Simtiti raceala iernii? Nu suntem singurii! Rozatoarele sunt unele din acele animale care sunt in cautarea unui loc placut, cu mancare unde sa-si petreaca iarna. Precum pasarile migreaza pe timpul iernii, cateva luni, la fel si fac si sobolanii si soarecii. Din pacate ei nu zboara spre Sud ci se muta in casutele noastre pentru a se bucura si de a imparti mancarea si caldura pe timpul iernii.cum sa scapi de soareci

Casa dumneavoastra calduroasa este perfecta pentru rozatoare si daca exista o cale de intrare acestia sigur o vor gasi. Daca exageram putin, spunem ca s-ar putea sa aveti deja un soarece in casa dumneavoastra sau cel putin la cativa metri distanta!

Nu vrem sa va speriem dar trebuie sa luati in calcul ca rozatoarele pot locui sau trece prin pereti, tavane false, prin garaje sau prin subsolurile locuintei, blocului dumneavoastra!

In Romania se observa o crestere a activitatii rozatoarelor de la an la an. Nu ne dam seama daca se datoreaza activitatii de inmultire excesive, a vremii, din cauza mizeriei, a lipsei deratizarii sau din alte motive dar e clar Romania are probleme.
Va prezentam in cele ce urmeaza o lista cu semnele care confirma ca aveti o infestare cu rozatoare (soareci sau sobolani) in casa, apartamentul sau blocul dumneavostra:

cum arata fecalele de rozatoare
Fecale de rozatoare
Este un semn sigur ca soareci sau sobolani au invadat locuinta. Cautati urmele de fecale in dulapurile din bucatarie, in sertare, in apropierea frigiderelor sau a cuptorului.

Nu sunteti siguri cum arata fecalele de rozatoare. Aceasta ar fi o poza ce sa va ajute la identificare.

Urme de ros
Rozatoarele trebuie sa roada orice ca sa isi pastreze dintii scurti. Cautati urme / dovezi de „urme de ros” in zonele cu mancare dar nu numai. Rozatoarele vor roade de asemenea cabluri electrice, izolatiile peretilor, lemn, perete, orice element a unei constructii!

Gauri in pereti, urme de moloz
Puteti sa gasiti bucati mici de moloz in zona bucatariei, in debaraua cu mancare sau chiar si in alte zone.  Aceste zone sunt cele mai posibil sa fie „bucataria”  soarecilor si sobolanilor si aici veti gasi urme urmele.

Zgomote ciudate
Se pot auzi zgomote in peretii si tavanele bucatariei, in pod, in debarale. Puteti sa auziti si zgomote de ros, frecat sau orice tip de miscare.

Mirosuri
Urina rozătoarelor miroase puternic. Dacă aveți un mic miros de mucegai puternic, este un semn că există o locație care care a fost închis și rozătoare ar putea fi prezente în aceste zone.

Dacă vă confruntați cu una sau toate cele de mai sus, este un semn că aveți rozătoare în casa ta. Acestia trebuie să fie evacuați cât mai curând posibil. Infestarea cu rozatoare poate sa fie periculoasa pentru sănătatea și siguranța familiei dumneavoastră, animalelor de companie și pentru dumneavoastră.
Dacă aveți animale de companie sau copii mici va recomanda utilizarea statiilor de intoxicare cu cheie pentru izolarea capcanelor sau raticidelor.
soarece in capcana mecanica

Tu ce parere ai ?