Prevenirea mustelor: Gunoiul biodegradabil trebuie aruncat cât mai repede şi în mod regulat. Alimentele ce se pot strica, să nu fie lăsate afară şi neacoperite. Litierele pisicilor să fie mereu curăţate. Potenţialele locuri de clocire, precum grămezile de bălegar să fie aşezate departe de casă. Să se împiedice pătrunderea muştelor în casă, prin instalarea plaselor de muşte la ferestre şi la uşile de la balcon.

Cititi mai multe informatii despre combaterea mustelor pe pagina „previne infestare cu muste

Daca totusi prevenirea nu a fost facuta si zona este deja infestata atunci incepem combaterea lor: Muştele ce apar izolat, pot fi omorâte cu clasicul plici de muşte. Alte metode ce au succes în combaterea muştelor sunt hârtia de muşte, plasele de muşte, insecticidele si lampile UV (grilaj electric sau banda adeziva). In restaurante, hoteluri şi intreprinderi din industria alimentară este recomandabilă folosirea lampilor UV cu placa adeziva, în locul aplicării celorlalte metode, din motive estetice.

Detaliat fiecare mod de combatere a mustelor, gasiti in cele ce urmeaza:

1. Tratamentul cu insecticide clasice se aplica pe toata suprafata tratata pe orice fel de suport : iarba, vegetatie, pereti. Modul de actiune este prin contact. Cand musca atinge suprafata tratata, substanta activa isi face efectul, paralizand instantaneu insecta si omorand-o in maximum 10 – 15 minute. Acest tip de aplicare nu are remanenta indelungata, 2-5 saptamani sau pana la prima ploaie mai puternica.

2. Tratamentele impotriva mustelor cu insecticide cu atractant: exista cateva variante de insecticide care contin atractant sexual si alimentar ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci doar zonal. Principiul de functionare se bazeaza pe nevoia de consum sau atractia sexuala a mustelor. Pentru aplicarea la exterior sau interior se foloseste sau o pensula iar tratamentul se face sub forma de spoturi sau varianta cu pompa de joasa presiune cand se aplica sub forma de benzi. La prima metoda substanta se dizolva ca o pasta, iar la a doua precum un insecticid clasic. Remanenta substantei, adica durata de atractivitate/rezultat este mai indelungata in cazul aplicarii sub forma de spoturi (cercuri) datorita cantatii mult mai mare de insecticid dar si consumul este proportional.

Pentru o eficienta indelungata a ambelor tratamente prezentate mai sus se recomanda tratarea zonelor unde nu bate soarele direct si unde nu ploua. Insecticidul pentru muste este biodegradabil si se spala cu apa.

3. Lampile cu UV (ultraviolete), cu grilaj electric sau cu benzi adeziva, pot fi considerate si tratamente ecologice, nechimice. Functionarea aparatului se bazeaza pe atractia mustelor cu ajutorul luminii ultraviolete. Cu cat intensitatea produsa de tuburile actinice este mai mare fata de lumina din zona cu atat rezultatele obtinute sunt mai multumitoare. Musca zburand in zona electroinsecticidul sau ramane lipita pe banda adeziva sau este electrocutata de grilajul electric. In ambele cazuri rezultate mai bune se obtin noaptea cand nu exista alte surse alternative de lumina.
Pentru industria alimentara este obligatorie utilizarea lampilor cu benzi adezive deoarece cele cu grilaj electric nu ofera controlul asupra insectelor electrocutate care ar putea accidental ajunge intr-o ciorba :).

Daca aveti nevoie de mai multe informatii despre muste gasiti pe pagina „informatii muste

19 Comentarii

 • Dan Mariana

  Buna ziua,
  ma intereseaza un produs pentru muste si tantari pentru interior si deasemenea pentru exterior( terasa descoperita cu brazi )
  Va multumesc
  0722569864

 • adriana ungureanu

  Va rog sa-mi recomandati un aparat foarte bun si eficient ca sa nu mai am muste intr o cofetarie in sala vinzare care intra cind este usa deschisa vara . multumesc

  • PestControl-Expert.ro

   Va recomandam pentru tratamentul impotriva mustelor insecticidele cu atractant Quick Bayt sau Agita. Primul tratament se recomanda a se face cu doza dubla, al doilea merge cu doza normala. Remanenta substantelor e intre 3 si 5 saptamani in functii de conditiile de mediu.

 • Tanasie Gabriel

  As dori sa știu ce trebuie sa fac la o terasa de restaurant sa scap de muște. Vă mulțumesc anticipat.

  • PestControl Expert

   Va recomandam sa utilizati insecticidul cu atractant Quick Bayt – http://www.pestcontrol-expert.ro/quick-bayt-spray-wg10.html . Acesta se aplica pe doar 30% din suprafata ce se doreste a fi protejata. Are in compozitia sa feromoni ce atrag mustele la consum. Aplicarea se face sub forma de benzi longitudinale de 30 – 40 cm la inaltimea la care zboara, 1.5 metri de sol.

 • costel

  nu pot sa scap de muste ,stau la casa si vecinii mei au o microferma de vaci,peretii exterior ai casei sunt plini non-stop de muste si pisca rau de tot…..solutii?

 • Adrian

  Locuiesc la tara (Ciulnita, jud. Ialomita). Mi-am construit o casa in perioada 2011-2013 in care m-am mutat in iulie 2013. Casa este mansardata, mansarda fiind locuibila (open space). Are un tavan din rigips, iar intre tavan si acoperis este izolatie specifica (vata sticla, polistiren 10 cm, etc). Incepand din octombrie, in pod apar zilnic sute de muste si alte zburatoare. Caut ceva, o solutie sa scap de ele. Ma puteti ajuta cu o solutie/substanta pe care sa o pulverizez, etc ? Mentionez ca am 2 copii extrem de jucausi ! Multumesc.

 • Camelia

  Va rog sa îmi spuneau daca Pest reppeler este eficient impotriva mustelor si tanarilor. Multumesc

 • ionut

  buna ziua! asdaplica pori sa scap de muste si din cate am auzit este un insecticid care se aplica pe tocul usilor si geamurilor si actioneaza ca si o bariera mustele neputand intra in casa. astept un raspuns urgent! multumesc!

 • elena maria

  buna ziua cum putem scapa de muste stam la tara iar in camera si terasa din curte ii plin de muste. va rugam sa ne dati un sfat

 • Elena

  Buna ziua, as dori sa incerc produsul dar am in apropiere, in curte, cativa stupi. Afecteaza albinele? Multumesc

  • PestControl Expert

   Toate insecticidele afecteaza albinele. Trebuie sa le tineti inchise pe toata durata tratamentului dar si pana ce efectul insecticidului dispare.

   Pentru tratamentele impotriva mustelor va recomandam sa utilizati insecticide cu atractant ce nu necesita pulverizare pe toata suprafata ce se doreste protejata ci doar local:
   Insecticidul Quick Bayt – http://www.pestcontrol-expert.ro/quick-bayt-2extra-wg10.html

 • Marcus

  Buna ziua! Locuiesc la tara si scurgerea de la toaleta din baie a fost băgată in haznaua toaletei de afara (groapa betonata). Mă confrunt cu o problema: in vasul de la toaleta apar niște larve cu codiță ( zici ca sunt mormoloci) si acestea se transforma in muste care ies in baie. Aveți cumva vreo soluție pentru această problemă?

 • Angela

  Caut o solute pentru a scapa de mustele din casa. Am o casa la tara, cu etajul si mansarda din lemn si nu locuiesc permanent in ea. De cate ori ajung gases sute,mii de muste moarte. In toata casa. Am incercat spray urile clasice dar nu au avut niciunul efect. Imi puteti recomanda o solutie?
  Va multumesc

Tu ce parere ai ?