Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Acarienii roșii, dăunători ai adăposturilor de găini


Crescătorii de păsări are trebui să știe că printre cele mai mari probleme cu care se pot confrunta în această activitate sunt acarienii roșii. Aceștia trăiesc în crăpăturile din cuștile păsărilor iar pe timp de noapte ies și se urcă pe păsări în căutare de hrană. La început micii acarieni au o culoare alb -gri, pentru ca mai apoi după ce se hrănesc să se coloreze în roșu. Sunt de dimensiuni foarte mici, ajungând la maxim 0.7 mm în lungime, astfel încât pot fi greu de observat dacă nu știi ce anume cauți.
Semne ale prezenței lor poate fi o cenușă gri în locul în care se adăpostesc, iar dacă veți examina cu atenție cotețele infestate de acarieni veți putea observa colonii de acarieni. Acarienii roșii sunt activi în timpul lunilor calde, de obicei, în lunile mai-octombrie și complet inactivi în lunile de iarna. Aceștia se înmulțesc într-un ritm incredibil : ciclului lor de viață este de doar 7 zile. Cu alte cuvinte, e nevoie de doar o săptămână pentru ca,în condiții optime, să ajungă de la stadiul de ou până la cel de adult când pot depune sute de ouă.

acarienii rosii

Fiți vigilenți și preventivi
Pentru a evita infestarea adăposturilor găinilor cu acarienii roșii e bine să verificați semne ale prezenței lor, în mod regulat, practic la fiecare curățare a adăposturilor și folosiți tratamente împotriva acestora înainte ca aceștia să apară. Iar dacă ați găsit urme de acarieni în anumite zone din adăposturile găinilor, veți ști să urmăriți în mod special acele zone, pentru a evita înmulțirea lor.

Semne clare ale infestării cu acarienii roșii în adăposturile găinilor
De cele mai multe ori crescătorii de păsări descoperă prezența acarienilor roșii în momentul când adăpostul păsărilor e deja supra invadat de către aceștia. Atunci când găinile au fost atacate de acarieni, care practic le mușcă pielea, acestea pot refuza să mai intre în adăposturi peste noapte. Se poate observa o stare de anemie a păsărilor și creasta lor va deveni palidă. Găinile vor înceta depună ouă, iar atunci când o vor face veți putea găsi pete roșii de sânge pe ouă ( provenind de la acarienii roșii striviți). În cele din urmă, infestarea adăposturilor găinilor cu acarienii roșii ar putea determina și o scădere considerabilă a numărului de găini, întrucât acești minusculi dăunători pot provoca moartea păsărilor. Acarienii roșii nu sunt vizibili pe timpul zilei întrucât se feresc de lumină, cu toate acestea pot fi observați de multe ori înghesuiți spre extremitățile adăposturilor, în colțuri și la locurile de îmbinare a pereților. Dacă veți trata găurile sau fisurile din adăposturi cu substanțe speciale, veți observa cum acarienii roșii vor ieși în număr mare din ascunzătoarea lor. Cel mai simplu mod de a verifica dacă adăpostul păsărilor a fost invadat de acarienii roșii este să luați o bucată de prosop de hârtie albă și să ștergeți partea de dedesubt a adăpostului atunci când găinile se odihnesc, în întuneric. Verificați hârtia și dacă are urme de sânge, înseamnă că ați strivit cu ea mai mulți acarieni roșii și prin urmare vă confruntați cu o invazie de acarieni în adăpostul de păsări.

Cum scăpați de acarienii roșii?
Este foarte greu de a scăpa definitiv de acarienii roșii, însă de cele mai multe ori este bine să țineți invazia sub control, să încercați să reduceți numărul acarienilor roșii, apoi să găsiți o modalitate de menține acest număr scăzut de acarieni, pentru că e mai simplu să procedați astfel, decât să pierdeți o grămadă de timp cu curățarea adăposturilor prin scoaterea lor afară. Există o mulțime de diferite tratamente la care puteți apela, unele mai eficiente decât altele, însă vă vom prezenta câteva soluții și tratamente ce vă vor ajuta cu succes să scăpați de acești dăunători.

Soluții și tratamente
Dacă deja ați depistat o invazie de acarieni roșii în adăpostul găinilor, e timpul să începeți o curățenie generală în cotețul păsărilor, care va dura câteva ore inițial, apoi o oră în fiecare zi timp de cel puțin 2 săptămâni. Printre produsele cu adevărat eficiente în astfel de situații se numără Poultry Shield și Diatom.
Poultry Shield este un produs foarte sigur de utilizat dacă urmați instrucțiunile producătorului. Acesta nu conține otrăvuri și poate fi utilizat chiar în sistemele de producție ecologică. Este biodegradabil și are un miros slab. Ca măsură de protecție, când aplicați soluția de Poultry Shield, purtați mănuși de cauciuc și ochelari de protecție.

Iată cum se folosește Poultry Shield:

 • scoateți toate găinile din adăpost;
 • goliți în întregime adăpostul și eliminați toate materiile organice de la găini;
 • curațați temeinic adăposturile – aveți grijă unde faceți această operațiune întrucât acarienii roșii pot trăi timp de 6 luni fără hrană și își vor căuta o nouă casă imediat;
 • se prepară soluția de Poultry Shield în cantitatea necesară, conform instrucțiunilor de pe etichetă, la o măsură de soluție se adaugă 9 părți de apă;
 • aplicați amestecul obținut, cu ajutorul unui pulverizator,  la toate fisurile și crăpăturile adăpostului de păsări, insistând la colțuri și îmbinări sau acolo unde ați observat o concentrație mare de acarieni roșii;
 • lăsați să acționeze timp de 15 minute;
 • acarienii roșii vor ieși la suprafață. Repetați procedura încă odată;
 • soluția cu Poultry Shield este foarte eficientă deoarece pătrunde în fisuri, ceea ce tratamentele tip pulbere sau praf nu o pot face. De asemenea distruge și ouăle termitele roșii rupând ciclul de viață al acarianilor, ajutând astfel la reducerea numărului lor;
 • spălați adăpostul cu un furtun cu apă, insistând cu jetul acolo unde ați insistat și cu soluția;
 • lăsați adăpostul să se usuce.

După utilizarea soluției cu Poultry Shield, și după ce adăpostul s-a uscat, folosiți Diatom. Acesta este realizat din micro schelete fosilizate de diatomee (alge eucariote). Acestea sunt microscopice, ascuțite și străpung învelișul de ceară exterior al acarienilor care le face să se usuce și ulterior să moară.Diatom este un produs foarte sigur de utilizat dacă sunt respectate instrucțiunile producătorului. Este 100% natural și complet inert.

Iată cum se folosește Diatom:

 • aplicați praf de Diatom la colțurile și îmbinările adăpostului de păsări sau unde ați observat concentrații de acarieni roșii, atunci când efectuați curățarea lui;
 • frecați insistent aceste zone cu praf de Diatom. Acarienii roșii vor evita diatomee și se vor deplase în jurul lor încercând să ajungă la hrană, însă asigurați-vă vor trece prin zona tratată cu praful de Diatom;
 • procedura se repetă la fiecare două zile sau ori de câte ori observați semne de acarieni roșii în adăpostul de păsări;

  FOARTE IMPORTANT: Asigurați-vă că repetați procedura înainte de a trece 7 zile de la ultima aplicare, pentru ca acarienii să nu aibă șansa de a depune iar ouă. Câțiva acarieni deven mulți într-un timp foarte scurt.
  De asemenea, dacă adăpostul găinilor este prevăzut cu acoperiș și acarienii au reușit să ajungă sub acesta, este aproape imposibil să scăpați de aceștia fără să demontați acoperișul complet și fără să-l curățați.
  La fel de eficient în lupta contra acarienilor este și pulberea pentru acarienii roșii care se poate folosi pe podeaua adăpostului de păsări, pe timp de noapte, când acarienii sunt activi.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • Tașinschi Evdochia
  07/09/2019 at 11:58 am

  Unde și cum pot procura aceste produse?
  Vă rog, ajutați-mă să scap de acarienii roșii. La zeci de farmacii nu am găsit, mulți nici nu au auzit de acarieni roșii sau molia roșie.
  Vă mulțumesc.

  • PestControl Expert
   12/09/2019 at 10:14 am

   Din pacate, nu comercializam produsele respective, in articolul de mai sus sunt prezentate doar informatii despre acestea. Daca doriti un produs special destinat combaterii acestora, in cazul adaposturilor de gaini este recomandat totusi, sa apelati la o farmacie veterinara.

 • Ina
  04/01/2020 at 5:35 pm

  Aveti vreo schema de tratament impotriva acarienilor rosii?
  D-na Evdochia, ati reusit sa gasiti ceva pentru a scapa de acesti acarieni?

  • PestControl Expert
   07/01/2020 at 10:15 am

   Buna ziua, in catalogul nostru, nu avem momentan produse destinate combaterii acarienilor rosii.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături