Capcanele mecanice sau capcanele autoblocante sunt alternativa ideala a capcanelor cu adeziv in lupta impotriva daunatorilor. Acestea se pot folosi si la inerior si la exterior, capturand daunatorii in orice situatie, spre deosebire de capcanele cu adeziv care nu se pot folosi la exterior in sezonul rece.

In functie de dimensiuni si de necesitate capcanele mecanice sunt de mai multe feluri:

1. Capcanele mecanice pentru sobolani, care se armeaza usor, captureaza daunatorii prin forta lor de inchidere, fiindu-le imposibil sobolanilor sa mai scape odata ce capcana a fost declansata. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de a ramane lesurile lor in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. 

Se folosesc impreuna cu un atractant (Provoke Rats, Raticid, sau orice alt aliment cu miros mai puternic), care se plaseaza pe clapeta de declansare a capcanei. Cand sobolanul va veni sa manance din atractant acesta va declansa capcana datorita sistemului foarte sensibil.

Va recomadam:

2. Capcanele mecanice pentru soareci sunt asemanatoare capcanelor pentru sobolani, dar de dimensiuni mai mici,  oferind aceleasi rezultate, in orice connditii.

VA recomandam:

3. Capcanele mecanice pentru cartite sunt capcane care se monteaza pe galeriile formate de daunator sau deasupra musuroaielor pentru a le captura in momentul in care incearca sa iasa la suprafata. Aceste capcane omoara cartitele pe loc , eliminand riscul ca acestea sa scape si sa se intoarca in galerii.

Capcanele pentru cartite se pot folosi de mai multe ori pana se elimina toata populatia lor din zona, fiind chiar recomandat sa se foloseasca un numar de 2-3 capcane in acelasi timp pentru a le prinde mai repede.

Va recomadam:

4. Capcanele autoblocante pentru soareci sunt capcane ce captureaza daunatorii vii, fiind capabile sa prinda mai multi soareci in acelasi timp, iar dupa golire se poate refolosi.

Capcanele autoblocante reprezinta varianta de prindere a soarecilor pe termen lung, in locurile in care gradul de infestare este constant, si nu se pot folosi produse chimice, acestea putand fi folosite pe perioade lungi de timp, prin simpla schimbare a atractantului din interior.

Mod de actionare: Sunt capcane pentru capturi multiple din metal sau plastic, ce permit intrarea soarecilor in interior ,dar nu si iesirea lor.  Se plaseaza un atractant in capcana care sa ademeneasca daunatorul sa intre in cutie, ramanand blocat acolo. Se pot folosi impreuna cu capcane cu adeziv, pentru a scapa mai usor de soarecii din interior, schimbandu-se adezivul dupa prinderea a 2-3 rozatoare.

Va recomandam:

5. Capcanele autoblocante pentru pisici sau alte animale de dimensiuni medii sunt capcane pentru capturarea animalelor vii, in zonele in care acestea pot creea daune sau sunt nedorite.

Aceste capcane nu omoara daunatorii, ci ii prin vii pentru a putea fi eliberati in zonele in care nu prezinta risc pentru alte persoane, sau nu pot produce alte daune.

Mod de actionare: se plaseaza un atractant in interiorul capcanei, care difera in functie de daunatorul care trebuie prins, iar cand cand acesta intra in interiorul capcanei se inchide o trapa care il va bloca in interior.

Va recomandam:


Va recomandam o serie de filmulete care va arata cum se folosesc aceste produse:

Tu ce parere ai ?