Comanda din: 20-01-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte
 • Babesioza (babesiosis), boala cauzata de Babesia


  Babesioza nu este cauzata de bacterii sau de virusi, ci este o boala provocata de un parazit microscopic, Babesia, care infecteaza si distruge celulele rosii din sange. O data ce intra in sangele unei persoane sau a unui animal, creaturile microscopice se plimba pana cand gasesc o celula rosie. Isi forteaza drumul inauntru, preiau controlul celulei si se multiplica pana la dezintegrarea celulei. Mecanism similar cu Malaria sau boala Lyme. Apoi sporozoarele cauta o prada noua si procesul reincepe.babesia in sange

  Se cunosc aproximativ 100 tipuri de Babesia pana in prezent iar cele mai multe cazuri umane de Babesioza sunt cauzate de parazitul Babesia microti. Parazitul este raspandit in Europa de capusele Ixodes ricinus, aceleasi taratoare inspaimantatoare responsabile si de infectarea cu boala Lyme. Babesioza este transmisa in principal de capuse care se infecteaza prin hranirea cu sangele bovinelor, cerbilor si rozatoarelor infectate, care sunt principalele rezervoare pentru acest parazit.

  In timp ce majoritatea infectiilor trec fara simptome, unii oameni se pot imbolnavi si pot prezenta simptome asemanatoare gripei, cum ar fi febra, frisoane, dureri musculare, dureri de cap, oboseala, precum si icter (ingalbenirea pielii din cauza unei tulburari biliare). Se pot produce cazuri severe care afecteaza rinichii sau plamanii si pot duce la deces.

  Infectia umana cu Babesia este tratata cu antibiotice și chinina. Desi inca nu exista un vaccin disponibil, infectarea cu Babesia poate fi prevenita.

  Istoria numelui si natura parazitului

  Grupul de paraziti care determina Babesioza a fost descoperit de bacteriologul roman Victor Babes, de unde si numele bolii si al agentilor care o produc. Cinci specii Babesia au fost descrise ca zoonoza (boala infectioasa transmisibila de la animalele vertebrate la om si invers) in lume. In general, epidemiologia babesiozei umane este complexa si incerta din pricina diversitatii acestor specii de Babesia.

  Transmiterea umana a speciei Babesia in Europa se datoreaza in principal capusei Ixodes ricinus. Distributia si frecventa acestei capuse rezulta ca babesioza umana ar putea aparea in orice parte a Europei. Cazurile publicate in Europa au fost severe clinic si au fost atribuite Babesia divergens, Babesia venatorum (EU1) si Babesia microti. Cu toate acestea, identificarea oficiala a speciei Babesia nu este efectuata pentru toate cazurile.

  Babesia bovina (divergens babesiosis) este larg raspandita pe continentul european, iar cazurile la om au fost raportate in diferite tari. Dintre teritoriile UE de peste mari, un caz uman a fost atribuit Babesia divergens, care a avut loc in Insulele Canare. In afara Europei, babesioza umana apare in principal in SUA. Agentii patogeni sunt Babesia microti, Babesia duncani n sp. si de tip B. l. Alte cazuri au fost raportate in Africa, Mexic, Japonia, Taiwan si India (Babesia microti sau Babesia neindentificata).

  Caracteristici clinice ale babesiozei

  Cele mai multe infectii par sa ramana asimptomatice. Pentru cazurile clinice, perioada de incubatie variaza intre o saptamana si opt saptamani, dar aparitia intarziata a simptomelor dupa o infectie prelungita asimptomatica poate sa apara dupa cateva luni. Intensitatea semnelor clinice de babesioza la om variaza de la usoara la severa. Incepand cu simptome asemanatoare gripei nespecifice, boala acuta prezinta, in general, hemoliza intravasculara care cauzeaza hemoglobinurie si simptome usoare pana la severe, inclusiv icter din cauza hemolizei, febra neobisnuita, dureri de cap, frisoane, mialgii. Acest lucru poate dura de la cateva zile la cateva luni. Sindromul asemanator cu socul, cu insuficienta renala si edem pulmonar poate sa apara si poate fi fatal.


  Rezervorul
  Bovinele, cerbii si rozatoarele sunt rezervoare de Babesia divergens, Babesia venatorum si respectiv Babesia microti. Babesia Ixodes ricinus de la capusa este, de asemenea, rezervor de Babesia divergens si B. venatorum din cauza transmiterii transovariene si transstadiale a protozoarelor in gazda capusa.

  Modul de transmisie a babesiozei

  In Europa, transmisia umana apare in principal printr-o muscatura a capusei Ixodes ricinus. Infectia umana prin transfuzie de sange a fost, de asemenea, documentata. Au fost descrise cazuri rare de transmitere transplacentara sau perinatala.

  Grupuri de risc
  Cazurile la om apar mai ales la pacientii splenectomizati sau imunocompromisi.
  Expunerea la capuse reprezinta principalul factor de risc pentru infectie. Distributia geografica a Ixodes ricinus acopera biome de padure temperata si padure mixta; populatiile mici ale acestei capuse pot fi observate la altitudine in biome de padure mediteraneene. Factorii specifici pentru cresterea riscului de expunere la capusele infectate includ modificari ale peisajului care afecteaza populatiile de capuse, cresterea populațiilor de cervid (in special caprior, care ar putea disemina atat B. venatorum, cat și I. ricinus), diferite activitati de agrement in infestarea cu de la capusa I. ricinus, padure sau agro-ecosisteme, precum si migrarea bovinelor prin comertul cu bovine sau prin procesele de repopulare, care pot raspandi agenti patogeni noi sau tulpini patogene noi.

  Masuri de prevenire a infestarii cu babesioza

  Prevenirea se limiteaza la evitarea muscaturilor de capuse si la promovarea masurilor personale de protectie impotriva capuselor, acordand o atentie deosebita pacientilor splenectomizati si celor compromisi imunologic.

  Posibilele riscuri de infectie prin transfuzii de sange trebuie controlate in special pentru pacientii cu splenectomie sau compromis imunologic. Babesioza umana in Europa are o severitate potentiala ridicata, astfel ca diagnosticul rapid este esential pentru initierea tratamentului ca urmare a suspiciunii clinice de infectie.

  Diagnosticul
  Nu exista "nici o modalitate de a sti" cate persoane infectate doneaza sange, potrivit centrelor de donare a sangelui. Nu exista, de asemenea, nici o metoda aprobata pe scara larga de a testa pentru Babesia. In faza acuta, diagnosticul de infectie cu Babesia sp. poate fi evaluat prin examinarea microscopica a frotiurilor sanguine colorate, care prezinta merozoizii piriformi tipici asociati de doi si patru si forme rotunde fara pigment parazitar. Xeno-diagnosticul sau cultura in vitro permite izolarea parazitului. Identificarea speciilor este posibila prin PCR. Serologia nu permite identificarea speciilor, dar este utilizata in studii epidemiologice si poate ajuta la evaluarea expunerii la Babesia spp.

  Managementul si tratamentul
  Chiar daca este rara, babesioza este agentul patogen cel mai adesea raspandit prin transfuzii de sange, potrivit rapoartelor din industria medicala. Cursul tratamentului depinde de gravitatea simptomelor. Criteriile asociate cu morbiditate si mortalitate ridicata sunt parazitaemia> 10%; hemoglobina <10 g / dl; splenectomie anterioara; sindromul de insuficienta respiratorie la adulti si insuficienta renala acuta.

  Tratamentul tipic al babesiozei umane in Europa se bazeaza pe clindamicina si chinina, asociate cu transfuzia de sange. Uneori poate fi utilizata doar clindamicina, iar in cazuri usoare, transfuzia de sange poate fi evitata. Atovaquona in combinatie cu azitromicina este de asemenea un tratament eficient. Persoanele sanatoase anterior infectarii sunt de obicei foarte usor de tratat, necesitand doar cateva zile de antibiotice. Cu toate acestea, chiar si cu tratament, pana la 20% dintre infectii sunt fatale intr-un grup de grupuri cu risc ridicat: copiii, varstnicii, persoanele fara splina si cei cu sisteme imunitare slabite, inclusiv pacientii cu cancer sub tratament cu medicamente imunosupresoare.

  Spre deosebire de boala Lyme, care declanseaza o eruptie cutanata mare in 60-75% dintre infectii, babesioza nu prezinta semne ingrijoratoare. Saptamani sau luni de la infectarea cu Babesia, s-ar putea sa credeti ca aveti o gripa incapatanata sau, in cazuri mai blande, o raceala.

  Dar 25% dintre adultii infectati si 50% dintre copiii infectati nu prezinta simptome. Fara tratament, astfel de infectii pot dura luni sau chiar ani.

  Domeniile cheie de incertitudine
  Lipsesc multe date biologice si epidemiologice privind speciile patogene Babesia umane. Datele cheie lipsa sunt caracterizarea formala a identitatii speciei si genotipurilor Babesia implicate in fiecare caz uman, o mai buna caracterizare a epidemiologiei infectiei in rezervoare si vectori de animale si dezvoltarea unui diagnostic precis pentru gestionarea riscului uman (diagnosticarea rapida in cazuri clinice, controlul riscului de transmitere transfuzionala la pacientii splenectomizati sau imunocompromisi).

 • Cum sa iti verifici de plosnite camera de hotel

  Inainte de a verifica mini-barul camerei dumneavoastra de hotel sau vederea la malul oceanului, faceti o inspectie riguroasa a plosnitelor de pat - si pana cand terminati inspectarea camerei, depozitati-va bagajele in baie.
 • Informatii despre Tugon, Prolong insecticide Bayer

  Atat Tugon cat si Prolong au fost insecticide de mare succes in lumea controlului daunatorilor, atat in Europa cat si in Statele Unite ale Americii. Amandoua au fost fabricate de Bayer, cu aceeasi formulare si concentratie de ciflutrin, dar cu o denumire comerciala diferita si intr-un ambalaj diferit, in functie de zona. Amandoua fac parte din categoria de insecticide 3A,
 • Cum sa eliberezi un soarece, sobolan, capturat intr-o capcana autoblocanta

  Capturarea unui soarece sau a unui sobolan viu intr-o capcana autoblocanta ne obliga sa luam o decizie. Fie il eliminam, fie il eliberam inapoi in natura, la mare departare de contactul cu asezarile umane.
 • Cum să eliberezi un șoarece capturat pe o capcană adezivă

  Succesul cu o capcană adezivă de șoareci sau de șobolani va însemna de asemenea că după capturare sunteți responsabili pentru o sarcină destul de neplăcută, dar nu imposibilă. Depinde de dumneavoastră eliminarea rozătoarelor capturate în capcane.
 • Cum să scapi de un șoarece sau un șobolan găsit mort în casă sau birou

  Găsirea unui șobolan sau soarece mort este o priveliște îngrozitoare și dezgustătoare. Sperăm că nu va trebui să vă confruntați niciodată cu așa o întâmplare. Cu toate acestea, dacă se va întâmpla, este important să știți cum să faceți față situației.
 • Pământ de diatomee / diatomit

  Când piatra cunoscută sub numele de "diatomit" este zdrobită într-o pulbere fină, materialul este cunoscut sub numele de "pământ de diatomee". Diatomitul este utilizat ca insecticid, datorită proprietăților sale abrazive și fizico-sorbție.
 • Informatii despre Taktic, insecticid pe baza de Amitraz

  Taktic este un concentrat emulsifiabil de uz extern pentru combaterea ectoparazitilor la bovine, suine, ovine si caprine. Acesta are substanta activa Amitraz 12.5%. Particularitati: este un insecticid lichid cu miros sesizabil, care poate fi aplicat prin pulverizare, ceata calda sau ceata rece. Se aplica in doza de 0.5 - 1 % (50 - 100 ml dizolvati in 10 litri apa)
 • Oferta Bayer City 2017: Pachet promotional dezinsectie urbana

  Incepând de luni, 2 iulie 2017 si pâna pe 15 septembrie 2017, divizia BAYER Environmental Science din cadrul BayerCropScience va pune la dispozitie, pentru segmentul de sanatate si igiena publica (dezinsectie), pentru al 5-lea an consecutiv, Pachetul promotional CITY pentru dezinsectie outdoor (de exterior) si deratizare - Aqua K-Othrine® EW 20 – 72 litri (ambele ambalaje 1 litru) - K-Othrine® PROFI EC 250 – 24 litri (ambalaj de 1 litru) - Solfac® EW 50 – 24 litri (ambalaj de 1 litru) - Racumin®FOAM – 6 PCE kg (ambalaj de 500 ml) - Racumin®Paste – 100 KG (ambalaj de 5 kg sau 50 kg, la alegere)
 • Advion Furnici Gel - insecticid impotriva furnicilor, Sygenta

  Advion® Furnici Gel utilizează o nouă substanţă activă, indoxacarb, care se bio-activează la nivelul maxim de putere doar în timpul metabolismului furnicilor. Advion Furnici Gel combină performanţa consacrată a indoxacarbului cu o formulă de gel foarte atractivă pentru a garanta un efect puternic de combatere a spectrului larg al furnicilor.
 • Klerat Block si Klerat Pellets - rodenticide Sygenta

  Klerat® este o substanţă extrem de eficientă și versatilă pentru deratizare, cu o singură administrare, destinată utilizării de către profesioniști. Încorporând eficacitatea substanţei active Brodifacoum într-o gamă de rodenticide de calitate superioară.
 • Dezinfectia sistemelor de aerisire

  Calitatea aerului este una dintre problemele ecologice majore in Europa. Intrucat fiecare persoana petrece intre 60 si 90% din timp in interiorul cladirilor (scoli, locuinte, birouri), calitatea aerului are un rol important in sanatatea populatiei, mai ales a tinerilor si a persoanelor inaintate in varsta. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatati, un numar considerabil de decesuri in Europa si in tarile cu standard de viata ridicat din afara Europei, au fost cauzate de poluarea aerului din incinta cladirilor si locuintelor.

1-12 of 299

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 25

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături