Comanda din: 01-08-2015

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

bool(false)

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Igeba TF 35

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Dazer Repelent caini

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Rodicum Pasta

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

3% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Gandacii de bucatarie, cum previi, identifici, inspectezi


gandaciAspect: 13-15 mm lungime; culoare galben — maronie; femelele sunt de regulă mai închise la culoare decât masculii; pe platoşa gâtului (Pronotum) ei au două dungi maro închis. Partea posterioară a corpului femelelor este lată şi rotunjită la spate, spre deosebire de cea a masculilor; animalele adulte au aripi relativ bine dezvoltate, dar nu pot zbura; se poate observa că masculii, ce au o constituţie mai uşoară, fac un zbor planat; incapacitatea de a zbura este compensată de agilitatea gândacilor; ei au, ca toate speciile din această familie, două antene foarte lungi şi un corp aplatizat, ce le înlesneşte accesul în cele mai mici crăpături.

Gandaci de bucatarie

Biologie: gandacul roşu de bucătărie este în general activ noaptea, pe timpul zilei rămânând ascuns. Gândacii stau ascunşi în grupuri restrânse şi căutarea ascunzătorilor se face cu ajutorul unui feromon de agregare secretat prin excremente. Numai în cazul unei invazii în masă pot fi văzuţi ziua, ieşind din ascunzători. Ei trăiesc între 100 şi 200 de zile. La o săptămână de la împerechere (copulaţie) apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie, care conţin chitină. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului, care îi asigură lichidele şi substanţele nutritive necesare. Ouălele sunt relativ bine protejate în interiorul pachetelor de condiţiile nefavorabile din mediul înconjurător şi pot rezista chiar la temperaturi de 22° C. Ele sunt protejate chiar şi împotriva insecticidelor. Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi, în decursul a 2-3 luni, ajung la maturitatea sexuală. Din cauza duratei scurte a evoluţiei, specia se poate înmulţi foarte uşor şi repede în clădirile locuite de oameni.

Produse recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie, insecticide gel:


Răspândire: Gândacul roşu de bucătărie preferă mediile calde şi umede. Temperatura optimă este de 25-30° C. Sunt foarte răspândiţi în hoteluri şi medii ce ţin de gastronomie, în bucătării de restaurantGandacul de bucatariee, cămine, spitale, brutării, grădini zoologice, sere etc. Pe lângă acestea mai pot fi găsiţi în case şi apartamente private. Ei pot ajunge în casele oamenilor cu ajutorul transporturilor de alimente, când stau ascunşi în ambalaje. De la o clădire deja afectată (de exemplu fabrică de alimente) gândacii se pot răspândi şi în vecinătatea acesteia.

Dăunător: Sunt tipici dăunători de provizii, materiale şi igienă. Fiind un omnivor tipic, gândacul roşu de bucătărie se hrăneşte cu orice substanţă nutritivă de provenienţă animală sau vegetală, care îi este accesibilă, de exemplu resturi din bucătărie şi resturi de mâncare, dar şi hârtie, textile şi piele. Alimentele infestate sunt compromise prin excremente, resturi de năpârlire, elemente predigerate şi secreţii ale glandelor salivare, ceea ce determină numeroase probleme de igienă şi prezintă un risc pentru sănătate. Substanţele ce participă la contaminare pot provoca reacţii alergice la om. De la alergenii proveniţi de la gândacii roşii de bucătărie pot apărea simptome de astm. Numeroşi agenţi patogeni (ai unor boli) sunt răspândiţi prin resturile şi fecalele gândacilor datorită mobilităţii acestora. În guşa acestui gândac s-a demonstrat prezenţa bacteriei Salmonella, pe care o pot transmite şi la oameni. Studiile au arătat că, gândacul roşu de bucătărie este purtător al tuberculozei şi anthraxului, precum şi organism — gazdă intermediară pentru nematozi. In întreprinderile agrare, din cauză că gândacii transmit la vite agenţi patogeni ai diverse boli, se poate ajunge la pierderi de producţie în ceea ce priveşte produsele din lapte şi carne. Alimentele infestate de gândaci capătă un miros neplăcut şi nu mai pot fi consumate sub nici o formă de către om. Ele trebuie aruncate cât mai repede posibil.

Produse recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie, insecticide:


Prevenire: Să se acorde mare atenţie curăţeniei, mai ales în bucătărie. Gandaci Nu trebuie lăsate mult timp alimente neacoperite sau resturi de alimente. Resturile biodegradabile trebuie duse regulat în afara casei şi aruncate. Crăpături şi găuri în pereţi sau podea, care ar putea servi drept cuib şi loc de clocire, trebuie astupate. Să se facă constant verificări, dacă există resturi alimentare prin casă.

Cititi mai multe informatii despre combaterea gandaciilor de bucatarie pe pagina "previne infestare cu gandaci"

Combatere: în cazul unei invazii de gândaci dovedite, trebuie contactată o firmă profesionistă, specializată în combaterea dăunătorilor (firmă de dezinsecţie). Pentru a se stabili proporţiile invaziei se instalează capcane adezive (de detectare) prevăzute cu substanţe de ademenire asemănătoare feromonilor eliberaţi de gândaci. Măsurile efective de combatere constau în atragerea gândacilor cu momeală, respectiv pulverizarea insecticidelor de contact asupra lor. De multe ori sunt aplicate ambele metode. O combatere eficientă a gândacilor este posibilă numai prin acţiuni continue de îndepărtare. O singură intervenţie este în orice caz sortită eşecului.

Produse recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie, capcane adezive:


Se incapataneaza sa ne ocupe spatiul personal. Omori unul, noaptea te trezesti in chiuveta cu inca zece. Scoti bluza preferata din dulap, dar dupa ea vezi ceva miscand. Este el, gandacul de bucatarie, insotit mereu de prieteni si descendenti ... Cum scapam de acesti vizitatori inopinati?

E bine de stiut ca produsele prezentate nu necesita eliberarea suprafetei tratate dupa aplicare, nu necesita inchiderea geamurilor sau parasirea locuintei. Nu afecteaza vietatile non-vizate. Intotdeauna cand doriti sa efectuati singuri un tratament este bine sa cititi cu atentie prospectul si sa urmati informatiile de aplicare.

Aceste informatii va vor ajuta in alegerea concentratiei, a locurilor ce trebuiesc tratate si a duratei de repetare a lucrarilor. Distanta dintre generatii pentru gandacii de bucatarie este de circa 2-3 saptamani asa ca este bine sa repetati tratamentul dupa aceasta perioada. Cu putina atentie la detalii, linistea nocturna poate fi mai aproape ca niciodata.

Cititi mai multe informatii despre cum sa faceti tratamentele de combatere a gandacilor pe pagina "cum scap de gandaci"

Produse recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie, pulverizatoare:

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 3% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Daca sunteti abonat la newsletter si ati dat like si pe Facebook, puteti folosi ambele coduri de reducere pentru a genera un cod de discount cumulat de 5%. Codurile se introduc in campurile de mai jos si se apasa butonul de generare.

Reduceri de volum

  • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
  • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
  • Pentru cumpărături peste 2000 RON
  • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
  • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
  • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături