Semne ca intalnit o pisica nervoasa – Coada ridicata si zbarlita, urechile date pe spate, parul de pe ceafa ridicat in forma de creasta, miorlait foarte apasat si corpul incordat  – toate acestea sunt semne ca pisica este nervoasa, speriata, se afla intr-o stare de disconfort si ca reactiile ei sunt pe cale de a deveni violente.

Se intampla de foarte multe ori ca in zona in care locuiti sa fiti deranjat de o pisica sau poate chiar de o haita de pisicute. Mai ales in perioada de imperechere, cand sunt foarte zgomotoase si tensionate. In cazul acesta exista cateva varianta care sa va rezolve problema.

Cusca pentru prins pisici are dimensiunea de 70 cm lungime, 40 cm inaltime si 40cm latime. In acest volum ar putea intra foarte usor un caine cu dimensiunea medie sau mica.

Varianta a doua este folosirea unui repelent chimic ce alunga pisicile. Acest produs nu este toxic ci ofera rezultate foarte bune datorita simturilor foarte puternice ale animalelor. Tratamentele de pulverizarea a repelentului impotriva pisicilor se fac repetitiv pentru a creat o dezobisnuinta a animalelor sa mai stationeze in zona respectiva sau chiar sa treaca pe acolo. La inceput aplicarea se face zilnic pentru 4-5 zile apoi saptamanal si intr-un final la 2 saptamani sau poate chiar lunar.
Rezultatele se vor obtine creand o repulsie a animalului fata de zona respectiva. Totusi chiar si dupa tratamente indelungate nu este garantat ca trecerea unei pisici prin zona respectiva nu va fi posibila. Sigur este ca acestia se vor dezobisnui.

Tu ce parere ai ?