Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Carii de lemn


Cariile de lemn se mai intalnesc si sub denumirea de gandacul de lemn, Anobium Punctatum. In general, insa este cunoscut sub numele de gandac de mobilier sau "viermele de lemn". carii_de_lemn Existenta lui a fost percepută ca fiind principala cauza de deteriorare a lemnului în Marea Britanie în ultimii 100 de ani. În ultimii 50 de ani, tratamentele cu insecticide au fost comercializate şi utilizate pe o scară largă pentru a conserva cheresteaua din clădiri considerat a fi supus  riscului de acest organism. Riscul perceput de infecţie cu acest gandac şi de cădere a lemnului a  devenit astfel parte integrantă a culturii de management al proprietăţii şi repararea clădirii, în Marea Britanie,  cele mai multe clădiri, care au peste 50 de ani au fost tratate cel puţin o dată şi multe au fost tratate în mod repetat la fiecare schimbare de proprietar.

Cum se face identificarea insectei
Caria lemnului de lemn este unul dintr-un număr mare de gândaci care a evoluat pentru a exploata celuloza din lemnul de construcţie în zonele cu clima temperata. El apare în mod natural în sălbăticie, în păduri temperate din nordul Europei si poate fi colonizat in alte medii similare temperate, în special în Noua Zeelandă şi coasta de est a Americii de Nord. Adultii sunt ca niste ovale mici maro de aproximativ 4-6mm lung. Privit de sus, capul şi ochii sunt invizibile aflandu-se sub torace, aripile au laturile relativ drepte paralele. Cand este privit sub microscop, suprafaţa de capacele laterale sunt considerate a fi acoperite cu păr fin gălbui.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea cariilor de lemn:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea cariilor de lemn:

 

Care este ciclul de viata la cariile de lemn, oua - vierme - insecta matura.
Gandacii adulţi ies din lemnul infectat în primăvară, în general, între mai şi august, în emisfera de nord, lăsând un orificiu mic, rotund de aproximativ 1-2mm in diametru pe suprafaţa de lemn. Gandacii adulţi se împerecheze la scurt timp după apariţie: în primul rând, femela cauta lemn potrivit pentru ouălele ei şi cauta să se hrănească cu larve, iar apoi masculul cauta femela prin urmărirea feromonilor pe care aceasta ii elibereaza. Dupa imperechere gandacii adulti mor.ciclu_de_viata_a_gandacului_de_lemn
Ouălele mici pot fi observate cu ochiul liber, în grupuri de până la 50. Acestea sunt stabilite pe lemn mort  în cazul în care scoarţa a fost eliminata şi în cazul în care există locuri adecvate pentru ou, cum ar fi fisuri, crevase, cereale sau găuri anterioare apariţiei. Anobium punctatum specializată în infectarea alburnului de răşinoase şi foioase temperate, care au fost taiate  de cel puţin cinci ani, dar poate infecta, de asemenea, cum ar fi fag, mesteacan, cires, arin, molid, cherestea . Ouăle de Anobium punctatum, în general, ies în termen de şase până la zece zile în condiţii de mediu adecvate.

Identificarea infestarii cu gandacul lemnului
În majoritatea cazurilor, infecţia se dezintegrează de Anobium punctatum este primul suspectat ca urmare a descoperirii de găuri mici, tipice apariţia în elemente din lemn vulnerabile şi acest lucru este adesea singurul simptom, care rezultă în tratamentul inutile. lemn_atacat_de_cariigandacul_de_lemnDiagnosticul de infecţie Anobium punctatum a fost chiar greşeala făcută pe baza de găuri făcute de pini de tragere sau din alte cauze. Cu  experienţă, este posibil să se facă distincţia găuri apariţia de Anobium punctatum de la cele de gândaci woodboring, precum şi de alte cauze. Cu toate acestea, chiar şi atunci când apariţia de găuri sunt corect identificate, acestea sunt, prin definiţie, urmare a infectiei din trecut şi de degradare, deoarece acestea sunt făcute de către adulţi, în curs de dezvoltare şi de a pleca, astfel încât să nu mai fie activ. Gauri mai recente apariţia poate fi distinsa prin claritatea de marginile de gauri si culoarea diferenţial între interior şi exterior de găuri, deoarece acestea ar putea deveni în curând contaminate cu praf sau aplicarea suprafata de vopsele şi alte materiale.
In termeni practici, riscul de infecţie semnificativ Anobium punctatum este relativ uşor de evaluat, în cazul în care conţinutul de umiditate profundă a lemnului este sub 12%, este prea uscat pentru infecţie şi degradare să apară, în timp ce în cazul în care conţinutul de umiditate este între aproximativ 16 - 30%, este posibil, chiar dacă infecţia şi decăderea nu este prezent la momentul anchetei. În cazul în care un conţinut de umiditate de 16-30% se află în alburn de cherestea vulnerabile, apoi o evaluare trebuie să se facă acest lucru dacă conţinutul de umiditate este posibil să persiste timp de peste doi ani. Dacă acesta este cazul, apoi, măsurile de remediere corespunzătoare ar trebui să fie luate în considerare.

Produse recomandate pentru combaterea cariilor de lemn, pulverizatoare:

33 Intrebari si Raspunsuri

 • d
  17/01/2015 at 11:55 pm

  cari, nu carii.
  Nu exista cari de metal.
  Modificati titlul.

  • che
   02/02/2015 at 5:26 pm

   carii, (nu cari nimic ca e greu) Si mai exista carii dentare asa ca trebuia specificat faptul ca articolul se referă la cele de lemn. :)

 • dana
  14/04/2015 at 11:41 am

  este corect car, cari, deci d are dreptate. consulta dex-ul si apoi faci unele corectari, doar daca este cazul! iar aici, din pacate, nu este.

 • ciprian
  01/03/2016 at 5:03 am

  Mi-am comandat un pat din lemn (molid)si am avut neplacuta surpriza sa aud in tablia acestuia "rontaitul specific. Lemnul a beneficiat de 3 straturi de lazura pe baza de apa. Credeti ca e compromis? Un anumit produs poate fi util in aceasta situatie? multumesc

  • PestControl Expert
   07/03/2016 at 5:01 pm

   Un produs eficient pentru combaterea cariilor este Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html). Insa, pentru inceput, este necesar sa ne precizati daca se observa orificiile create de acesti daunatori pe lemnul respectiv.

 • Aurel
  14/03/2016 at 11:04 pm

  B ziua am un parchet de fag a fost tinut in magazie din pacate a fost infestat cu carii lam montat baituit silacuit acum apar gauri mici si primavara apar gandacii mai este vreo solutie pt tratare parchet sau trebuie raschetat

  • PestControl Expert
   15/03/2016 at 1:43 pm

   Depinde foarte mult care este gradul de infestare al parchetului. Puteti posta cateva imagini pe forumul nostru (http://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/carii-de-lemn/) , pentru a observa cele precizate.

 • catalin
  19/09/2016 at 7:36 pm

  am o casa de vacanta pe structura de lemn la mansarda, de circa 9 ani si care nu este locuita decat vara si anul acesta am observat la unele din usi niste gaurele ca si cum ar fi mancate. varog dati-mi un sfat. multumesc

  • PestControl Expert
   20/09/2016 at 4:41 pm

   Daca usile sunt din lemn masiv, atunci cel mai probabil sunt atacate de cariile de lemn. Pentru combaterea acestora se aplica prin pulverizare un insecticid ca Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5-6 l de apa. Daca este posibil, se poate introduce si solutia in orificii cu o seringa. Tratamentul se repeta dupa o perioada de 7-10 zile.

 • Bartok Arpad
  15/05/2017 at 8:13 am

  Buna ziua, am o casa din busteni, si de anul trecut am inceput sa aud rontaitul specific cariilor de lemn. Am chemat deratizarea, au pulverizat, dar rontaitul persista, din primavara au aparut si in alte locuri. Mai mult la acoperis, unde am o izolatie de 25 cm si gipscarton. Exista solutii de a le distruge? Multumesc

  • PestControl Expert
   19/05/2017 at 5:19 pm

   Ce aparat au folosit cei de la firma respectiva la dezinsectie? Stiti ce produs au folosit?

 • Turcuman Răzvan
  25/07/2017 at 12:53 am

  Am achiziționat acum 5 ani mobilă de grădină din lemn de carmen pe care evident am tratat-o cu ulei de in si lac. De doi ani efectiv lemnul se crapă pe lungime, face o crusta moale, iar interiorul exprimă o pulbere asemănătoare găini. Ce să fac?

 • Irina Nastrut
  22/11/2017 at 6:06 pm

  Buna seara! Vreau sa reconditionez o mobila veche, insa este ayacata de cari! Gaurile in lemn sunt foarte dese spreciati ca se mai poate face ceva? Precizez ca mobila a stat în casă aceasta nefiind incalzita cel putin 4 ani! Pot muri de la sine? Ce ma sfatuti sa fac?

  • PestControl Expert
   27/11/2017 at 2:59 pm

   Mai exact, ce piesa de mobila este?

 • Burlea irina
  18/06/2018 at 12:59 pm

  Cariile pot întra și în alta mobila? Eu am în uși care sunt din lemn de paltin dar am o mobila din lemn de tei. C

  • PestControl Expert
   26/06/2018 at 2:17 pm

   Da, carile de lemn se pot instala si in alte materiale din lemn din apropiere. Ati efectuat vreun tratament de combatere pana acum?

 • Alex
  19/06/2018 at 8:49 am

  Am gindaci in mansarda IMI pica lemn in cap...locuiesc scolo. Ce sa FAC...ceca care nu e txic...va multumesc

  • PestControl Expert
   29/06/2018 at 10:42 am

   Daca sunt cari de lemn, atunci cel mai indicat ar fi sa se aplice insecticide cum ar fi Solfac (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml dizolvati in 6 litri de apa, si solutia de va introduce si in orificiile din lemn, acolo unde exista.

 • Iulia
  18/07/2018 at 9:52 am

  Am reconditionat un vechi sopru de unelte intr-o mica bucatarie si baie.am tratat lemnul cu proxilin inainte de a aplica lacul pe lambriuri. Din structura veche au ramas grinzile vechi de aproape 80 ani in care sunt gauri si se aude rontait.la un lemn atat de vechi ce s-ar putea aplica?

  • PestControl Expert
   08/08/2018 at 11:16 am

   Depinde de gradul de infestare. Daca aveti posibilitatea, va rugam sa postati cateva imagini cu lemnul infestat pe forumul nostru https://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/carii-de-lemn/ pentru a observa mai exact.

 • Stefan
  08/08/2018 at 4:19 pm

  Buna ziua. Am cumparat grinzi de lemn pentru acoperiș. Am returnat 13 bucăți deoarece am observat găuri dreptunghiulare de până la 2 cm si am bănuit că ar fi de la carii. Am mai depistat 2 bucăți care au mai putine găuri rotunde mici si dreptunghiulare mari. Am injectat benzină. Este suficient? Restul grinzilor nu au gauri si intentionez sa le dau cu un amestec de ulei de in si petrosin. Multumesc

  • PestControl Expert
   16/08/2018 at 3:34 pm

   Lemnul deja infestat este recomandat sa fie tratat cu insecticide ca Solfac ( www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50.html ). De asemenea, lemnul neinfestat se va trata cu solutii care previn infestarea cu cari. Uleiul de in si diluantul sunt insuficiente.

 • Ruxandra
  06/10/2018 at 1:32 pm

  Buna ziua,

  Am o cabana la munte care nu e locuita iarna. Cred ca am cari, dar nu sunt sigura. Am vazut si furnici mari negre care cred ca si-au facut cuib intre elevatia fundatiei sI lemn. Noaptea se aude un rontait in surdina. Oare e posibil sa fie cari sau furnici. Si cari mor iarna la temperaturi joase?
  Multumesc

  • PestControl Expert
   02/11/2018 at 1:33 pm

   Din cele enumerate, nu se poate identifica exact daunatorul prezent. Sunt sanse reduse pentru cari sa fie afectati de inghet, avand in vedere ca isi creaza galerii in lemn, unde sunt protejati de temperaturile scazute.
   Cea mai indicata varianta este de a incercat sa depistati eventualele cuiburi/galerii, unde sa se aplice insecticide cum ar fi Solfac (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml dizolvati in 5 litri apa.

 • Dorina mocanu
  25/11/2018 at 9:09 am

  Am usi din lemn de brad si pe pragul usii de la bucatarie am gasit dimineata un praf ,ca si cum ar fi faina de porumb.Oare sint cari de lemn?Ce sa fac sa scap de ei?

  • PestControl Expert
   31/12/2018 at 10:28 am

   Incercati sa inspectati lemnul cu atentie. Daca s-a observat deja rumegus, atunci si orificiile create de cari ar trebui sa fie vizibile.

 • Cristian
  05/12/2018 at 10:43 pm

  Buna seara.
  Carrile pot afecta si mobila din MDF? Am un spatiu de stocare pt lemne de foc, iar aseara am mai adus din magazie cateva lemne. Acum aud rontaitul specific.
  Multumesc

  • PestControl Expert
   31/12/2018 at 10:56 am

   Este putin probabil ca mobila de tip MDF sa fie atacata ca cari de lemn.

 • ioan
  26/12/2018 at 9:03 pm

  vreau sa cumpar lemn mancat de carii.

 • Gabriela
  13/06/2019 at 8:27 pm

  Buna ziua ,
  Noi ne-am trezit cu mult rumegus în balcon din bornele de lemn din acoperis unde s-a instalat o ganganie de culoare gri închis/negru , cam de 3-4 cm . Ce poate sa fie si cum scăpăm de el ?!
  Mulțumesc

  • PestControl Expert
   04/07/2019 at 5:14 pm

   Buna ziua, este destul de dificil de identificat doar pe baza descrierii insa, puteti opta pentru un insecticid cu spectru larg de combatere precum Solfac (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-solfac-ew-50-5x5-ml.html), se dilueaza 5 ml/500 ml apa. Aplicati-l prin pulverizare pe suprafata respectiva. Daca sunt si orificii in lemn, introduceti solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Daca este necesar, repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.

 • Marius
  16/03/2020 at 7:59 pm

  Buna seara, am lasat un mesaj pe chat dar se pare ca nu sunteti activ.
  Am o problema ce am observat-o acum si anume :
  Am montat scandura pe gardul deja facut tot din scandura , l-am dublat practic, l -am vopsit vara trecuta cu vopsea de la spor .
  M-am ingrozit cand m -am uitat acum la gardul ciuruit tot , gaurele mici ca de cui si gauri mari ca de aluna . Ce sa fac ? Scandura cealalata care e de 5 ani este neatinsa

  • PestControl Expert
   17/03/2020 at 12:11 pm

   Buna ziua, se recomanda aplicarea unui insecticid cu spectru larg de combatere, prin pulverizare, precum K-othrine WG (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html) 20 g se dizolva in 10 l apa. In zonele in care observati orificiile, se poate introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături