Un prim pas este gasirSoareceea urmelor de fecale pentru identificarea tipului de rozatoare din casa. Soarecii produc bobite mici cu o marime de 0.5cm si caSoarecepete ascutite, sobolanii bobite cu o marime de 1.5 cm si o forma mai neregulata.

Cele proaspete, adica vechi de o zi sunt negre la culoare si au o textura moale, iar cele mai vechi de 3 zile isi pierd culoarea intensa de negru si devin mai solide. In functie de numarul de excremente se poate aproxima si numarul de soareci.    

Gaurile facute de soareci sunt si ele de mai multe tipuri in functie de cine te-a vizitat. Un soarece isi face o gaura de aproximativ 1.5 cm diametru atent finisata pe margini de obicei in materiale cum ar fi plastic, lemn, cutii de carton, saci, cabluri etc. Un sobolan are o gaura de aproximativ 5 cm diametru cu marginile nefinisate, prezentand aschii sau alte imperfectiuni.

 Locurile sunt cam aceleasi ca si la soareci, dar pot fi exstinse la colturi de perete, podele, mobila de perete etc.     O caracteristica importanta a rozatoarelor de casa este ca ele in cautarea de hrana vor folosi mereu acelasi drum pana cand sursa este epuizata. Aflarea acestui drum este foarte importanta pentru amplasarea capcanelor sau a altor solutii. Rozatoarele isi formeaza un drum liniar de-a lungul peretilor, grinzilor, ramuri de copaci, cabluri electrice, tubulatura. Diferenta dintre soareci si sobolani este ca sobolanii merg pe distante mult mai mari pentru a cauta hrana, soarecii fiind mai comozi si cautand doar in apropierea cuibului. Pentru a le identifica aceste drumuri cei mai buni indicatori sunt urmele de fecale sau urmele de mizerie care pot aparea de-a lungul peretelui sau a oricarui reper pe care il are sobolanul in drumul sau catre sursa de hrana. Aceasta mizerie apare de exemplu datorita frecarii dintre sobolan si perete.

3 Comentarii

 • sile pietroi

  am o intrebare soareci mananca cartofi ca am unul cred ca este si rontaie cartofi. puteti raspunde la intraebare???

  • PestControl Expert

   Este posibil ca soarecii sa manance si cartofi. Daca cartofii sunt depozitati intr-un spatiu inchis va recomandam sa utilizati raticidul de jur imprejurul zonei, in statii de intoxicare. In acest fel preveni marirea gradului de infestare la interior.

 • Razvan

  Buna ziua.
  Asa vara am pus tavan de rigips in toata casa.Acum ca a venit iarna incalizrea in toata casa o realizez prin sobe de teracota. .Seara dupa ora 3 se aude cum misuna, probabil sobolan sau soarece deasupra tavanului de rigipsul .M-am uitat dupa materii fecale in pod dar nu am observat nimic.Mentionez ca nu am cum sa pun capcane deoarece deasupra rigipsului este podina podului.Am cumparat din comert niste pernute albastre moi si le-am pus de cca 20 zile.Acestea le-am bagat prin gaurile din podina existente.Am scos si o scandura din podina sa am acces la tavanul de rigips.Am pus si lipici si tot nu s-a prin in el nimic.Astazi am observat un soricel de casa micut, mort si uscat iesit direct pe podina in pod.Ce produs imi recomandati? O alta intrebare ar di daca sobolanii mananca soarecii de casa sau convietuiesc.
  Va multumesc .Astept raspunsul dumenavoastra!

Tu ce parere ai ?