Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Acidul Boric, informatii si Produse alternativa


acid boricAcidul boric, de asemenea, cunoscut sub numele de borat hidrogen, acid ortoboric sau acidum boricum, este un compus natural ce conține bor, oxigen și hidrogen ( formula sa chimică este H3BO3 ). De fapt, acidul boric se prezintă sub formă de cristale de culoare albă, fără miros (inodor) și aproape fără gust. Se găsește sub formă de cristale incolore (arată ca sarea de masă) sau sub formă pulbere albă și se dizolvă în apă. Când apare ca un mineral, este numit sasolin .

Borați, este termenul general folosit pentru compușii minerali care au în compoziția lor bor, cum ar fi borax - ul și acidul boric, astfel de zăcăminte fiind cel mai frecvent întâlnite în lacurilor sărate uscate din deșerturi sau din zonele aride ( în Valea Morții din California, Turcia, China) precum și în alte zone geografice precum Munții Anzi din America de Sud. Acidul boric se găsește în forma sa nativă, în unele zone vulcanice, cum ar fi în Toscana , Insulele Lipari și Nevada . Acesta este, în general, amestecat cu aburi din fisurile  pământului și este, de asemenea, un constituent în multe minerale ( cum ar fi: borax, boracit , borontrocaicite și colemanit ). Prezența acidului boric și a sărurilor sale a fost observată și în apa de mare. De asemenea, acesta există în plante și în special în majoritatea fructelor.  

Utilizare
Acidul boric este unul dintre cei mai frecvenți dintre borați și este utilizat pe scară largă în întreaga lume, în industria farmaceutică (ca antiseptic și supliment nutrițional), în industria cosmetică, ca agent de ignifugare, ca insecticid (în combaterea dăunătorilor și ciupercilor), la fabricarea sticlei și fibrei de sticlă și în produsele de conservare a lemnului .

Borații , inclusiv acid boric, au fost folosiți încă din timpul grecilor pentru curățarea și conservarea alimentelor.
Pe măsură ce se descoperă tot mai multe dintre proprietățile benefice ale acidului boric, cu atât mai mult acesta este utilizat într-o gamă largă de produse de consum precum și industriale. Iată câteva dintre utilizările acidului boric:

 • în produsele farmaceutice și cosmetice: acidul boric este folosit ca un antiseptic ușor pentru arsuri minore sau tăieturi, fiind uneori utilizat în pansamente sau unguente, fiind un acid slab acesta inhibă creșterea microorganismelor la suprafața pielii. Acidul boric diluat poate fi folosit pentru spălături vaginale, în tratarea vaginozei bacteriene datorită alcalinităţii sale excesive. Ca un compus antibacterian, acidul boric poate fi, de asemenea, utilizat ca un tratament împotriva acneeiAcesta este frecvent utilizat în soluțiile folosite la păstrarea lentilelor de contact, în soluțiile dezinfectante pentru ochi, în pudra pentru copii, în cremele și preparatele anti-îmbătrânire și alte preparate externe similare. De asemenea, acidul boric este folosit și în antiperspirante;
 • în suplimente nutritive: acidul boric și alți borați sunt tot mai folosiți în suplimentele nutritive ca sursă de bor. Se crede că borul are un potențial terapeutic în afecțiunile oaselor și un efect limitativ asupra simptomelor artritei. Este important de menționat faptul că efectele asupra sănătații ale acid boric și suplimentelor pe bază de bor se bazează pe studii recente și exclusiv pe recomandările producătorilor de suplimente. Chiar dacă este benefic pentru sănătate acest lucru nu înseamnă că acidul boric poate fie ingerat direct ca un supliment sau pentru orice afecțiune. Trebuie de asemenea știut că, acidul boric este toxic, daca se consumă (este totusi nevoie de o cantitate de peste 250 grame pentru o persoana de 50 kg ca sa fie fatal) sau este inhalat în cantități mari. Expunerea pe termen lung la acidul boric poate provoca leziuni renale si, eventual, insuficiență renală;
 • ca agent de ignifugare: acidul boric inhibă eliberarea de gaze combustibile în timpul arderii materialelor celulozice, cum ar fi bumbacul, lemnul, și produse pe bază de hârtie. Saltele, mobilierul tapițat, izolația, și gips-carton-ul sunt articole de consum care folosesc acidul boric ca ignifug. Materiale plastice, textilele, precum și alte produse industriale conțin, de asemenea, acid boric pentru a întări capacitatea lor de a rezista în caz de expunere la foc;
 • sticla, fibra de sticla, sticla termorezistentă și borosilicată, precum și alte tipuri de sticle de specialitate se bazează pe acidul boric și borați pentru a crește rezistența chimică și rezistența la temperatură a acestora. Becurile cu halogen, vesela, sticla de la cuptorul cu microunde, sticla folosită în laboratoare și multe alte produse din sticlă cu utilizare cotidiană sunt îmbunătățite prin adăugarea de acid boric. Acidul boric, de asemenea, ajută la procesul de formare a fibrelor din fibra de sticlă, care este folosită în izolații, precum și în fibra de sticlă textilă ( un material țesătură utilizat în mod obișnuit la fabricarea schiurilor și a altor produse similare)
 • în conservarea lemnului: acidul boric este o sursă comună de compuși ai borului atunci când este utilizat în prepararea de produse care controlează ciupercile și insectele. Ciupercile sunt plante care nu conțin clorofilă și trebuie să aibă o sursă externă de hrană ( cum ar fi celuloza de lemn ). Compuși ai borului inhibă dezvoltarea ciupercilor și s-a demonstrat a fi un conservant eficient pentru lemn.acid boric anti gandaci
 • ca dezinfectant în piscine și bazine - acidul boric este utilizat în piscine și spa-uri ca și substitut pentru clor. Acidul boric, borax-ul și alte săruri sunt utilizate în mod obișnuit pentru a “înmuia” apa din piscină și pentru preveni contaminarea acesteia.
 • ca insecticid - acidul boric este un produs natural și din ce în ce mai popular în produsele de combatere a unei game mari de dăunători, precum: insecte, păianjeni, acarieni, alge, mucegai, ciuperci și buruieni. Spre deosebire de spray-urile de furnici, gândaci și albine, care folosesc substanțe chimice foarte toxice pentru a ucide insectele, acidul boric nu ucide insectele ci acționează mai degrabă ca un agent deshidratant care deshidratează insectele prin provocarea de fisuri mici în exoskeleton provocând în cele din urmă uscarea acestora.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Pulverizare insecticid concentratSunt insecticidele care se folosesc la tratamentul prin pulverizare cu solutii dizolvate in apa. Tratamentele prin pulverizare se fac de obicei la spatiile cu un grad mare de infestare cu pompe de joasa presiune specifice actiunilor de DDD sau cu un pulverizator mic (clasicul pulverizator de geamuri) in cazul in care doriti sa il aplicati dumneavoastra si nu dispuneti de o pompa profesionala. Aceste insecticide se dizolva in apa in concentratii cuprinse intre 0.5% - 5 %. Aplicarea se face rezidual prin locurile in care se afla gandacii, prin pulverizare directa.
Insecticidele pentru pulverizare se pot grupa in doua categorii: de remanenta care omoara daunatorii pe perioade mai indelungate de timp (5-10 saptamani) sau de soc, doar efect imediat (pana la o saptamana). De obicei insecticidele de remanenta se folosesc cu precadere la interior acolo unde sa nu fie spalate de ploaie sau de roua, si au un miros destul de slab, iar insecticidele de soc au un miros puternic care sa irite gandacii pentru a-i scoate din ascunzisuri cu scopul de a intra in contact su substanta pulverizata pe suprafete. Pentru gandaci se trateaza spatiile pe la colturile incaperii, prin spatele obiectelor aflate in incapere (dupa dulapuri sau orice tip de mobilier), pe pereti, pe la tocurile usilor si a geamurilor si prin locurile prin care ii vedeti.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de gandaci de bucatarie. Atentie la curentii de aer. 

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Aceste produse genereaza particole foarte fine de insecticid sub forma de aerosoli sau fum. Vor ocupa tot volumul incaperii si in functie de densitatea din aer vor irita gandacii de bucatarie sau, daca concentratie e suficient de mare, ii vor omora. Pentru un rezultat maxim, volumul incaperii trebuie sa fie redus si compact.
Particolele de insecticid sunt de dimensiune mica si vor irita gandacii de bucatarie ascunsi in zone greu accesibile. Exemplu lambriuri de lemn, crapaturi in perete, sub dusumea, etc. Recomandam utilizarea lor dupa ce se face tratamentul de pulverizare cu pompa de spate. Aerosolii vor genera un efect puternic de "flush out" fortand gandacii sa iasa din ascunzisuri si sa intre in contact cu insectidul pulverizat anterior. Se recomanda utilizarea lor doar aditional tratamentului de dezinsectie prin pulverizare  in combinatie.
Dupa aerosoli, spatiul trebuie sa ramana inchis pentru 2 - 3 ore iar apoi e necesara aerisirea pentru putin 2 - 3 ore.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie gradul de dimensiunea zonei pe care doriti sa o tratati va recomandam sa alegeti pulverizatorul potrivit. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor.

Capcane adezive recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Capcane cu atractant, pentru gandaci

Tratamentul cu Capcane cu adeziv pe baza de feromoni si atractanti alimentari. Acest tratament se recomanda in cazul in care nu aveti cuiburi cu gandaci la dumneavoastra in spatiu, ci vin doar de la vecini sau din alte locuri in cautare de hrana. Capcanele cu adeziv ii atrag, iar acestia raman lipiti pe placa adeziva. Sunt foarte eficiente in cazul in care aveti probleme cu gandacii de canalizare, care nu isi fac cuiburi in casa, ci vin de la subsolul blocului sau de la gurile de canalizare.  In acest caz se plaseaza capcanele cat mai aproape de locurile prin care pot sa intre la dumneavoastra in spatiu.
Capcanele cu adeziv pentru gandaci nu contin substante putand fi folosite in orice conditii.

Insecticide gel recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Gelul insecticid se foloseste acolo unde gradul de infestare este mediu sau suplimentar tratamentul prin pulverizare in caz de infestare masiva. Acesta atrage gandacii la consum, iar printr-un efect in cascada distruge si cuiburile formate.Bobita de insecticid gelGandacii vii, prin natura lor ii mananca pe cei morti, iar daca un daunator a consumat din gelul insecticid si a murit in cuib va afecta mai multi gandaci datorita acestui efect cascada. Avantajul acestui insecticid este ca se aplica foarte usor, nu miroase, nu este toxic pentru oameni si are remanta de pana la 4 luni. De asemenea foarte eficient in cazul gandacilor de canalizare, prin aplicare in zonele prin care pot patrunde daunatorii in casa, dar si impotriva gandacilor de bucatarie in cazul in care nu doriti sa faceti un tratament care sa necesite pregatirea spatiului inainte de aplicare (Exemplu: strangerea tuturor obiectelor din spatiul care trebuie tratat).


Metode de aplicare: Se aplica direct din seringa in care este ambalat fara a mai fi dizolvat in apa sau in alti solventi, prin picaturi mici de marimea unui bob de orez, la distante de 1-2 metri distanta intre ele.
Foarte eficient in cazul infestarilor cu gandaci de bucatarie in apartamente , acolo unde nu este gradul de infeestare foarte mare. Se aplica cu precadere in bucatarie si baie, deoarece de acolo porneste orice infestare cu gandaci, prin locurile in care tineti gunoiul, pe langa tevile de apa care intra in locuinta, in spatele electrocasnicelor, in interiorul dulapurilor pe la balamale sau in colturi, in spatele mobilierului, etc.
Insecticidul gel este foarte bun impotiva gandacilor in cazurile in care spatiul tratat nu permite intervenirea prin pulverizare (ex: zone de birouri cu calculatoare, servere sau alte tipuri de aparatura).

Statii de intoxicare care protejeaza si pastreaza insecticidul gel:

Daca aveti copii mici sau animale de companie si doriti sa oferiti mai mult siguranta tratamentului de dezinsectie va recomandam sa aplicati insecticidele sub forma de gel in statiile de intoxicare. Acestea sunt special concepute pentru gandacii de bucatarie, de canalizare sau furnici. La unele modele partea inferioara a statiei de intoxicare este prevazuta cu o banda dubla adeziva care sa va permita amplasarea ei si pe suprafete verticale sau sa fie suspendate.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • Elena iordanescu
  10/05/2019 at 9:23 am

  Buna ziua,

  As vrea sa stiu cum pot scapa de gandaci (unii de bucatarie, altii de exterior - mari, inchisi la culoare) care vin din exterior sau din subsol. Locuiesc la parter inalt, cu boxe sub apartament. Am 2 copii si as vrea sa renunt la sprayurile cu substante toxice.

  • PestControl Expert
   10/05/2019 at 6:25 pm

   Buna ziua, pentru combaterea gandacilor se poate aplica un gel insecticid care are si atractant in compozitie cum ar fi Ghilotina Premise Gel (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-i21-5-premise-gel.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc).
   Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ''cascada'', ducand la exterminarea intregului cuib.
   Ati precizat ca aveti copii. Este indicat sa il aplicati in locuri inaccesibile acestora.
   De asemenea, un pas foarte important in combaterea eficienta a gandacilor il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta.

 • Gabi
  17/04/2021 at 8:28 am

  Buna ziua!As dori sa stiu daca se pot dezinfecta haine cu borax si cum se procedeaza.Va multumesc anticipat!

  • PestControl Expert
   20/04/2021 at 3:00 pm

   Nu este indicat ca acesta sa fie utilizat in acest scop. Informatii despre modul de intrebuintare sunt prezentate in articol.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături