Comanda din: 20-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Bolile transmise de rozatoare


RatRozatoarele sunt un ordin de mamifere din care fac parte veveritele, porcusorii de Guineea, castorii, tistarii, cainii de preerie, precum si soarecii si sobolanii. Toti acestia sunt caracterizati, in principal, prin lipsa caninilor si o dezvoltare mare a incisivilor, care nu se opresc niciodata din crestere, astfel obligand reprezentantii ordinului sa manance sau sa roada incontinuu, pentru a ii mentine la o lungime adecvata.

In ceea ce priveste relatia pe care o au cu omul, majoritatea rozatoarelor sunt considerate a fi daunatoare cel putin intr-o privinta, fiind asociate cu prejudicii la nivel material (datorita tendintei acestora de a roade tot ce le este cu putinta), dar si cu numeroase pericole in ceea ce priveste sanatatea. Soarecii si sobolanii, de exemplu, s-au dovedit a fi purtatori a peste 35 de boli, care pot fi transmise omului in numeroase feluri: in mod direct (prin contactul cu rozatoare vii sau moarte, prin muscaturi, prin contactul cu urina, fecalele sau saliva acestora) si in mod indirect (prin purici, capuse sau acarieni care s-au hranit cu sangele unei rozatoare afectate).

Statistic vorbind, numarul de infectii creste in sezonul rece, atunci cand animalele au tendinta de a intra in case in cautare de mancare, apa, caldura si adapost.

Iata cele mai periculoase boli care pot fi transmise de rozatoare:

 1. Hantavirusul

Acest virus poate fi transmis in numeroase moduri, insa in principal prin urina si fecalele rozatoarelor, precum si prin praful generat de rascolirea cuiburilor acestora, motiv pentru care o casa infestata prezinta un risc extrem de mare. Virusul poate fi inhalat sau poate fi preluat prin intermediul unei muscaturi, iar oamenii de stiinta suspecteaza ca ar putea fi transmis si in conditiile in care oamenii folosesc mancare contaminata de catre rozatoare infestate.

Primele simptome apar intre una si cinci saptamani dupa ce virusul a fost transmis si includ: oboseala, febra, dureri musculare in coapse, solduri, spate si umeri, dureri de cap, ameteala, frisoane, precum si dureri abdominale, greata sau diaree. De multe ori, acestea sunt confundate cu simptomele gripei. Apoi, dupa 4 – 10 zile, apare al doilea set de simptome: tuse si insuficienta respiratorie. In unele cazuri, infectia cu Hantavirus poate progresa pana la o boala respiratorie grava, care are o rata de mortalitate de 38%.

Din pacate, nu exista un tratament sau vaccin anume pentru infectia cu Hantavirus, insa, daca aceasta este diagnosticata din timp si pacientul beneficiaza de o interventie medicala rapida, este posibil ca prognoza sa fie mai pozitiva. De cele mai multe ori, interventia consta in ventilatie mecanica si terapie cu oxigen pentru a ajuta pacientul sa treaca peste perioadele de insuficienta respiratorie acuta.

 1. Coriomeningita Limfocitara (CML)

CML este o infectia virala transmisa in principal de soarecele de casa. In Statele Unite, procentajul de soareci de casa care transporta acest virus este estimat a fi de aproximativ 5%; desi nu sunt purtatori naturali, alte rozatoare (precum hamsterii) pot deveni infestate.

Transmiterea virusului se face, de obicei, prin aceleasi cai ca si Hantavirusul: prin expunerea la particule de aer contaminat sau prin muscatura unei rozatoare infectate. Transmiterea virusului de la o persoana la alta nu a fost raportata, exceptie facand transmiterea de la mama la fetus si, in cazuri foarte rare, transmiterea prin intermediul unui transplant de organe.

O infectie cu CML are un debut gradat, cu doua faze. Prima nu prezinta simptome specifice, ci generale, precum febra, lipsa apetitului, dureri musculare si de cap, greata si vomitat; mai putin frecvent au fost raportate dureri de gat, tuse, dureri ale articulatiilor, pieptului, testiculelor sau a glandelor salivare. A doua faza a bolii este dominata de simptome neurologice: meningita (febra, durere de cap, intepenirea gatului), encefalita (somnolenta, confuzie, tulburari senzoriale, abnormalitati musculare precum paralizia) sau meningoencefalita (inflamatia atat a creierului cat si a meningelui).

graphics-bed-528863Majoritatea pacientilor care dezvolta astfel de simptome neurologice datorita acestui virus supravietuiesc (mortalitatea fiind de mai putin de 1%). De multe ori, insa, meningita, ecefalita si meningoencefalita necesita spitalizare si tratament; asa cum este de asteptat in cazul infectiilor sistemului nervos central, numeroase consecinte neurologice (atat temporare cat si permanente) sunt posibile. Totusi, daca boala este depistata la timp, inainte ca aceasta sa poata progresa la faza a doua, procentajul de pacienti care reusesc sa se recupereze complet este foarte mare.

Este important de stiut ca femeile care sunt infectate cu acest virus in timpul sarcinii il pot transmite fatului. In primul trimestru, acest lucru poate rezulta in avort, in timp ce in al doilea si al treilea, in defecte de nastere severe si permanente (retard, hidrocefalie, probleme vizuale, etc.).

 1. Leptospiroza

Leptospiroza este o boala comuna atat animalelor cat si oamenilor, fiind, de asemenea, cea mai comuna infectie pe care o cauzeaza sobolanii.

Transmiterea leptospirozei se produce in momentul in care oamenii intra in contact cu apa, alimentele sau solul contaminate cu urina sau fecalele animalelor afectate. Simptomele initiale sunt asemanatoare cu cele ale gripei (febra, frisoane, etc.) si apar dupa o perioada de incubatie de aproximativ 21 de zile; daca boala nu este tratata, acestea se pot transforma in insuficienta renala, hepatita sau meningita.

Datorita faptului ca este foarte usor ca primele semne ale bolii sa fie confundate cu un inceput de gripa, cei mai multi dintre pacienti ajung foarte tarziu la medic, motiv pentru care majoritatea dintre ei necesita dializa. Totusi, numarul de decese cauzate de leptospiroza este relativ scazut.

 1. Ciuma

Ciuma este o boala cunoscuta pentru milioanele de victime ucise in Europa Evului Mediu. Aceasta afecteaza atat oamenii cat si alte mamifere si este cauzata de o bacterie numita Yersinia pestis. Boala poate fi transmisa de la animale la oameni in momentul in care omul este muscat de un purice infestat sau intra in contact direct cu un animal bolnav sau cu fluide si tesut care apartin acestuia.

Cea mai comuna forma de ciuma este ciuma bubonica (sau carbunculoasa), caracterizata de febra, frisoane, dureri de cap, slabiciune si umflarea si sensibilizarea dureroasa a ganglionilor limfatici.

Ciuma septicemica este caracterizata de soc septic care poate pune viata in pericol. Simptomele asociate sunt febra, frisoanele, slabiciunea, durerile abdominale acute si sangerari la nivelul pielii si al organelor interne. Ciuma septicemica se poate manifesta ca prim simptom al infestarii sau se poate dezvolta ca rezultat al ciumei bubonice netratate.

Ciuma pulmonara este cea mai serioasa forma a bolii si se transmite in mod diferit, rezultand in momentul in care omul inhaleaza particule de aer contaminate. Spre deosebire de alte forme ale bolii, aceasta poate fi transmisa si de la persoana la persoana. Primele simptome sunt asemanatoare (febra, slabiciune, dureri de cap), insa pacientii vor dezvolta, de asemenea, o pneumonie acuta. In cazurile cele mai grave, aceasta pneumonie poate cauza insuficienta respiratorie si moarte.

Pe de alta parte, cea mai usoara forma a bolii este ciuma abortiva, care se manifesta doar printr-o febra usoara si prin inflamatia ganglionilor limfatici, urmand ca bolnavul, avand o imunitate ridicata, sa se vindece rapid.

Desi ciuma este o conditie medicala foarte periculoasa, poate fi tratata cu antibiotice destul de usor de obtinut. Cu atat mai repede cu cat un pacient infectat solicita atentie medicala, cu atat mai mari sunt sansele unei recuperari complete. In cazul pacientilor bolnavi de ciuma pneumonica, care se poate raspandi foarte usor de la om la om, este recomandat ca familia si prietenii apropiati sa mearga, de asemenea, la medic.

 1. Tularemia

bolile transmise de rozatoareTularemia este o boala infectioasa rara, cauzata de o bacterie numita Francisella tularensis. Rozatoarele sunt de obicei foarte vulnerabile la acest virus si pot muri in numere mari in cazul unei epidemii, in timp ce oamenii pot fi infectati in numeroase feluri: prin muscaturi ale insectelor (precum capusele), intrarea in contact cu pielea animalelor bolnave, prin consumarea apei sau inhalarea aerului contaminat.

Simptomele cauzate de aceasta boala depind in mare parte de modul in care intra bacteria in corp, insa toate sunt acompaniate de febra, care poate ajunge pana la 40 de grade Celsius.

Cea mai comuna forma a bolii este tularemia ulceroglandulara, caracterizata de o ulceratie a pielii formata in locul in care bacteria a intrat in corp (la baza muscaturii provocata de insecta sau animalul infectat) si de o inflamatie dureroasa a ganglionilor limfatici, de obicei cei de la nivelul axilei sau a vintrelui.

Tularemia glandulara este similara in ceea ce priveste manifestarea, cu exceptia faptul ca nu se prezinta cu ulceratii ale pielii.

Tularemia oculoglandulara survine in momentul in care bacateria intra in corp prin intermediul ochilor. Simptomele includ iritatie, inflamatie, lacrimare si durere la nivelul ochilor, un ulcer aparut in interiorul pleoapei, precum si inflamarea ganglionilor limfatici din fata urechii.

Tularemia orofaringeala rezulta din consumarea mancarii sau bauturii contaminate (survenind, de cele mai multe ori, din prepararea necorespunzatoare a carnii animalelor vanate) si afecteaza tractul digestiv. Se prezinta prin durere de gat, ulcere la nivelul gurii, amigdalita, inflamatia ganglionilor limfatici din gat, febra, stare de voma si diaree.

Cea mai grava forma de tularemie este insa tularemia pneumonica, care apare adesea la persoanele mai in varsta si a carei simptome includ tuse, durere a pieptului si dificultate in a respira. Aceasta rezulta din inhalarea aerului contaminat sau din netratarea altor forme ale bolii, cazuri in care bacteria are oportunitatea de a se extinde, prin sange, la plamani.

Cea mai rara forma a bolii se numeste tularemia tifoida si se manifesta prin febra ridicata, epuizare, voma, diaree, splenomegalie (marirea splinei), hepatomegalie (marirea ficatului) si pneumonie.

Tratamentul acestei boli consta in administrarea de antibiotice inca din momentul in care se stabileste diagnosticul. In cazul in care nu este tratata la timp, tularemia poate fi fatala, iar printre posibilele complicatii se numara pneumonia (care poate duce la insuficienta respiratorie), meningita si pericardita.

Din pacate, deoarece este o boala destul de rara a carei simptome pot fi destul de usor confundate, tularemia se poate dovedi a fi destul de dificil de diagnosticat.

 1. "Febra muscaturii de sobolan" sau Febra streptobaciliara

Aceasta boala se refera la o infectie cauzata de o muscatura sau o zgarietura provocata de un sobolan infectat si este, in general, asociata cu un mediu de viata insalubru, in care oamenii intra frecvent in contact cu sobolanii sau cu secretiile acestora. Cercetari realizate recent, insa, arata ca boala poate fi transmisa si de rozatoarele pe care oamenii aleg sa le tina in casa pe post de animale de companie, cum ar fi porcusorii de Guinea sau gerbilii. Mai mult, boala poate fi transmisa si de catre alte animale de companie care au intrat in contact cu rozatoare infectate – de exemplu, o pisica care a mancat un sobolan bolnav va fi, temporar, periculoasa.

Simptomele acestei boli includ febra, dureri de cap si dureri articulare, eruptii cutanate si voma. Printre complicatiile care pot surveni se numara endocardita, meningita, abcesele in creier sau in alte organe, precum si artrita septica.

Riscul de infectie in urma unei muscaturi al unui animal infectat este, insa, doar de 10%, in timp ce riscul de moarte in cazul in care boala nu este tratata este de 1 in 10.

 1. Salmonella

Soarecii pot raspandi, de asemenea, Salmonella: o bacterie patogena intestinala care poate cauza unele boli infectioase precum febra tifoida, paratifos, numeroase intoxicatii alimentare, etc. Odata ce a intrat in organismul omului, aceasta cauzeaza febra, frisoane, vasaturi si diaree.

 

Avand in vedere toate aceste boli, precum si numeroasele feluri in care pot fi transmise, este extrem de important sa luati masuri in ceea ce priveste rozatoarele cu care intrati in contact sau care va pot infesta casa. Daca nu sunteti siguri de modul in care trebuie sa actionati, contactati o echipa specializata, pentru a evita venirea accidentala in contact cu unii virusi.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Doina
  13/11/2019 at 3:41 pm

  Fara ca sa știu am mîncat din urma la un soarece ce sa fac acum?

  • PestControl Expert
   14/11/2019 at 9:28 am

   Buna ziua, este recomandat sa mergeti la un medic.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături