Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Amplasarea strategica a capcanelor de insecte zburatoare


capcane insecte zburatoareAcum aproximativ 35 de ani s-a descoperit ca plasarea capcanelor contra insectelor zburatoare functioneaza cel mai bine daca capcanele sunt montate la nivelul taliei sau cat mai aproape de podea, mai ales pentru capturarea insectelor de zi cu zi, cum ar fi mustele obisnuite. Este in natura lor sa zboare cat mai jos, chiar razuind podeala, iar atunci mustele devin mai usor de capturat. Deoarece mustele sunt o tinta primordiala si greu de prins; un sistem bine conceput, format in primul rand din capcane profesionale plasate strategic, cu zgomot redus, montate pe perete, este de obicei cea mai buna alegere. Cu toate acestea, exista exceptii.

Capcane de insecte zburatoare bazate pe lumina sunt instrumente destinate interiorului

Desi ar putea exista beneficii in utilizarea capcanelor de insecte bazate pe lumina in afara unei cladiri (poate impotriva unei anumite specii intr-o situatie speciala); este extrem de rar si ar trebui sa fiti sceptic in privinta strategiei. Nu am recomanda niciodata o strategie fara un obiectiv bine gandit si dovedit. Problemele externe cu insectele zburatoare ar trebui, in primul rand, sa fie rezolvate prin metode clasice de pest control, tehnici de gestionare, altele decat capcanele de zburatoare bazate pe lumina, cum ar fi salubritatea imbunatatita si iluminatului exterior.

Numarul de capcane de insecte pe metru patrat

In trecut, regula generala a fost aceea de a amplasa capcane mari la fiecare 12 metri, in jurul peretelui perimetral din interiorul laboratoarelor alimentare sau farmaceutice. Daca inmultiti 12 x 12, obtineti 144 de metri patrati. Cu toate acestea, orice metru patrat al estimarilor sunt discutabile.

Distanta la care o insecta este atrasa de capcana este determinata de tipul de lampa si de constructia capcanelor, desigur, dar si de vazul si comportamentul daunatorului tinta. Distanta de raspuns variaza in functie de specie, nu doar designul capcanelor.

In plus, numarul de capcane necesare va varia in functie de tipul si facilitatile cladirii, de amploarea problemei si de nivelul de ingrijorare conducerii unitatii. O cladire aflata in apropierea unei pasuni de vaci sau a unui depozit de gunoi uitat de lume sau a unei cladiri mai vechi care nu este interesata de etansarea fisurilor sau o cladire cu un sistem de iluminat prost proiectat vor avea nevoie de mai multe capcane la fiecare 12 metri patrati. Intr-o cameră de 12 'x 12' (144 mp) nu sunt necesare mai mult de patru capcane, in functie de circumstante.

Nu există o stiinta (nici un studiu publicat) care sa sprijine revendicarile masuratorile recomandate mai sus. Ele pot fi utile pentru a raspunde la intrebarile unui incepator sau ca punct de plecare general in proiectarea unui sistem de capcane contra insectelor zburatoare. Puteti adauga sau muta o capcana mai tarziu, dar cu siguranta nu ar trebui sa fie folosite pentru a compara o marca de capcana cu alta, deoarece acestea sunt sub rezerva inventiei si exagerarii departamentului de marketing.

Insecticide cu atractant recomandate pentru combaterea mustelor:

Cateva din variantele de insecticide ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor, disponibile pe piata au atractanti sexual si alimentari in compozitie. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci sub forma de spoturi. Chiar si asa rezultatele obtinute sunt mult mai bune decat in cazul insectidelor cu spectru larg de actiune, cu efect de contact. Principiul de functionare se bazeaza pe nevoia de consum sau atractia sexuala a mustelor. Pentru aplicarea se foloseste o pensula sau un pulverizator cu duza fina. Pulverizarea se face sub forma de spoturi sau benzi de 5 - 30 cm. Daca pensulati insecticidul, va recomandam sa utilizati o concentratie mai mica de apa, incat sa obtineti o pasta. Remanenta substantei, durata de atractivitate, este mai indelungata in acest caz. Pentru a pastra eficienta ridicata, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Insecticide de contact recomandate pentru combaterea mustelor si tantarilor:

Insecticidele de contact sunt cu spectru larg de actiune. Aplicarea lor la exterior se face impotriva tuturor insectelor zburatoare si taratoare. Atunci cand faceti aplicare impotriva mustelor tineti cont de zonele in care aceasta insecta se aseaza - pereti, bare transversale, tavane, zona geamurilor, etc. Aplicati insecticidul dizolvat in apa in concentratia recomandata de producator prin pulverizare cu duza cat mai fina. Imediat dupa ce musca se va asezat pe suprafata tratatata se vor vedea rezultatele. Pentru a pastra eficienta ridicata a insecticidului, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea mustelor si tantarilor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie de dimensiunea zonei, alegeti pulverizatorul cu dimensiunea rezervorului potrivita. Trebuie sa pregatiti solutia de lucru doar pentru tratamentul din acea zi. Solutia ramasa isi pierde din proprietati. Insecticidele cu atractanti se recomanda a se aplica cu pulverizatoare de dimensiune mai mica, pana in 2 litri, pentru ca suprafetele acoperite sunt reduse. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la exterior:

Capcanele captureaza mustele din apropierea lor datorita atractantului puternic. Insectele intra in capcana si nu mai gasesc iesirea, dupa cateva minute mor inecate. Capcana se utilizeaza doar in exterior din cauza mirosului care devine deplacut dupa mai multe zile in care s-au capturat multe muste. Nu sunt daunatoare copiilor, animalelor de companie sau mediului, fiind ideale pentru utilizarea in jurul casei sau a fermelor de animale. La unele modele de capcane se poate achizitiona separat atractantul astfel incat aceasta devine reutilizabila.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor si tantarilor la interior:

Aceste modele de capcana se utilizeaza doar la interior deoarece sunt dotate cu placi adezive. Mustele dar si alte insecte daunatoare sunt atrase de lumina UV generata de lampi iar apoi raman lipite de placa adeziva. Cu cat intensitatea produsa de tuburile actinice este mai mare fata de lumina din zona cu atat rezultatele obtinute sunt mai multumitoare. Suprafata protejata este determinata de puterea lampilor UV. Sunt recomandate pentru industria alimentara in special pentru ca indepartarea insectelor se face intr-un mod controlat. In functie de gradul de infestare si factorii de mediu, umiditate si praf, adezivul trebuie schimbat cu frecventa intre 1 luna si 3 luni.

Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, capcane exterior:

Acuitatea vizuala a insectelor zburatoare tinta

In general, majoritatea insectelor nu raspund la capcanele luminoase la mai mult de o 30 de metri distanta. Mustele obisnuite par sa raspunda la aproximativ 6 / 7,5 de metri cu o crestere semnificativa la aproximativ 3.65 metri, dar mai importanta este reactia insectelor zburatoare.

Natura zborului

Multe insecte zburatoare vor reactiona imediat la capcanele noastre bazate pe lumina (ILT - Insect Light Trap), dar multe nu. In testele noastre de laborator cu 100 de muste, capcana Pro ILT capteaza uneori 20-30% in primele cinci minute, 50% pana la 60% in 15 minute si 100% in mai putin de doua ore. In medie, cu toate acestea, capcanele de insecte zburatoare bazate pe lumina au capturat 92% in sapte ore, 98% in 24 de ore si 99% in 36 de ore. De obicei, o musca sau doua nu vor reactiona deloc timp de doua sau chiar trei zile; apoi brusc, este prinsa. Toate par să raspunda, in cele din urma, dar in timpul lor.

Mustele par sa abia perioade in care sunt pur si simplu mai interesate de odihna, bazaind in jur cautand alimente sau a apa, sau sa se joace cu un partener decat sa reactioneze la lumina (si vice-versa). Acest raspuns periodic la lumina, combinat cu o puternica capacitate de zbor fac ca musca de casa sa fie o insecta greu de controlat. Distrugerea germenilor si repulsia oamenilor fata de prezenta lor necesita controlul imperativ.

Amplasarea capcanelor de insecte

Indiferent de numarul de capcane de insecte utilizate, acestea ar trebui sa fie imprastiate uniform in intreaga unitate. Iar cand o insecta intra in perioada de reactie, in apropiere va fi o capcana pentru a avea grija de ea (de preferinta in raza vizuala). Din experienta practica stim ca distantarea capcanelor mari la aproximativ 12 de metri distanta este o regula buna de urmat. Totusi, datorita cerintelor de control diferite si conditiile existente, numarul optim si distanta dintre capcane vor varia de la instalatie la instalatie si de la camera la camera.

Instalare strategica

Raspanditi primele capcane de insecte bazate pe lumina ILT de-a lungul celor mai critice cai ale insectelor, una care duce dintr-un depozit de gunoi spre o zona de productie a alimentelor, de exemplu. Punctele bune pentru capcanele de insecte ILT de-a lungul acestor cai sunt la intrari, usi si alte "zone de tampon", in special in vestibuli.

Daca nu exista vestibuli sau zone tampon bune intre zonele cu deseuri si zonele de productie; atunci ar trebui sa fie cel putin una construita. Capcanele de insecte ILT sunt cel mai eficiente in cazul in care insectele sunt retinute in mod obisnuit si li se acorda mai mult timp si spatiu pentru a reactiona.

Montati capcanele cat mai jos

Daca doriti sa controlati mustele, instalati capcane de insecte jos (sub 1.5 metri). Cercetarile arata ca o capcana de insecte cu lumina plasata la nivelul taliei sau la un nivel inferior, devine semnificativ mai eficienta fata de o capcana de insecte plasata peste 1.5 metri. Desi multe insecte zburatoare (in special insectele de noapte) raspund mai bine la inaltimi mai mari in interiorul cladirilor; in general, ele coboara spre capcane mult mai des decat insectele active in timpul zilei. Capcanele de insecte ILT sunt, de asemenea, mai usor de monitorizat si de mentinut atunci cand sunt amplasate la nivelul taliei (nu este necesara o scara). Cu toate acestea, exista exceptii, in camere cu stratificari neobișnuite de temperatura etc.

Se poate sa fie necesare capcane de insecte suspendate de taval in cazurile in care pur si simplu nu exista spatiu pentru a monta o capcana la nivelul taliei (nu exista un perete sau un colt in apropiere unde o capcana ar putea fi montata) sau, probabil, intr-o zona afectata de insecte care zboara noaptea si refuza sa fie controlate cu iluminatul exterior strategic amplasate si capcane montate la nivelul taliei.

Astfel de situatii ciudate necesita capcane mari, montate la 2.5 / 3 metri de podea, perpendiculare cu si pe deasupra deschiderii usii, astfel incat sa nu atraga insectele din exterior in interior.

Exceptii de la regula

Capcanele de perete sunt utile in coridoarele spitalului, restaurante sau in alte zone publice unde se poate folosi un design industrial de capcane potrivit cu decorul.

In locurile unde care insectele invadatoare nu pot fi controlate cu iluminare strategica, excluziune si capcane mici, de perete, unde pur si simplu nu exista spațiu pentru a monta o capcana la nivelul taliei sau mai jos, nici macar un colt in care ar putea fi amplasat un 601T.

Lumini existente

Capcanele de insecte ILT trebuie sa concureze cu alte surse de lumina pentru a atrage atentia insectelor. Lampa standard incandescenta si fluorescenta are un efect redus sau nu are efect asupra performantei capcanelor de insecte Pro ILT, atat timp cat nu este montata acolo unde poate atrage insecte suplimentare in instalatie. Cu toate acestea, lampile cu vapori de mercur emit suficient UV pentru a reduce eficacitatea capcanelor luminoase. Utilizarea vaporilor de sodiu si a iluminatului de putere mai mica va creste eficienta capcanelor de insecte luminoase. Noile LED-uri se pot dovedi chiar superioare, deoarece LED-urile pot fi selectate selectiv pentru iesire la scara nanometrica.

Sfaturi despre cum sa nu procedati

 • Nu utilizati capcane de insecte ILT pe tavan in zonele de procesare a alimentelor. Utilizati numai capcane ILT profesionale montate la inaltime redusa, amplasate pe perete. Si pastrati-le la cel putin 1.5 metri, de preferinta la 3 metri, sau poate chiar la 9  metri distanta de suprafetele expuse la alimente si suprafete de contact cu alimente, mai ales daca acest lucru este usor de realizat.

Desi capcanele noastre sunt rezistente la evadare (concepute pentru a retine insecta in interiorul dispozitivului); fragmentele fragile de insecte pot, ocazional, sa cada sau pot fi suflate din orice capcana, inclusiv din capcane cu lipici. Acest lucru este valabil mai ales daca banda cu lipici a fost uitata si s-a uscat intre timp (se întâmplă). Riscul este crescut pentru orice tip de capcana, in timpul mentenantei.

 • Nu utilizati capcane de insecte cu lumina in cazul in care lumina atractiva straluceste direct spre usile deschise sau prin sticla dupa amurg. Insectele din exterior pot fi atrase.
 • Nu utilizati capcane de insecte ILT electrice in zone sensibile la explozii.
 • Nu uitati ca UV-ul din ILT-uri poate colora tapetul, țigla, tessturi etc.
 • Nu asezati capcane de insecte ILT in lumina directa a soarelui. Lumina soarelui contine toate lungimile de unda pe care atat oamenii cat si insectele le vad ca lumina, inclusiv lungimile de unda care atrag insecte la ILT. Acest lucru nu inseamna ca cel mai intunecat loc din camera este întotdeauna cel mai bun loc pentru o capcana luminoasa.
 • Nu supraestimati capacitatea senzorilor de lumina; mai ales cei mici si ieftini. Daca este folosit in mod corespunzator (si aceasta este esenta chestiunii); ei pot distinge o lampa veche de una noua, dar "daca" si numai "daca" comparand exact aceeasi marca si model de lampa. Senzorii nu sunt muste! Senzorii nu pot evalua designul capcanei, eficacitatea comparativa a diferitelor lampi sau a straturilor rezistente la socuri. Numai cercetarile bune, oneste cu insecte pot face asta.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături