Comanda din: 21-01-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul de verificare a infestării cu ploșnițe de pat


Ploșnița de pat, cunoscută sub denimirea științifică de Cimex lectularius ( Cimicidae ) este o insectă parazită de mici dimensiuni, fără aripi, care se hrănește exclusiv cu sânge cald, fie animal, fie uman. Așadar suntem gazdele perfecte pentru acești dăunători.

Timp de milioane de ani, ploșnițele de pat au evoluat devenind paraziți ai cuiburilor, în special cele de păsări și adăposturile de lilieci. Unele dintre ele au învățat să se adapteze la mediul uman și să trăiască în “cuiburile” noastre, adică casele noastre, și mai precis în paturile noastre. Nou-născutii, numiți “nimfe”, sunt mici, cam de mărimea unei semințe de mac, în timp ce adulții reușesc să atingă aproximativ 7 mm . Forma lor este ovală și turtită. Atât nimfele cât și adultii sunt vizibili cu ochiul liber, având culori diverse, de la alb la nuanțe de portocaliu sau maro. Atunci când tocmai s-au hrănit cu sânge o pată de culoare roșie sau neagră poate fi observată pe corpul lor. Sunt active noaptea, iar atunci când se simt amenințate vor căuta instinctiv adăpost în crăpăturile întunecate sau în fisurile din perete.

Acești dăunători sunt considerați ca fiind o problemă în creștere în toate tipurile de locuințe, inclusiv în gospodăriile casnice, hoteluri, nave de croazieră, cămine, adăposturi și alte locuri de ședere, mai ales că se pot reproduce cu succes în diferite medii și condiții.

Iată câteva lucruri pe care e bine să le știți despre ploșnițele de pat :

 • cele mai multe ploșnițe de pat se hrănesc cu gazdele lor în timp ce acestea dorm;
 • cea mai bună perioadă de a se hrăni este cu aproximativ o oră înainte de răsăritul soarelui;
 • alimentarea ploșnițelor de pat durează aproximativ cinci minute, după care se întorc la locul în care stau ascunse;
 • înțepătura de ploșnită poate deveni  vizibilă uneori chiar și după nouă zile;
 • de obicei ploșnițele înțeapă în rânduri, astfel că mai multe înțepături vor fi pe aceiași linie;
 • femela ploșniță poate depune aproximativ 5 ouă într-o zi si aproximativ 500 de ouă în timpul vietii sale;
 • ouăle de ploșniță eclozează după aproximativ două săptămâni. Nimfele încep să se hrănească de îndată ce acestea ies din ou și parcurg cinci etape de dezvoltare înainte de a ajunge la maturitate. În fiecare etapă de dezvoltare, nimfele au nevoie de a se alimenta măcar o dată și își schimbă pielea de fiecare dată când trec la etapa următoare. Este nevoie de aproximativ cinci săptămâni pentru ca nimfele să ajungă la maturitate. Ploșnițele de pat se pot reproduce doar atunci când au ajuns la maturitate;
 • ploșnițele de pat pot supraviețui și fără hrană astfel că dacă nu există nici o sursă de mâncare în jurul lor pot deveni latente aproximativ un an;

 ciclul-de-viata-al-plosnitelorSemne ale infestării cu ploșnițe de pat 

Ploșnițele de pat pot intra în casă ca “pasageri” clandestini în bagaje, mobilier sau lenjerie de pat, în special în cazul achiziționării de obiecte second-hand. Poate că ar trebui să fiți atenți atunci când achiziționați mobilier de mâna a doua la prețuri de chilipir fiind absolut necesară în astfel de cazuri o inspecție vizuală atentă pentru a depista la timp acești dăunători. De asemenea, îi puteți lua pe haine doar dacă ați urcat într-un taxi sau ați fost la un spectacol.Ploșnițele de pat se pot deplasa de la o locuință la alta, prin găurile sau crăpăturile din pereți sau prin țevile sau tuburile lăsate neacoperite. O pasăre sau un liliac care zboară prin casă ar putea să aducă și ele vreo ploșniță de pat.

Aceste insecte sunt numite ploșnițe de pat datorită faptului că habitatului lor preferat este în casele noastre, și anume în saltele și lenjeria de pat precum și în canapele. Însă acestea nu sunt singurele locuri în care pot fi găsite ploșnițele în casele noastre.

Fiind plate și de dimensiuni reduse, acest lucru le permite să se ascundă cu ușurință în timpul zilei, atunci când nu sunt active. Ele mai pot fi găsite și în obiecte de mobilier, covoare, plinte, rame de tablou și alte decorațiuni interioare, așa cum se poate observa în imaginea următoare, acestea fiind primele locuri unde e bine să căutați semne ale infestării cu ploșnițe de pat.

locurile-unde-se-gasesc-plosnitele-de-pat

Întrucît ploșnițele de pat se pot ascunde în atât de multe locuri, nu este ușor să scăpați de acești dăunători. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție sau răbdare fără limite să luptați cu acești dăunători, este recomandat să apelați la ajutorul un profesionist în domeniu . Expertii stiu unde să îi caute și mai ales cum să scape definitiv de aceste insecte neplăcute din dormitorul sau casa dumneavoastră.

Nu este necesar să observați vreo ploșniță ca să știți că vă confruntați cu o infestare. Semne ale prezenței lor sunt deseori vizibile și ușor de depistat:

 • pete maronii sau negre pe saltele sau lenjerie, lăsate de excrementele lor;
 • pete roșii de sânge  în cazul în care o ploșniță a fost strivită accidental;
 • ouă sau coji de ouă de ploșniță care deși foarte mici ( aproximativ 1 mm ) sunt vizibile, iar resturi de piele uscată de culoare galbenă lăsate de nimfe în etapele de dezvoltare sunt alte semne ale prezenței ploșnițelor de pat.

Metode termice de combatere a plosnitelor de pat:

Având în vedere că ploșnițele de pat supraviețuiesc și sunt active la temperaturi cuprinse puțin peste 0° C și 45 ° C, putem folosi această particularitate în lupta împotriva acestor dăunători. Cu alte cuvinte îi putem expune la condiții sub sau peste acest prag termic declarat, pentru a fi siguri că aceste insecte nu vor avea nici o șansă să mai supraviețuiască.

Tratamentul termic este ecologic și s-a dovedit că este eficient în lupta cu eradicarea definitivă a ploșnițelor de pat. Deși acest lucru se poate face și de către dumneavoastră personal este bine totuși să apelați la firme specializate care au aparatura necesară. Astfel, lenjeria de pat, husele de protecție care iau contact cu pielea umană nu pot fi tratate chimic și de aceea trebuie tratate termic. Acestea trebuie puse în saci speciali și spălate la temperaturi ridicate sau plasate în uscătorul de rufe și expuse la o temperatură cât mai mare. Firmele specializate introduc articolele infestate în capsule de protecție în care pompează apoi aer cald. Temperatura este monitorizată pentru a se asigura că nici o ploșniță sau ouăle acestora au vreo o șansă de supraviețuire.De asemenea, sunt însă lucruri care nu pot fi spălate sau introduse în uscătoare și de aceea este bine să le înveliți în folii de plastic și să le expuneți la temperaturi ridicate sau să apelați la firme de specialitate.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitelor, camere termice:

Avantajele acestei metode:

 • timp redus de acțiune: suprafețele tratate poate fi folosite imediat ce tratamentul se termină. Camera poate fi din nou locuită după aproximativ 4 ore de la aplicarea tratamentului;
 • eradicare imediată: scăpați definitiv de ploșnițele de pat în zona tratată după numai o singură aplicare;
 • este o metodă ecologică: nu veți fi expuși nici dumneavoastră, nici textilele tratate la substanțe chimice, care sunt și foarte toxice și nu va trebui să așteptați ca aceste substanțe să dispară din aer sau din textilele peste care au fost aplicate;
 • costuri reduse: un tratament termic este mult mai ieftin decât utilizarea produselor chimice, care necesită de multe ori mai multe tratamente.

Un alt tratament termic care poate fi la fel de eficient este expunerea lucrurilor infestate la îngheț. Această metodă poate fi aplicată mai ales în sezonul rece, când le puteți practic lăsa afară câteva zile. Spre deosebire de metoda căldurii, metoda înghețului necesită mai mult timp pentru a obține o eradicare definitivă.

Metode chimice de combatere a plosnitelor de pat:

Insecticidele sunt o variantă des folosită în lupta cu dăunătorii de orice fel, inclusiv cu ploșnițele de pat. Ce trebuie să știți este că aplicarea ar trebui să fie făcută de un profesionist care va ști în ce zonă din locuință să aplice tratamentele chimice și în ce proporții în funcție de dimensiunea locuinței și de severitatea infestării. Nu încercați să folosiți produse destinate pentru furnici sau gândaci întrucât acestea nu vor avea efect asupra ploșnițelor de pat.

De asemenea, se impune repetarea tratamentelor chimice de câteva ori și nu pentru că insecticidul nu ar fi destul de puternic, ci pentru că ploșnițele reușesc să se ascundă destul de bine. Pe de altă parte nici un insecticid nu va reuși să elimine ouăle de ploșniță

Tratamentele impotriva plosnitelor se pot face cu insecticide pe baza de ciflutrină, deltametrină și/sau bendiocarb.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea plosnitelor:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea plosnitelor:

 

Câinii utilizati la depistarea zonelor infestate cu ploșnițe:

Așa cum câinii au fost dresați să găsească droguri, mai nou câinii sunt folosiți și în depistarea ploșnițelor de pat, unele firme de specialitate având astfel de câini în dotare la ajutorul cărora puteți apela când vă confruntați cu o infestare cu ploșnițe de pat.

Avantajele acestei metode sunt:

 • viteza si precizia: câinii depistează sursa de infestare cu o precizie de 98 % , în cel mult trei minute. Dacă unui specialist îi ia 20 de minute, câinii sunt capabili să localizeze imediat sursa de infestare cu o precizie uimitoare;
 • cost redus: angajarea unor specialiști în domeniul deratizărilor poate fi o soluție mult mai costisitoare decât apelarea la câinele specialist în găsirea ploșnițelor de pat;
 • câinii sunt discreți și harnici: câinii sunt antrenați să fie discreți, să indice sursa de infestare fără să latre;
 • câinii sunt insistenți: câinii dresați vor căuta și vor indica toate zonele în care detectează miros de ploșnițe;
 • oferă siguranță – având o precizie în găsirea sursei de infestare de peste 98 % oferă confortul psihic că s-a reușit eliminarea definitivă a infestării.

Sigilarea saltelei într-o husă proactivă

Din ce în ce mai multe persoane ce suferă de diverse alergii optează pentru îmbrăcarea saltelelor de pat în huse proactive. Astfel de huse pot fi folosite și pentru a împiedica ploșnițele să mai iasă la suprafața saltelei când acestea se ascund în interiorul ei, acționând ca o barieră de protecție sigilând dăunătorii înăuntru care în cele din urmă vor muri.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături