unei reacții alergice severe la înțepătura de albină/viespe,  sunt:
- probleme de respirație (respirație greoaie sau chiar sufocare);
- stare de anxietate,  amețeală sau o scădere bruscă a tensiunii arteriale;
 - mâncărimi, furnicături, umflături, sau înroșiri ale pielii, în zonele de dincolo de înțepătură;
 - umflarea feței, gâtului, buzelor sau a limbii;
- greață, dureri abdominale, vărsături;
 - bătăi rapide ale inimii sau puls mărit;
 - pierderea cunoștinței;

Tratamente in cazul intepaturii unei albine sau viespi.
În cazul înțepăturilor obișnuite sau a alergiilor simple, e bine să respectați  următorii pași:
-  curățarea și igienizarea corespunzătoare a zonei afectate folosind apă și săpun, după ce v-ați asigurat că acul a fost înlăturat;
- aplicarea unui unguent pe bază de antibiotic sau hidrocortizoni;
- aplicarea unui plasture sau a unui bandaj peste înțepătură pentru a evita infectarea zonei;
-  administrarea unui tratament analgezic ce va contine ibuprofen;
- vaccinarea preventivă cu antitetanos (măsura se aplică dacă au trecut mai mult de 10 ani de la ultima vaccinare).

Dacă vă aflați la domiciliu, și sunteți adepții medicinei naturiste puteți încerca și următoarele metode:
- aplicarea peste înțepătură a unei paste obținută din amestecul de bicarbonat de sodiu cu puțină apă (timp de cel puțin 15 minute)  –  bicarbonatul de sodiu ajută la  neutralizarea veninului acid;
- aplicarea de comprese cu oțet (timp de cel puțin 15 minute) - utilizarea unui acid, cum ar fi oțetul ajută, de asemenea, la  neutralizarea veninului;
- aplicarea de comprese cu gheață (timp de cel puțin 20 minute) - simptomele vor dispărea aproape imediat, dar după aproximativ 5 ore va trebui să reaplicați din nou. Practic, răceala degajată de gheață contractă vasele de sânge ( încetinind fluxul de sânge contaminat cu venin) neutralizând astfel durerea si mâncărimile;

E bine de știut că, aplicarea pe zona afectată de alte remedii naturiste, cum ar fi: carne fragedă, coajă crudă de ceapă, felii de cartof crud, căței de usturoi, etc.,  sunt doar mituri, fără ca aceste produse să ajute efectiv în calmarea durerii provocate de înțepătura de albină/viespe.

În cazurile de anafilaxie, tratamentul este mult mai complex și trebuie administrat de către personalul de specialitate. Primul lucru care trebuie făcut totuși, până la sosirea medicului, este administrarea de urgență, pe cale injectabila, de adrenalina precondiționată într-o seringă sterilă, cu doză unică (diferită pentru adulți și copii), ce poate fi injectată automat intramuscular, fie de către persoana înțepată dacă se simte în stare,  fie de oricine poate acorda primul ajutor.  Adrenalina luptă împotriva scăderii tensiunii arteriale și ajută la deblocarea căilor respiratorii. După aplicarea primelor măsuri de ajutor, chiar și după administrarea dozei de adrenalină, pacientul trebuie sa fie monitorizat și tratat corespunzator într-un serviciu medical de urgență.

Imunitatea și Imunizarea
Important de știut este faptul că, odată ce ați manifestat reacții alergice la înțepătura de albine, alergia va persista în timp, precum și faptul că ați putea deveni alergic la înțepături de albine/viespe, chiar dacă nu ați avut reacții la asfel de înțepături în trecut. Deci nu este o regulă că dacă nu au fost incidente la o înțepătură în trecut, o înțepătură ulterioară nu va declanșa o reacție anafilactică. Reacția organismului poate depinde și de tipul de albine care a aplicat înțepătura. Unele persoane de exemplu sunt alergice la înțepăturile de viespi, dar nu și la cele de albine.
Este indicat ca, persoanele cu un istoric de anafilaxie, să aibă întotdeauna la îndemână un “kit în caz de înțepătură de albină” care să conțină: un antihistaminic de ultimă generație, un preparat cortizonic de injectare intramusculară sau intravenoasă și adrenalina – o fiola, sau de preferat autoinjector, care se poate administra mult mai rapid. De asemenea, aceste persoane e bine să poarte brățări de identificare care să ofere detalii despre alergia de care suferă și un număr de telefon de contact de unde se pot obține mai multe informații în cazul în care suferă un șoc anafilactic.
O altă metodă de a diminua efectele severe create de înțepătura de albine este imunoterapia, ce presupune injectarea de mici cantități de venin de albină în organism pentru a reduce sensibilitatea la alergeni, astfel încât reacțiile la o eventuală înțepătură să nu mai fie atât de severe. Acest lucru se face numai în cabinetele medicale și numai sub supravegherea atentă a unui medic specialist care va ști să dozeze corespunzător cantitatea de venin injectată.

Albinele, sunt:
- insecte incredibile, cu o viață socială complexă, care continuă să surprindă în permanență oamenii de știință;
- singurele insecte din lume care produc hrană pentru om;
- esențiale pentru natură întrucât sunt responsabile de polenizarea majorității plantelor. Fără albine nu am mai putea mânca fructe sau legume;
- singura specie de animale de pe Terra care aduc beneficii mediului fără a face rău  altei specii, de plante sau animale.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Tertiuc rodica
  07/09/2018 at 9:08 am

  Buna ziua am asa intrebare aseara ma intepat o viaspa mai sus de cot mi sa umflat mina foarte tare .Dureri nu am nici pe pele nu mea esit nimic ce pot sa fac sa mi se desifle mina.

  • PestControl Expert
   17/09/2018 at 11:26 am

   Cel mai indicat este sa apelati la personal medical in astfel de cazuri.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături