Comanda din: 23-04-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Plosnite de pat


Sub numele de  "plosnita" gasim multe insecte. Au gura special adaptata pentru muscat si supt, dar se deosebesc de cicade prin forma aripilor. Nu arata toate la fel si nu toate zboara. Plosnitele de gradina sau de camp si bine cunoscuta plosnita de pat au diverse trasaturi si diverse dimensiuni. Cu trompa sa alungita, plosnita de pat strapunge pielea omului pentru a se hrani cu sangele sau. Inainte de a se hrani, plosnita este foarte mica, maronie la culoare si cu aspect fragil, dar corpul se mareste dupa hranirea cu sange si devine rosu.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitelor, capcane adezive:


Cititi mai multe informatii despre combaterea plosnitelor pe pagina "previne infestare cu plosnite"

Plosnite moartePlosnita se intoarce apoi in ascunzatoarea sa, intre cusaturile saltelei sau in crapaturile din pereti, unde ramane cateva zile, digerandu-si hrana. Foamea o determina sa plece din nou in cautarea hranei, in general noaptea. Cand musca, plosnita injecteaza un fluid care provoaca iritatie, inflamatie si mancarimi. Poate transmite diverse boli. Cand sunt in numar mare in spatii inchise, plosnitele isi anunta prezenta printr-un miros specific. Totusi, acesta este mai putin respingator decat al altor insecte, care secreta un lichid urat mirositor pentru a-si speria dusmanii.

Cea care face intr-adevar ravagii si supara oamenii prin case este plosnita de pat. Aspect: 4-8 mm lungime, culoare roşu ruginiu până la maro închis, picioarele şi antenele sunt gălbui, corpul este aplatizat dorsoventral (spatele şi abdomenul), aripile au fost reduse la forma şi dimensiunea unor solzi (care sunt retezaţi la spate, de aceea ploşniţele de pat nu pot zbura), antenele sunt compuse din patru segmente, având segmentul de bază foarte scurt, stadiile larvare sunt foarte asemănătoare insectelor adulte, deoarece suferă o metamorfoză hemimetabolă. O femelă depune zilnic între 1 şi 12 ouă. Pe parcursul vieţii, femela depune 200-300 de ouă.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea plosnitelor:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea plosnitelor:

 

Acestea sunt prinse şi lipite în locul de clocire (crăpături, pe haine sau draperii sau în spatele tablourilor) printr-o secreţie solubilă în apă. La o temperatură de 25° C evoluţia de la stadiul de ou la cel de insectă adultă durează circa 4-6 săptămâni, iar larvele eclozează în două săptămâni. Ploşniţele de pat trec prin cinci stadii larvare. După fiecare năpârlire larvele trebuie să se hrănească cu sânge. În acest sens ele preferă sângele de om, dar se hrănesc şi cu sânge de mamifere mici şi păsări. După fiecare etapă de hrănire cu sânge, insectele pot rezista perioade lungi fără hrană. Ploşniţele sunt insecte nocturne, pe timp de zi ascunzându-se în găuri si crăpături. Intră în categoria agenţilor supărători, fiind totodată şi dăunătoare pentru igiena şi parazit. Ele ies noaptea din ascunzişuri şi vin la oamenii care dorm, pentru a se hrăni cu sângele lor.
Ciclul de viata al plosnitelor

Pe deasupra ele nu  găsesc de obicei din prima un vas de sânge, ceea ce duce la încercări repetate, care lasă o serie de urme de înţepături pe pielea omului, asemănătoare unui traseu. înţepăturile sunt observate abia la trezirea din somn. Persoanele sensibile fac, în urma înţepăturilor, un fel de urticarie şi au o senzaţie intensă de mâncărime în acele zone. Aceste simptome sunt cauzate de o secreţie anti coagulantă, pe care ploşniţa o injectează când înţeapă, pentru a împiedica coagularea  sângelui. Prin scărpinat, locul înţepăturii se poate infecta. La oamenii extrem de sensibili pot apărea chiar şi tulburări de vedere. Ploşniţa de pat poate transmite de asemenea şi hepatita B. Pe lângă aceasta s-a mai constatat, Ia ploşniţe şi prezenţa altor viruşi, printre care şi hepatita C şi HIV. Transmiterea acestor viruşi la om nu a putut fi încă dovedită ştiinţific.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitelor, pulverizatoare:

6 aspecte importante pe care nu le stiai despre plosnite

Daca urmariti stirile ati observat atentia de care s-au bucurat plosnitele in ultimii ani , credeti ca stiti totul despre plosnite, dar nu este asa, se hranesc cu sangele nostru in timpul somnului provoaca iritatie pielii , mici umflaturi rosii in zona muscaturii si scapati foarte greu de ele . Dar aceste insecte enervante au multe secrete despre care veti fi surprins sa aflati.
1. Plosnitele pot trai oriunde. Cand majoritatea oamenilor se gandesc la plosnite le asociaza cu hotelurile , dar adevarul este mai dur de atat , ele se pot inmultii in casele noastre , apartamente, spitale , caminele studentesti , cladirile birou , scoli , autobuze , trenuri , cinematografe , magazine de haine la mana a doua si aproape peste tot unde sunt si oameni. Conform  studiului din Statele Unite Ale Americii, studiu al organizatiei " Insecte Fara Frontiere ", rapoartele echipelor care lupta impotriva daunatorilor indica faptul ca 43% din cazuri au fost in apartamente , 31% in hoteluri, 16% in camerele din caminele studentesti , 5% in diferite mijloace de transport, 3% in curatatoriile particulare si 2% in cinematografe .

2. Plosnitele nu sunt doar locuitorii orasului. Contrar opiniei publice aceste insecte nu se afla doar in tari de lumea a treia sau in metropole. Gradul de infestare este de trei ori mai mare in mediul urban decat in cel rural, datorita numarului mare al populatiei, cresterea numarului de locuitori in blocuri si mobilitate intensa duc la raspandirea rapida si cresterea numarului de plosnite.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitelor, camere termice:

3. Plosnitele sunt rezistente. Aceste insecte pot supravietui mai multe luni fara a se hrani cu sange , asta inseamna ca se pot ascunde in mobilier , genti , serviete pentru o perioada mare de timp pana au in preajma o gazda umana in plus aceste insecte pot supravietui temperaturilor de aproape 0 grade pana la  + 50  celsius.   Datorita acestor factori plosnitele nu sunt insecte de care va puteti descotorosi singuri. Companiile profesionale reprezinta singura modalitate de a scapa de o asemenea infestare .

4. Plosnitele sunt inteligente. Ca instinct al supravietuirii plosnitele sunt evazive , pe durata zilei stiu sa se ascunda de noi in  marginile saltelelor , sipcile patului , pe placile de comutare electrice , in ramele tablourilor si chiar in spatele tapetului. Dar pe durata noptii dioxidul de carbon pe care-l expiram le scoate din ascunzis.

5. Plosnitele sunt metodice. Plosnitele au un obicei de a se hranii predictibil . Din moment ce  plosnita a gasit  gazda se hraneste de obicei de trei ori , de fiecare data intre 5 si 10 minute . Referitor la aceste 3 mese mai in gluma mai in serios putem spune ca sunt micul dejun , pranzul si cina . Dar ele - 3 urme de muscaturi pe care le lasa in urma de obicei in sir pe pielea expusa , piept , brate , picioare sunt semne ale unei infestari cu plosnite.

6. Plosnitele ar putea obtine cu usurinta diploma de anestezist. Oamenii deseori se intreaba de ce muscatura plosnitei nu trezeste gazda de pe care se hraneste . Raspunsul este ca plosnitele se hranesc introducand doua tuburi goale in gazda , primul tub injecteaza saliva insectei care contine anestezic pentru a amorti zona de hrana, iar cu cel de al doilea tub extrage sangele . Dupa hranire, se muta in locuri ascunse  unde stau intre 5 si 10 zile . In acest timp nu se hranesc, dar digera hrana se imperecheaza si depun oua.

Daca aveti o infestare cu plosnite trebuie sa va incarcati cu rabdare daca vreti sa faceti singuri tratamentul. Daca nu va caracterizeaza rabdarea atunci va trebui sa apelati la o firma de domeniu DDD specializata in a combate daunatorii de orice tip. Sunt capabili sa va inspecteze casa si sa va aplice un tratament corespunzator . In general pentru infestari masive sunt nevoie de 3 tratamente. Daca gradul este redus e posibil sa se reuseasca cu 1 tratament.

Pentru informatii despre cum se aplica tratamentul si ce substante sa folosit va invitam sa vizitati pagina "cum scap de... plosnite"

13 Intrebari si Raspunsuri

 • Dobre alin
  31/03/2015 at 12:22 am

  Buna ziua va rog frumos ma puteti aiuta sa scap de plosnitele din ap meu c'è solutie as purea folosi va multumesc

  • PestControl Expert
   31/03/2015 at 5:27 pm

   Pentru combaterea plosnitelor puteti utiliza un insecticid cum ar fi K-othrine WG 250 ( http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html ), 20g diluate in 5l de apa alternat cu Solfac Automatic ( http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html). Va fi necesar sa repetati aceasta operatiune dupa o perioada de 7-10 zile pentru a elimina in totalitate plosnitele.

 • elena
  10/08/2015 at 2:34 pm

  Ce pot folosi impotriva mancarimii?

 • Feraru Monica
  15/07/2016 at 12:24 am

  Buna seara va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce solutie sa cumpar pentru plosnite de pat ,care este cea mai buna.Eu am un pisic puteti sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez cu solutia ,sa nu intoxic pisicul cum trebuie sa procedez.Astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc.

  • PestControl Expert
   18/07/2016 at 5:46 pm

   Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa. Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Kwizda Dobol (http://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-20g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa efectuarea tratamentului, spatiul va ramane inchis pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa acest interval, se poate patrunde in locuinta, se aeriseste, se face curatenie, apoi poate fi accesat si de catre animalul de companie.

 • Anca
  18/10/2016 at 6:26 pm

  Daca am aruncat patul unde se adăposteau ploșnițele , se mai pot înmulți ? Sau credeți ca mai ppot fi pe altundeva ?

  • PestControl Expert
   19/10/2016 at 4:10 pm

   Intr-adevar, marea majoritate a plosnitelor se afla in salteaua si mobilierul patului. Insa acestea mai pot fi gasite si in zona noptierelor, la plinta parchetului, in mochete, sau in cazul infestarilor masive, pot fi gasite in toata camera. Ati efectuat si tratamente cu insecticide?

 • cristian
  25/11/2016 at 1:43 pm

  Buna ziua, cum pot face diferența dacă sunt pureci sau plosnite? Am doi copii care dorm în același pat si doar unul este ciupit.

  • PestControl Expert
   28/11/2016 at 3:16 pm

   Ca si diferente intre purici si plosnite, putem mentiona urmatoarele:
   Principala diferenta este ca plosnitele ataca doar pe timp de noapte in timpul somnului, iar puricii ataca in orice perioada a zilei.
   Puricii sunt mai greu de depistat, datorita marimii si salturilor efectuate de acestia.
   Plosnitele sunt mai usor de depistat, printr-o inspectie atenta a captuselii saltelelor, mobilierul patului, pernelor si sub pat.
   Pentru depistarea infestarii, se pot monta capcane adezive cum ar fi CatchMaster BDS (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-bds-adeziv-plosnite.html).

 • Marilena Mocanu
  11/01/2017 at 12:45 am

  Dece pe unii ii musca si pe altii nu?Poti slabi e la ele?

  • PestControl Expert
   11/01/2017 at 3:44 pm

   Plosnitele sunt atrase de caldura corpului si de emanarea dioxidului de carbon, deci in mod normal nu sunt selective cu hrana. Desigur, persoanele atacate masiv de plosnite pot slabi, datorita pierderilor de sange.

 • Liviu
  02/02/2018 at 9:33 am

  O plosnita in stadiul doi de dezvoltare poate depune oua? Va intreb pt ca am prins una si nu cred sa mai fie altele. Dar aceasta este posibil sa fi lasat oua?

  • PestControl Expert
   05/02/2018 at 4:17 pm

   Mai exact, cum ati depistat ca este o nimfa de stadiul al doilea? Daca este nimfa, atunci cel mai probabil exista si plosnitele mature care au depus ouale din care au rezultat larve.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături