Insecticidul Regent, nu mai este avizat de peste 2 ani de zile! Din nefericire sau fericire insecticidul Regent nu se mai poate comercializeaza in Romania.

Motivul pentru care si-a pierdut avizul este concentratia foarte mare de fipronil, mai exact 39.4%, aceasta avand un grad de periculozitate si toxicitate foarte ridicat (mai ales in cantitatea respectiva).
Fipronil este foarte toxic pentru peşti şi nevertebrate acvatice. Tendinţa sa de a lega de sedimente şi solubilitatea scăzută în apă poate reduce riscul potenţial de a faunei acvatice.
Fipronil este toxic pentru albine şi nu ar trebui să se aplice atunci când albinele sunt vegetaţie culegătoare.
Substanta activa a Regentului a fost dovedit a fi extrem de toxica pentru pasarile montane, păsările acvatice şi nu numai. Unul dintre metaboliţii de fipronil are o toxicitate mai mare pentru păsări decât compusul insusi.

regentRegent este un trademark pentru un spectru larg de insecticide care contin substanta activa fipronil. Fipronilul este un insecticid descoperit si dezvoltat de Rhône-Poulenc intre 1985-1987 si a aparut pe piata in 1993, drepturile de autor insa au fost cumparate de catre BASF, una dintre cele mai mari companii de chimicale din lume cu sediul in Germania.

Regent actioneaza in contact direct cu cu insecta vizata si a fost comercializat in majoritatea tarilor dezvoltate si in curs de dezvoltare. Regent este folosit pentru majoritatea tipurilor de insecte printre care si carabusii (beetle), fluturi si molii, muste,termite si majoritatea tipurilor de gandaci. Se folosea pentru tratarea orezului si porumbului precum si ocazional pe bumbac, cartofi si ceapa.
Cu toate ca Regent este foarte eficient in tratarea multor infestari, in ultima vreme a inceput sa ridice multe semne de intrebare in legatura cu felul in care afecteaza omul si mediul in general. In Franta a fost gasit vinovat pentru scaderea drastica a populatiei de albine, acestea devenind dezorientate si ne mai putand sa revina la stup.

Presedintele Asociatiei Apicultorilor din Franta a declarat ca este de ajuns ca o albina sa se apropie de o planta tratata si primeste o doza de neurotoxine, aceasta afectand toata fauna inconjuratoare.

Substanta activa Fipronil mai este folosita si sub alte nume in tratarea gandacilor de bucatarie si a furnicilor, a termitelor precum si a puricilor si capuselor. 

Recomandarile noastre pentru inlocuirea insectidului Regent sunt:

 • K-Othrine WG 250 – este un insecticid piretroid, avand ca substanta activa deltamethrin-ul, ce ofera o eficacitate deosebita impotriva intregului spectru de insecte daunatoare: gandaci, muste, tantari, purici, paduchi, plosnite, molii, carabusi si furnici.
 • K-Othrine SC 25 Fiola – (Deltamethrin 25% w/w) este un insecticid piretroid, având ca substanta activa deltamethrin-ul, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare.
 • Max Force IC gel – (Deltamethrin 25% w/w) este un insecticid piretroid, având ca substanta activa deltamethrin-ul, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare.

14 Comentarii

 • bracalone ion

  E o mega vrajeala.Ca de obicei niste nesimtiti ajusi la varf nu le-a convenit ca produsul se vinde bine si cacaturile aduse de ei stau in raft.E FOARTE BUN PENTRU GANDACII DE BUCATARIE.O SA FAC COMANDA DIN AFARA SI-MI FAC TREABA.

  • glodianu

   Dl.Bracoveane, unde afara ca vreau si eu sa comand e foarte bun. Multumescmult.

 • Baziil

  Asa este cum scrie colegu’ . Produsul se gaseste sub o denumire asemanatoare, adica REGESC sau REGEMI si are acelasi efect(pt. ca are aceeasi substanta activa)

  • Mira

   Eu am cumparat de la o farmacie veterinara astazi tot sub denumirea de Regent!!!

 • elena

  Care farmacie veterinara?

 • beest

  Se paote gasi si varianta veche in comert, dar este evident expirat din 2012. Nu stiu daca mai are acelasi efect, sau daca merita riscul sa-l cumperi expirat

 • Alex

  Eu am cumparat azi din Constanta

  • Carmen

   De unde anume din Constanta si sub ce denumire l-ati gasit?

  • andi

   De unde ca vreau si eu

 • George Sava

  In legatura cu „otravurile expirate” , nu e ca la alimente stimati domni, eu am refolosit un RAID subs act cypermetrina,era exp din 1995, l am gasit in debara, vreau sa spun ca a facut ravagii instant, mai bun chiar decat unul „proaspat”. Asa ca nu conteaza in general ce data de exp are.

 • Andrei_P

  Bunica a folosit regent in mod constant. A facut cancer si a murit. Folositi cu incredere

 • Andrei_P

  Si bunicul lafel, tot de la regent.

 • Mirelita ciufulita

  Saracii, dumnezeu sa ii odihneasca. Sper ca intr-o zi cei de la Regent vor platii.

 • Andrei_P

  Bah, nu mai stergeti adevarul! Fiti corecti!

  Regent a fost retras de pe piata datorita mortii bunicii si bunicului din povestea stearsa anterior.

  NU OMORATI GANDACII !!! SUNT SI EI VIETATI !!!

  JOS REGENT !!! SUS REGELE !!!

Tu ce parere ai ?