Comanda din: 18-07-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Acidul Boric, informatii si Produse alternativa


acid boricAcidul boric, de asemenea, cunoscut sub numele de borat hidrogen, acid ortoboric sau acidum boricum, este un compus natural ce conține bor, oxigen și hidrogen ( formula sa chimică este H3BO3 ). De fapt, acidul boric se prezintă sub formă de cristale de culoare albă, fără miros (inodor) și aproape fără gust. Se găsește sub formă de cristale incolore (arată ca sarea de masă) sau sub formă pulbere albă și se dizolvă în apă. Când apare ca un mineral, este numit sasolin .

Borați, este termenul general folosit pentru compușii minerali care au în compoziția lor bor, cum ar fi borax - ul și acidul boric, astfel de zăcăminte fiind cel mai frecvent întâlnite în lacurilor sărate uscate din deșerturi sau din zonele aride ( în Valea Morții din California, Turcia, China) precum și în alte zone geografice precum Munții Anzi din America de Sud. Acidul boric se găsește în forma sa nativă, în unele zone vulcanice, cum ar fi în Toscana , Insulele Lipari și Nevada . Acesta este, în general, amestecat cu aburi din fisurile  pământului și este, de asemenea, un constituent în multe minerale ( cum ar fi: borax, boracit , borontrocaicite și colemanit ). Prezența acidului boric și a sărurilor sale a fost observată și în apa de mare. De asemenea, acesta există în plante și în special în majoritatea fructelor.  

Utilizare
Acidul boric este unul dintre cei mai frecvenți dintre borați și este utilizat pe scară largă în întreaga lume, în industria farmaceutică (ca antiseptic și supliment nutrițional), în industria cosmetică, ca agent de ignifugare, ca insecticid (în combaterea dăunătorilor și ciupercilor), la fabricarea sticlei și fibrei de sticlă și în produsele de conservare a lemnului .

Borații , inclusiv acid boric, au fost folosiți încă din timpul grecilor pentru curățarea și conservarea alimentelor.
Pe măsură ce se descoperă tot mai multe dintre proprietățile benefice ale acidului boric, cu atât mai mult acesta este utilizat într-o gamă largă de produse de consum precum și industriale. Iată câteva dintre utilizările acidului boric:

 • în produsele farmaceutice și cosmetice: acidul boric este folosit ca un antiseptic ușor pentru arsuri minore sau tăieturi, fiind uneori utilizat în pansamente sau unguente, fiind un acid slab acesta inhibă creșterea microorganismelor la suprafața pielii. Acidul boric diluat poate fi folosit pentru spălături vaginale, în tratarea vaginozei bacteriene datorită alcalinităţii sale excesive. Ca un compus antibacterian, acidul boric poate fi, de asemenea, utilizat ca un tratament împotriva acneeiAcesta este frecvent utilizat în soluțiile folosite la păstrarea lentilelor de contact, în soluțiile dezinfectante pentru ochi, în pudra pentru copii, în cremele și preparatele anti-îmbătrânire și alte preparate externe similare. De asemenea, acidul boric este folosit și în antiperspirante;
 • în suplimente nutritive: acidul boric și alți borați sunt tot mai folosiți în suplimentele nutritive ca sursă de bor. Se crede că borul are un potențial terapeutic în afecțiunile oaselor și un efect limitativ asupra simptomelor artritei. Este important de menționat faptul că efectele asupra sănătații ale acid boric și suplimentelor pe bază de bor se bazează pe studii recente și exclusiv pe recomandările producătorilor de suplimente. Chiar dacă este benefic pentru sănătate acest lucru nu înseamnă că acidul boric poate fie ingerat direct ca un supliment sau pentru orice afecțiune. Trebuie de asemenea știut că, acidul boric este toxic, daca se consumă (este totusi nevoie de o cantitate de peste 250 grame pentru o persoana de 50 kg ca sa fie fatal) sau este inhalat în cantități mari. Expunerea pe termen lung la acidul boric poate provoca leziuni renale si, eventual, insuficiență renală;
 • ca agent de ignifugare: acidul boric inhibă eliberarea de gaze combustibile în timpul arderii materialelor celulozice, cum ar fi bumbacul, lemnul, și produse pe bază de hârtie. Saltele, mobilierul tapițat, izolația, și gips-carton-ul sunt articole de consum care folosesc acidul boric ca ignifug. Materiale plastice, textilele, precum și alte produse industriale conțin, de asemenea, acid boric pentru a întări capacitatea lor de a rezista în caz de expunere la foc;
 • sticla, fibra de sticla, sticla termorezistentă și borosilicată, precum și alte tipuri de sticle de specialitate se bazează pe acidul boric și borați pentru a crește rezistența chimică și rezistența la temperatură a acestora. Becurile cu halogen, vesela, sticla de la cuptorul cu microunde, sticla folosită în laboratoare și multe alte produse din sticlă cu utilizare cotidiană sunt îmbunătățite prin adăugarea de acid boric. Acidul boric, de asemenea, ajută la procesul de formare a fibrelor din fibra de sticlă, care este folosită în izolații, precum și în fibra de sticlă textilă ( un material țesătură utilizat în mod obișnuit la fabricarea schiurilor și a altor produse similare)
 • în conservarea lemnului: acidul boric este o sursă comună de compuși ai borului atunci când este utilizat în prepararea de produse care controlează ciupercile și insectele. Ciupercile sunt plante care nu conțin clorofilă și trebuie să aibă o sursă externă de hrană ( cum ar fi celuloza de lemn ). Compuși ai borului inhibă dezvoltarea ciupercilor și s-a demonstrat a fi un conservant eficient pentru lemn.acid boric anti gandaci
 • ca dezinfectant în piscine și bazine - acidul boric este utilizat în piscine și spa-uri ca și substitut pentru clor. Acidul boric, borax-ul și alte săruri sunt utilizate în mod obișnuit pentru a “înmuia” apa din piscină și pentru preveni contaminarea acesteia.
 • ca insecticid - acidul boric este un produs natural și din ce în ce mai popular în produsele de combatere a unei game mari de dăunători, precum: insecte, păianjeni, acarieni, alge, mucegai, ciuperci și buruieni. Spre deosebire de spray-urile de furnici, gândaci și albine, care folosesc substanțe chimice foarte toxice pentru a ucide insectele, acidul boric nu ucide insectele ci acționează mai degrabă ca un agent deshidratant care deshidratează insectele prin provocarea de fisuri mici în exoskeleton provocând în cele din urmă uscarea acestora.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături