Comanda din: 22-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Capuse


Capusele sunt insecte parazite ce populeaza suprafata corpului. Majoritatea se gasesc pe tegumentele mamiferelor pe blana animalelor, pe pielea pasarilor si chiar a reptilelor. Capusele fac parte din aceeasi clasa cu scorpionii si paienjenii - arahnide, din subclasa acarieni. Sunt paraziti hematofagi hranindu-se cu sangele gazdelor si traiesc pe o singura gazda timp de cateva zile, daca nu sunt indepartate. Cele mai multe cazuri apar primavara si vara (pana tarziu, spre toamna). Muscaturile lor sunt indolore (de aceea prezenta lor nu este simtita de catre gazda).
O parte din capuse nu transmit boli si nici nu determina aparitia unor probleme grave de sanatate gazdei. Altele insa, reprezinta principalul vector al bolii Lyme sau al unui tip particular de menigoencefalita.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea capuselor:

A fost si inca sunt cele mai larg intalnite modalitati de tratare a spatiilor impotriva capuselor. Insecticidele concentrate se dizolva in apa in dilutii intre 0.5% si 4%, in functie de produs. Va rugam nu mariti dozajul mai mult decat este indicat pe eticheta. Rezultatele nu vor fi mai bune. In caz de infestare masiva se recomanda dublarea dozei. Acest detaliu este scris pe eticheta.
Dezinsectia se face pe toate suprafetele ce se doresc a fi tratate, pana la inaltime de 1 metru, inclusiv vegetatia, efectul insecticidului este de contact. Capuse trebuie sa treaca pe zona unde s-a facut pulverizarea ca sa moara. Insistati cand faceti pulverizara in zona tufelor sau unde vegetatia este mult mai deasa si ar putea sa se ascunda capusele.
Aceasta dezinsectie se face cu pulverizatoare de joasa presiune sau cu atomizoare

Insecticide concentrate recomandate pentru imbaierea animalelor:

In caz de infestare a animalelor, insecticidele pentru tratarea suprafetelor nu vor fi aplicat direct pe animal – vor fi folosite produse specifice, sub indrumarea unui doctor veterinar. Imbaierea animalelor de companie impotriva capuselor trebuie sa folositi doar insecticide pentru uz veterinar. Cateva produse pe care le recomandam

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea capuselor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie de dimensiunea zonei si cantitatea de solutie de lucru pe care de care aveti nevoie sa o aplicati la dezinsectie va recomandam sa alegeti pulverizatorul potrivit. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. 

Atomizoare recomandate pentru combaterea capuselor:

Insecticidele se aplica rezidual pe suprafata ce se doreste a fi tratata, curti de case, vile, gradini, peluze, parcuri, chiar si pe vegetatie. Cand dimensiunea acestora este mai mare sau cand vegetatia este deasa se recomanda utilizarea atomizoarelor - pulverizatoare cu jet puternic de aer. Cand faceti dezinsectia impotriva capuselor pe un teren cu iarba, jetul generat de atomizor trebuie sa fie indreptat catre sol la 45° pentru ca solutia sa ajunga la baza ierbii.

Descrierea capuselor:

capusacainele_si_capuseleIn general, capusele tinere au 6 picioare (3 perechi), cele mature au 4 perechi. Sunt de dimensiuni foarte mici, insa pot fi vizibile cu ochiul liber. Masculii sunt negri, femelele sunt negre cu abdomenul rosu. Singura cale de a infecta o noua gazda este contactul fizic (ele nu sar, nu zboara, dar se ataseaza de corpul victimei). Se gasesc de obicei in iarba inalta si de acolo trec direct pe tegumente.

 

Ce trebuie sa faceti daca sunteti muscati de o capusa sau cel putin banuiti acest lucru?

capusa_pe_o_pasarecapuse_pasariCapusele trebuie indepartate imediat ce sunt descoperite, iar pacientul trebuie sa fie atent sa le indeparteze in intregime, deoarece doar astfel se poate preveni transmiterea unor boli: prin indepartarea corpului se elimina riscul de transmitere a bolilor in timpul pranzului parazitului, prin indepartarea capului se elimina posibilitatea de aparitie la nivel local a unei inflamatii. De obicei pacientul nu trebuie sa ia masuri suplimentare: este suficient sa indeparteze atent capusa (sa se asigure ca este completa), sa dezinfecteze zona si sa se asigure ca nu apare o reactie in zona respectiva (o infectie sau inflamatie). Doar in anumite cazuri este necesar si un vaccin antitetanic.
Exista persoane care dezvolta reactii alergice la capuse. Intensitatea lor variaza: poate fi moderata, cu doar cateva semne si simptome prezente, sau poate fi grava (in cazuri rare, insa) evoluand chiar si cu soc anafilactic. Majoritatea afectiunilor pe care capusele le pot determina in organismul uman au ca principale semne si simptome manifestari asemanatoare gripei: febra, cefalee, greata, voma, mialgii. Simptomele pot debuta inca din prima zi de la muscatura pana la 3 saptamani. Uneori, simptomele sunt insotite de aparitia unor pete rosiatice (rash-uri cutanate) la locul leziunii.

Atentie!!!! Capusele sunt cel mai adesea vectori pentru Bola Lyme, Tularemie, Babesioza, Febra de Colorado.

Specialistii recomanda pacientilor sa se prezinte de urgenta la medic in cazul in care:

 • capuseleDezvolta semne de aparitie a socului (mai ales in cazul copiilor)
 • Apar tulburari de respiratie (moderate sau severe)
 • Au avut un alt episod de reactie alergica severa (anafilaxie) care a aparut intr-o situatie similara (intepatura sau muscatura de insecte).
 • Apare o tumefactie importanta a limbii, alaturi de edem laringian
 • Se instaleaza convulsii necontrolate, in care pacientul este complet neresponsiv si inconstient.

Pacientii isi pot analiza simptomele aparute in urma unei muscaturi de capusa daca raspund la cateva intrebari referitoare la posibilele manifestari ale acestora:

 • Au existat modificari ale respiratiei de tipul wheezing-ului sau diverse manifestari cutanate de tipul urticariilor?
 • Au aparut semne de paralizie: dificultati in mobilizarea bratelor sau membrelor inferioare, parestezii, amorteli, anestezii (pierderea completa a sensibilitatii intr-un anumit teritoriu), dificultati la vorbire, la deglutitie, tulburari vizuale?
 • Exista manifestari locale la locul de muscatura a capusei?

protejeaza-ti-cainele-de-capuse

Exista si boli cronice care pot influenta vindecarea normala si rapida a zonei (diabet zaharat, boala arteriala periferica), boli sau patologii acute tratate cu corticosteroizi (care scad capacitatea organismului de a lupta impotriva unor infectii). Se observa limfadenita locala sau regionala (inflamarea vaselor limfatice care dreneaza zona), exista semne de inflamatie (durere, cresterea temperaturii locale, tumefactie, roseata)? S-a format o colectie purulenta in jurul muscaturii? Starea generala s-a complicat cu febra sau frison?

 • Au existat in ultimele 6 luni simptome asemanatoare celor din raceala, gripa?
 • Exista pe suprafata corporala rash-uri sau alte reactii cutanate?
 • Sunt capuse ce nu au putut fi indepartate in totalitate de pe suprafata corpului?
 • Exista o vaccinare antitenatica in antecedentele recente ale pacientului?

Daca pacientii prezinta chiar si cateva din aceste modificari sunt sfatuiti sa se prezinte la medic pentru a trata corespunzator o problema ce poate deveni serioasa prin complicatiile ei imediate sau tardive.

Masuri utile de preventie a muscaturilor de capusa:

 • Aplicarea unui spray special impotriva insectelor. Astfel de spray-uri se gasesc in farmacii dar trebuie folosite conform instructiunilor de pe ambalaj sau sfaturilor medicului. Exista spray-uri care trebuie aplicate mai degraba pe o piesa de imbracaminte si nu direct pe piele.
 • Spray-urile trebuie utilizate cu grija in cazul copiilor (iar concentratiile substantelor active trebuie sa fie relativ scazute). Nu se recomanda pulverizarea lor pe mainile copiilor (adesea copiii introduc mana in gura si de aceea exista riscul de a se intoxica cu anumite substante)
 • Dupa ce pacientii au intrat intr-o incapere se recomanda spalarea temeinica a zonei pulverizate cu multa apa si sapun
 • Acoperirea unei suprafete cat mai mari de tegument (pantaloni lungi, sosete lungi, tricouri cu maneca lunga) daca pacientul se afla intr-o zona impadurita, in iarba inalta (locuri de predilectie pentru capuse). In astfel de zone se recomanda ca hainele sa fie cat mai deschise la culoare (capusele sunt mai usor de reperat pe haine deschise prin contrastul de culoare).
 • Purtarea manusilor de menaj sau a altor manusi speciale in cazul in care pacientul manipuleaza animale sau pasari ce pot fi infectate
 • Curatarea permanenta a habitatului: taierea ierbii, pulverizarea de insecticide, greblarea frunzelor uscate, indepartarea eventualelor plante care pot atrage capusele. Se recomanda utilizarea unor insecticide netoxice, care sa nu dauneze mediului si care sa nu fie periculoase pentru sanatatea celor din jur.
 • Evitarea zonelor cu cazuri cunoscute si raportate de muscaturi de capuse sau de boli transmise de acestea.

Pregatirea vizitei la medic

Pacientii isi pot ajuta medicul sa stabileasca diagnosticul de muscatura de capusa si eventualele complicatii ale bolii (si deci de a grabi instalarea unui tratament) pregatind raspunsul la o serie de intrebari ce pot face parte din anamneza:

 • Cand a fost muscatura? In cate locuri a fost muscat?
 • Cum arata capusa? (daca aceasta a fost pastrata se recomanda pacientului sa se prezinte la cabinet si la consult cu ea)
 • Care sunt principalele simptome?
 • Cand au debutat acestea? Au progresat in vreun fel? Exista factori care amelioreaza sau agraveaza starea pacientului?
 • Au fost luate masuri speciale de tratament? Care au fost acestea si cum au raspuns simptomele?
 • Cand a fost ultimul vaccin antitetanic?
 • Au existat recent calatorii in zone endemice pentru boala Lyme?
 • Care sunt alte probleme de sanatate asociate? (boli cronice, factori de risc)

De retinut!
Principalele masuri de prim ajutor in cazul unei muscaturi de capusa includ:
- Indepartarea cat mai rapida a capusei. Se recomanda folosirea unei pensete care sa fie destul de lata pentu a prinde atat corpul cat si capul parazitului si a le extrage printr- o miscare sigura si rapida astfel incat sa nu ramana parti prinse pe tegument
- Curatarea zonei cu apa si sapun sau cu orice alt dezinfectant.

Se recomanda consultarea unui medic daca:

 • Pacientul nu a reusit sa indeparteze complet capusa
 • Au aparut semne si simptome de genul rashului cutanat, febrei, mialgiilor, fenomenelor inflamatorii, maririi in volum a ganglionilor locoregionali sau acuze asemanatoare gripei.

Pacientii sunt sfatuiti sa apeleze de urgenta la medic daca au tulburari de respiratie, semne de paralizie, palpitatii si dureri retrosternale.

sursa informatiilor de mai sus: www.sfatulmedicului.ro/Muscaturi-si-intepaturi/muscaturile-de-capuse_1266

Orice proprietar de caine trebuie sa cunoasca o serie de informatii despre riscurile, prevenirea si indepartarea capuselor. Cunostintele de baza despre capuse va pot fi de foarte mare ajutor pentru a va feri cainele de pricolul capuselor. Capusele sunt fara indoiala inamici de temut atat pentru oameni cat si pentru animalele lor de companie. Pe langa senzatia neplacuta provocata, capusele pot transmite si boli care pot cauza anemie sau chiar paralizie.

Capusele sunt paraziti artropozi (inruditi cu paianjenii si scorpioini) care se hranesc cu sangele vietuitoarelor de care se ataseaza. Capusele sunt atrase de caldura si miscare, atasandu-se deseori de mamifere, inclusiv caini. Acesti paraziti prefera sa se ascunda in iarba inalta sau pe plantele din zone impadurite, unde isi asteapta viitoarea “gazda”. Odata ce s-au atasat de un corp, capusele vor incepe sa se hraneasca timp de cateva ore sau chiar zile.

In cazul cainilor, capusele prefera sa se ataseze in zone cu putin par, precum interiorul urechilor, intre degete sau in pliurile blanii. Majoritatea speciilor de capuse vor trece prin patru etape de viata – ou, larva, nimfa si adult. In toate stadiile, in afara de ou, capusele au nevoie de o “gazda” pentru a se hrani cu sange. In functie de specie, capusele pot trai intre cateva luni si cativa ani iar femelele pot depune mii de oua odata.

Nu toate capusele transmit boli, insa prezenta unui astfel de parazit trebuie tratata intotdeauna cu cea mai mare seriozitate. Majoritatea bolilor transmise de capusa vor ajunge la “gazda” dupa cateva ore de la atasare, asa ca este foarte important ca parazitul sa fie indepartat cat mai repede. Simptomele majoritatii bolilor transmise de capuse includ slabirea, schiopatatul, umflarea incheieturilor sau anemia. Primele semne ale bolii pot aparea dupa zile, saptamani sau chiar luni de la infectare. Unele capuse pot provoca o reactie severa, care culmineaza cu paralizie. Aceasta situatie grava se remediaza treptat dupa ce parazitul este indepartat.

6 Intrebari si Raspunsuri

 • ioana
  09/04/2014 at 8:38 pm

  Nu stiu copilul meu a fost muscat de o capusa in curte in timp ce se juca! In zona gatului am fost la urgențe si medicul mi-a recomandat Amocsacilina de 40 mg nu am gasit la farmacie de 40 mg si am luat de 500 mg.

 • mohamed imad
  06/08/2014 at 5:53 pm

  i want pestcontrol prduct

 • andreea luisa
  18/08/2015 at 11:23 pm

  Mie mia aparut acum cateva zile si mi sa facut niste bubitemici in timp ca ma jucam unii copii pot spune ca daca nu ma tratez acum saptamana viitoare pot muri sau daca ma duc la doctor imi va taia pielea unele bube sunt albe si doua rosi va rog spunetimi ce sa fac

  • PestControl Expert
   19/08/2015 at 1:39 pm

   Va fi necesar sa apelati la un medic de specialitate.

 • PestControl Expert
  12/05/2017 at 2:05 pm

  test

 • Stoica Ana
  03/09/2019 at 1:37 pm

  Bună ziua dacă cineva muscat de căpuse a făcut Oxigenare Hiperbara care sunt rezultatela multumesc atept păreri

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături