Furnici Furnicile in general sunt mult mai reticiente decat alte insecte si e posibil sa incerci mai multe solutii care nu dau roade asa ca in functie de gravitatea problemei va trebui sa alegi o metoda mai potrivita. Furnicile vin atunci cand au la dispozitie mancare, daca la tine in bucatarie este totul foarte curat nu au nici un motiv sa ramana.Orice suprafata care intra in contact cu mancare, fructe, sucuri sau orice ar reprezenta o sursa de hrana pentru furnici, trebuie spalata si dezinfectata bine. Mirosul de mancare trebuie si el eliminat. Atunci cand depozitezi mancarea trebuie sa ai grija sa fie cat mai bine sigilata, sau macFurniciar sa fie depozitata in frigider, chiar daca nu este nevoie de temperaturi scazute pentru pastrarea ei. Gunoiul menajer, vasele murdare sau firimiturile le atrag de asemenea si trebuie sa ai grija sa nu existe pe o perioada lunga de timp.Furnici

Mancarea animalelor de companie devine iar o problema, in special bolul din care mananca. Acesta e bine sa fie pus intr-un vas mai mic sau o farfurie cu putina apa pentru ca ele sa nu poata ajunge la el. O alta metoda este sa identifici musuroiul si sa omori regina, astfel furnicile ne mai putand sa creasca in numar. Regina de obicei sta in partea de jos a cuibului si se poate recunoaste usor deoarece este aproximativ de 3 ori mai mare ca o furnica normala si poate avea aripi.

 

 

 

Furnicile Argentiniene / Linepithema humile Furnicile Tamplar
Furnicile Argentiniene Furnica Tamplar
Coloniile de furnici argentiniene pot creste pana la dimensiuni impresionante. Granitele coloniilor acopera regiuni intregi .Regina furnicilor participa la cautarea hranei. In momentul in care este zdrobita furnica elibereaza un miros intepator .Furnicile lucratoare argentiniene ajung pana la aproximativ 0.16 cm lungime. Regina furnicilor argentiniene ajunge de la 0.31 cm pana la aproximativ 0.63 cm .

 

Furnicile tamplar isi poarta denumirea datorita faptului ca sapa in lemn pentru a-si construi cuibul. Rezultatul sapaturilor sunt tuneluri fine in interiorul lemnului. Furnicile tamplar variaza in dimensiune de la 0.63 cm cele lucratoare pana la 0.84 cm regina.

 

Furnicile nebune/Anoplolepis gracilipes Furnicile de casa urat mirositoare/ Tapinoma sessile
Furnicile nebune Furnicile de casa, urat mirositoare
Furnicile nebune isi poarta denumirea din obiceiul furnicilor lucratoare de a cauta hrana intr-un mod dezorganizat , aleatoriu.

 

Aceastea furnica poarta denumirea datorita faptului ca atunci cand sunt zdrobite elibereaza un miros asemanator nucii de cocos in descompunere .Aceasta micuta furnica variaza in dimensiune de la 0.15 cm pana la 0.31 cm .

 

Furnicile de Pavaj /Tetramorium caespitum Furnicile Rosii /Solenopsis invicta
Furnicile de pavaj Furnicile rosii
Furnicile de pavaj poarta denumirea datorita faptului ca isi fac cuibul in pavaj sau in crapaturile acestora . Pot infesta structuri ale cladirilor.

 

Furnicile rosii construiesc cuibul in sol si deasupra solului asemanator unei movile . Pot infesta garajele.

 

 

4 Comentarii

Tu ce parere ai ?